Mijn hond heeft last van braken, wat kan ik hieraan doen? 

golden retriever heeft braakneigingen|dalmatiër met zijn bek open
Cyriel Van Steen
30 december 2020
2 min. leestijd

Geeft jouw hond over, vraag je je af of dat normaal is en wat je eraan kan doen? Dan ben je hier aan het juiste adres. Gelukkig is braken bij een hond meestal onschuldig. Ook kan je dit probleem in de meeste gevallen verhelpen door je hond andere voeding te geven. Lees verder, want wij vertellen je waarom je hond overgeeft en wat je eraan kan doen!

Waarom geeft mijn hond over?

Als een hond last heeft van braken, kan dat verschillende oorzaken hebben. Vaak gaat het om onschuldige dingen, zoals het opeten van planten, gras of dergelijke tijdens het wandelen. Ook per ongeluk een vreemd voorwerp zoals een stuk plastic of een speeltje inslikken, kan leiden tot braken. Ook kan je hond allergisch zijn aan bepaalde voedingsstoffen.

Mijn hond geeft over, wat moet ik doen?

Het kan natuurlijk ook zijn dat je hond moet overgeven door medische redenen. Als het braken langer dan 1 à 2 dagen aanhoudt of als er bloed bij het braaksel zit, contacteer je beter een dierenarts. Je kan na het braken proberen één dag geen eten te geven, en pas de dag nadien in kleine hoeveelheid korrels voor te schotelen, maar als het braken blijft aanhouden, ga je beter langs bij de dierenarts.

Onze hondenexpert geeft een antwoord op de vraag “Mijn hond heeft last van braken, wat kan ik hieraan doen?” in deze video:

Moet je altijd naar de dierenarts als je hond braakt?

Honden hebben de neiging om alles te eten, van giftig voedsel tot diverse items. Ontdekken waarom je hond ziek is of moet overgeven, kan lastig zijn. Experten waarschuwen baasjes om hun hond beter te vroeg dan te laat naar een dierenarts te brengen als hij iets heeft gegeten dat hij niet had mogen eten. Dierenartsen kunnen dan door middel van een röntgenfoto of bloedonderzoek gaan inschatten of je hond een verdere behandeling nodig heeft. Heeft je hond rattenvergif gegeten, lees dan hier wat je moet doen.

Heb je dringend een dierenarts nodig in je buurt?

Een hond die blijft braken kan eng en onaangenaam zijn. Zoek snel en efficiënt een dierenarts op zoekdierenarts.be

Ben je op zoek naar goede voeding? Kies voor hondenvoeding op maat. Lees hier waarom.

Heb je nog een vraag?

Vraag gratis raad aan onze
honden- en kattenexpert van Just Russel.

Stel je vraag