Just Russel10 bijzonder rustige hondenrassen

10 bijzonder rustige hondenrassen

Rustige hond ligt op bed en slaapt|Sint-bernard hiond staat in tuin in de herfst|Rustigste hondenras Basset hound met lange oren staat alert in een bos|Rustige hond Tibetaanse spaniël ligt op gras met bomen zonder blaadjes op achtergrond|Bruine chow chow hond zit op de grond in bos met herfstblaadjes|Bruin rustig hondenras cavalier king charles spaniel zit op marmeren bankje met bos op achtergrond en tong uit mond|Jonge golden retriever zit in hoog gras en lacht|Witte maltezer hond zit op gras|Rustige Engelse bulldog hond loopt door gras op herfstblaadjes met tong uit zijn mond|Rustige hond Mastino Napoletano ligt op de grond voor de deur|Bruine shih tzu hond ligt rustig op de grond|Bruine basenji rustig hondenras dat nooit blaft staat in grasveld met bomen op achtergrond
Odile Geirnaert
15 juli 2022
4 min. leestijd

Heb jij nood aan wat gezelschap op vier poten, maar niet aan drukte en lawaai? Dan word je vast blij van een rustig hondenras. Maar welke hond maakt geen brokken en loopt niet de hele dag te blaffen? Scrol snel verder, want hier ontdek je de top 10 rustige hondenrassen!

Deze 10 hondenrassen houden zich rustig

1. Basset hound

Het rustigste hondenras is de Basset hound. Met zijn vreedzaam karakter verliest deze hond zelden zijn geduld en verheft hij zo goed als nooit zijn stem. Zijn favoriete hobby’s? Bedelen om lekkere hapjes en lekker dutten aan de voeten van zijn baasje. Alle reden dus dat hij op nummer 1 in de top 10 rustige hondenrassen staat!  

Rustigste hondenras Basset hound met lange oren staat alert in een bos

2. Tibetaanse spaniël

De Tibetaanse spaniël, die is helemaal zen. Zou dat komen omdat dit ras gefokt werd en wordt als gezelschapshond van Tibetaanse monniken? Met hun lange, zachte vacht, grappig snoetje en speels, maar kalm karakter is dit de ideale kleine, rustige gezelschapshond. 

Rustige hond Tibetaanse spaniël ligt op gras met bomen zonder blaadjes op achtergrond

3. Chow chow

Als een van de oudste hondenrassen ter wereld afkomstig uit China, is de chow chow zo rustig als een Chinese wijze. Met zijn serieuze, maar koppige karakter wordt hij met voldoende socialisatie en training de ideale rustige, middelgrote hond voor kalme huishoudens.

Bruine chow chow hond zit op de grond in bos met herfstblaadjes

4. Cavalier king charles

De rustige cavalier king charles heeft zijn nette manieren geleerd als gezelschapshond aan het Engelse koningshuis. Hij ziet er dus niet alleen koninklijk uit, maar gedraagt zich ook zo! Voor mensen op zoek naar een rustige hond, is de cavalier king charles een uitstekende optie.

Bruin rustig hondenras cavalier king charles spaniel zit op marmeren bankje met bos op achtergrond en tong uit mond

5. Golden retriever

De populairste rustige gezinshond? De golden retriever! Die zal je zelden teleurstellen, want deze blonde McDreamy heeft de looks én het karakter van een echte gentleman. Nooit zal hij een grote mond opzetten… behalve dan om zijn heerlijke brokjes te verorberen.

Jonge golden retriever zit in hoog gras en lacht

6. Maltezer

De maltezer is een bijzonder populair hondenras, en met reden! Een zachtaardig karakter, hoge aaibaarheidsfactor en pienter koppie, deze hond heeft het allemaal. Zijn natuurlijke habitat? De schoot van z’n baasje natuurlijk! Als je dus op zoek bent naar een kleine, kalme hond, neem dan een maltezer in huis.

Witte maltezer hond zit op gras

7. Engelse bulldog

De Engelse bulldog is een echte schone slaper, of beter gezegd, snurker. Als je een rustige hond zoekt die liever lui is dan moe, zelden blaft en weinig verzorging nodig heeft, dan is de Engelse bulldog jouw match. Chillen maar!

Rustige Engelse bulldog hond loopt door gras op herfstblaadjes met tong uit zijn mond

8. Mastino napoletano

Deze Italiaanse reus kan wel 90 kg zwaar worden, wat misschien verklaart waarom hij het liefst rustig gedrag vertoont. Behalve wanneer vreemden zijn territorium betreden, want dan kan deze hond zich dominant opstellen. Jong starten met opvoeding en socialisatie is dus de boodschap.

Rustige hond Mastino Napoletano ligt op de grond voor de deur

9. Shih tzu

Snoezig, rustig en aanhankelijk, dat zijn de eigenschappen bij uitstek van een shih tzu. Bovendien heeft dit kleine hondje minder de neiging om te blaffen dan andere kleine hondenrassen. Heb je dus graag een compacte hond die zich kalm kan houden, overweeg dan de shih tzu.

Bruine shih tzu hond ligt rustig op de grond

10. Sint-bernard

De sint-bernard is een echte grote, vriendelijke, rustige reus. Laat je dus niet afschrikken door zijn imposante gestalte! Als hond met rustig, aimabel karakter past deze hond heel goed bij mensen die houden van stil gezelschap. 

Sint-bernard hiond staat in tuin in de herfst

Welke rustige hond blaft niet?

Als je je afvraagt of er een hond bestaat die niet, nooit, nimmer blaft? Dan is het antwoord: ja, die bestaat. De basenji is het enige hondenras ter wereld dat niet blaft. Wel maakt hij een soort jodelgeluid om zich hoorbaar te maken. Los van zijn stemgeluid kan je deze Afrikaanse hond tot de rustigere hondenrassen rekenen. 

Bruine basenji rustig hondenras dat nooit blaft staat in grasveld met bomen op achtergrond
De Basenji is een rustig hondenras dat niet kan blaffen.

Ook kalme honden kunnen wild worden!

Ook al ga je voor een van bovenstaande rustige hondenrassen, dan nog kan de stilte verstoord worden als je je hond niet goed opgevoedt. Als puppy zo vroeg mogelijk beginnen aan gehoorzaamheidstraining en socialisatie met andere honden en mensen is dus een must!

Download je GRATIS overzicht van wat je hond wel of niet mag eten!

[fluentform id=”22″]

Heb je nog een vraag?

Vraag gratis raad aan onze
honden- en kattenexpert van Just Russel.

Stel je vraag
Hondennieuws
hond kijkt triest met hoofd op tafel

Hoe help ik mijn hond van verlatingsangst af?

01 december 2021
Alleen zijn is een belangrijke skill voor je hond. Met deze oefeningen leer je je hond dat je altijd op tijd terugkomt en dat het niet nodig is om nerveus te worden.
Odile Geirnaert
Hondennieuws
twee honden vechten in open veld|baasje trekt aan leiband hond die niet luistert|hond zit flink naast baasje in open veld

Wat zijn gedragsproblemen bij honden?

10 december 2021
Trekken aan de leiband, blaffen, bijten, springen op mensen, … het is slechts een beperkte opsomming van gedragsproblemen die kunnen voorkomen bij je hond. In onderstaande blog kom je meer te weten over wat gedragsproblemen zijn!
Cyriel Van Steen
Hondennieuws
hond en kat bij elkaar in een grasveld

De socialisatie van de puppy

29 april 2021
De socialisatie van je puppy is enorm belangrijk bij de opvoeding van je pup. Ontdek hier welke fases heel belangrijk zijn!
Odile Geirnaert
Hondennieuws
Bruine slimme hond met bril leest boek|Slimme witte poedel staat op gras|Slimme hond bordercollie ligt op boomstam en kijkt in camera|Slimme hond grijze dwergschnauzer staat op gras met tong uit zijn mond|Witbruine papillon staat als een van de slimste honden op een weg en kijkt in de camera|Bruine Duitse herder kijkt slim in de camera en ligt op gras|Slimme zwarte hond schipperke staat naast een steen met tong uit zijn bek|Slimme hond springer spaniël staat in grasveld|Zwarte rottweiler staat aan vijver met eenden en kijkt in de camera|Blonde golden retriever hond kijkt al zittend slim in de camera|Slimme dobermann hond ligt op gras met mond open|Intelligent blond keeshondje zit op mos met boom op de achtergrond|Donkerbruine Tervuerense herder staat in veld en kijkt in de camera met tong uit zijn bek|Grijze Australian cattle dog zit slim in een grasveld met tong uit zijn mond|Slimme hond shetland sheepdog staat op bevroren gras|Slimme corgi hond staat op bergje bruine blaadjes|Bruine labrador loopt door gras met oranje frisbee in zijn mond

Ontdek de top 16 slimste honden!

15 juli 2022
De slimste honden ter wereld kunnen supersnel nieuwe commando’s aanleren en gehoorzamen zonder verpinken. Ontdek hier de top 16 slimme honden!
Odile Geirnaert
Hondennieuws
hond springt over boomstronk|vrouw met vier chihuahuas op haar schoot|dingo jaagt op het strand|man met chihuahua in zijn handen|saluki hond|Alaskan Malamute

Vier van de oudste hondenrassen ter wereld

04 maart 2021
Wist je dat de domesticatie van de hond waarschijnlijk zo’n 14.000 jaar geleden plaatsgevonden heeft? Ontdek in deze blog de vier oudste hondenrassen ter wereld!
Odile Geirnaert
Hondennieuws

Het verbazingwekkende verhaal van Bobi, de oudste hond ter wereld

03 februari 2023
In recent nieuws is Bobi, een Portugese hond geboren in 1992, officieel bevestigd door Guinness World Records als de oudste ooit geregistreerde hond. Bobi, die 30 jaar en 243 dagen oud is, leeft met zijn eigenaar Leonel Costa, die de lange levensduur van Bobi toeschrijft aan verschillende factoren, waaronder het leven in de natuur, liefde krijgen en het belangrijkste, voeding met hoge kwaliteit en op maat gemaakt.
Odile Geirnaert