Mijn hond heeft last van braken, wat kan ik hieraan doen? 

golden retriever heeft braakneigingen
30 december 2020
2 min. leestijd

Mijn hond geeft over, wat moet ik doen?

Als een hond last heeft van braken, kan dat verschillende oorzaken hebben. Vaak gaat het om onschuldige dingen, zoals het opeten van paddenstoelen, eikels of dergelijke tijdens het wandelen. Ook per ongeluk een stuk plastic ingeslikken, kan leiden tot braken. Wat te doen bij braken hond?

dalmatiër met zijn bek open

Het kan natuurlijk ook door medische redenen gebeuren. Als het braken langer dan 2 à 3 dagen duurt, contacteer je beter een dierenarts. Je kan na het braken proberen één dag geen eten te geven, en pas de dag nadien in kleine hoeveelheid korrels voor te schotelen, maar als het braken blijft aanhouden, ga je beter langs bij de dierenarts.

Moet je altijd naar de dierenarts als je hond braakt?

Honden hebben de neiging om alles te eten, van giftig voedsel tot diverse items. Ontdekken waarom uw hond ziek is of moet overgeven, kan lastig zijn. Expert waarschuwt eigenaren om hun hond beter te vroeg dan te laat binnen te brengen als hij iets heeft gegeten dat hij niet had mogen eten. Dierenartsen kunnen normaal gesproken een eenvoudige procedure zoals endoscopie gebruiken om vreemde voorwerpen te verwijderen. Heeft je hond rattenvergif gegeten, lees dan hier wat je moet doen.

Onze hondenexpert geeft een antwoord op de vraag “Mijn hond heeft last van overgeven (braken)” in deze video. Heb je zelf ook een vraag, aarzel niet om hem te posten in de comments.

Heb je dringend een dierenarts nodig in je buurt?

Een hond die blijft braken kan eng en onaangenaam zijn. Zoek snel en efficiënt een dierenarts op zoekdierenarts.be

Ben je opzoek naar goede voeding? Kies voor hondenvoeding op maat. Lees hier waarom.

Dierenarts
Heb je nog een vraag? Vraag gratis raad aan onze
honden- en kattenexpert van Just Russel.
Stel je vraag