10 Natuurlijke en verse hondensnacks

hond met een watermeloen in zijn bek
30 december 2020
3 min. leestijd

Als jouw hond een volledig en gebalanceerd dieet volgt, zullen ze tussen de maaltijden door nooit honger hebben, maar iedereen houdt wel eens van snoepen, niet? Daarom geven wij hieronder enkele tips om je hond gezond te laten snacken, natuurlijke en verse hondensnacks. Dankzij deze groenten en fruit vergeet je hond meteen die ongezonde gedroogde kippenrollen! Vergeet natuurlijk niet dat je het aantal calorieën van de hondensnacks beter beperkt tot <10% van hun dagelijkse dieet. Wil je meer weten over hondenvoeding? Bezoek dan zeker onze website.

Appels

An apple a day keeps the veterinarian away. Dit is de eerste en meest voorkomende natuurlijke en verse hondensnacks.Dankzij hun gezonde dosis vezels en vitamine A en C, zijn appels een geweldige manier om extra voedingsstoffen aan het dieet van je hond toe te voegen. Bovendien zijn ze door hun lage eiwit- en vetgehalte de perfecte snack voor oudere honden. Let daarbij wel op dat je het klokhuis en vooral de zaden van de appel verwijdert voor je ze aan je hond geeft. Appelzaden bevatten namelijk cyanide en kunnen na regelmatige consumpties tot vergiftiging leiden.

Bananen

Bananen zijn een geweldige, caloriearme traktatie voor honden. Ze zitten boordevol kalium, vitamines, vezels en koper, voedingsstoffen die allemaal leiden tot een gezonder hart, een betere spijsvertering en meer energie. Bananen bevatten daarnaast ook weinig cholesterol en natrium! Houd er wel rekening mee dat bananen veel suiker bevatten, dus serveer met mate. We weten natuurlijk allemaal hoe gek een puppy met een overdosis aan suiker kan zijn!

Bosbessen

Bosbessen zijn een waar superfood voor mensen én honden: dankzij hun rijkdom aan antioxidanten, vezels en fytochemicaliën kunnen ze ziekten voorkomen en bestrijden. Gooi de volgende keer dat je een gezonde smoothie maakt gerust wat bessen in de kom van je hond. Wees wel voorbereid op de blauwe puppykussen achteraf!

Meloen

Meloen met een stukje ham errond bewaar je beter voor het bezoek, maar een stukje meloen bevat een enorme dosis hondvriendelijke voedingsstoffen. Gevuld met bètacaroteen, vezels, foliumzuur, niacine, kalium en vitamine A, B-6 en C, is deze zoete meloen een krachtbron aan voedingsstoffen voor je pup. Vergeet wel niet om de zaden en schil te verwijderen, want die kunnen maag- en spijsverteringsproblemen veroorzaken.

sociale media posts over gezonde hondensnacks

Foto’s zijn van @Nayahthegolden, neem een kijkje op haar account om te zien hoe nayah smult van gezonden snacks.

Wortels

Als je denkt aan natuurlijke en verse hondensnacks denk je niet direct aan wortels maar niets is minder waar. Oververhitting bij de hond kunt u herkennen aan de volgende symptomen: flink hijgen, sloomheid, warm aanvoelen (temperatuur is boven 39 graden). Soms kan uw hond ook gaan braken en overmatig kwijlen. Breng de hond zo snel mogelijk naar een schaduwrijke plaats en koel de hond af door hem nat te maken en natte handdoeken tegen de weinig behaarde buik te leggen. Let op: bedek niet de hele hond met natte handdoeken want hierdoor kan de hond zijn warmte niet meer kwijt. Wanneer de mogelijkheid er is, laat de hond dan in het water zwemmen of liggen.

Komkommers

Komkommers bevatten nagenoeg geen vetten of oliën, en zijn daarom de perfecte snack voor honden met wat overgewicht. Boordevol kalium, koper, magnesium, biotine en vitamine K, C en B-1, zijn komkommers rijk aan voedingsstoffen en arm aan calorieën. Je hond zal in een mum van tijd met trots over het hondenpark lopen en dit alleen door éen van de vele natuurlijke en verse hondensnacks.

Peren

Peren mogen dan een veel minder populaire gezonde snack voor honden zijn, dat is allesbehalve terecht! Deze herfstvruchten bevatten vezels en vitamine C en K, die samen zorgen voor een betere spijsvertering en een sterker immuunsysteem. Blijf dus niet met de gebakken peren zitten; geef ze (rauw) aan je hond!

Pompoen

Als je van plan bent je pup dit jaar in een hotdog Halloween-kostuum te stoppen, is een kleine pompoen een van de welverdiende hondensnacks. Pompoen is heerlijk rijk aan carotenoïden, bètacaroteen, alfacaroteen, vezels, zink, ijzer, kalium en vitamine A én het is een snel tegengif voor maagklachten. Zorg er alleen voor dat je nooit rauw serveert (gekookt of uit blik dus wel) en stengels, huiden en zaden altijd verwijderen, die zijn namelijk giftig.

Aardbeien

Strawberry fields forever, ofja, toch liever met mate. Aardbeien zijn een geweldige bron van vezels en vitamine C, maar bevatten net als bananen veel suiker: geef ze dus liever in kleine porties! De ideale verse hondensnack tijdens de zomer.

Watermeloen

Tripje naar zee met de familie? Breng dit keer een extra maantje watermeloen mee voor je hond! Verwijder wel de korst en de zaden, want die kunnen leiden tot maag- en darmklachten. Watermeloen bestaat voor 92% uit water, waardoor het een smakelijke manier is om je hond op een hete zomermiddag gehydrateerd te houden. Door hun snack vol kalium en vitamine A, B-6 en C, zal je pup de hele dag op golven jagen.

Heeft jouw hond favoriete hondensnacks? Een vrucht of veggie? Laat het ons weten! Maak een foto van je hond die geniet van een gezonde traktatie en tag ons met @justrussel_com.

TIP: Ben je zoek naar hondenvoeding die rekening houdt met alle noden van jouw hond? Bij Just Russel weten we dat elke hond uniek, probeer daarom zeker onze hondenvoeding op maat door op de knop hieronder te klikken.


Probeer hondenvoeding op maat

hondenvoeding aan huis geleverd
hond wacht op zijn hondenbrokken

Wil je meer te weten komen over hondensnacks? Lees dan volgende blogposts!

  1. De TOP 10 gevaarlijkste voeding voor honden
  2. Wat mag mijn hond niet eten?

Hebben we jouw vraag opgelost?

Help ons om meer hondenliefhebbers te informeren met leuke tips voor hun hond door dit artikel met hen te delen.

Dierenarts
Heb je nog een vraag? Vraag gratis raad aan onze
honden- en kattenexpert van Just Russel.
Stel je vraag