Just RusselVind hier een rustige hond om te adopteren!

Vind hier een rustige hond om te adopteren!

Een Cavalier King Charles Spaniel die rustig op de zetel ligt
Odile Geirnaert
27 november 2022
4 min. leestijd

Verwelkom je binnenkort een nieuwe hond in huis en heb je ervoor gekozen om er eentje te adopteren uit het asiel? Super fijn! Als je op zoek bent naar een rustige hond, is het jouw geluksdag. Wij vertellen je in deze blog graag waar je een rustige hond kan adopteren en met welke factoren je rekening moet houden bij het adopteren van een rustige hond. Scroll snel omlaag!

Wat zijn de voordelen van een hond adopteren?

Ben je van plan om een nieuwe hond in huis te nemen? Waarom kies je er dan niet voor om er één te adopteren uit het asiel? Het geven van een tweede kans aan een dier is geweldig! Er komen jaarlijks zo’n duizend honden terecht in een asiel. Elke hond die daar terecht komt, verdient een gouden mandje. 

Veel honden die herplaatst worden, hebben vaak een lastig leven achter de rug. Wanneer je als baasje genoeg geduld en energie hebt om jouw nieuwe hond veiligheid te bieden, krijg je hier veel liefde voor in de plaats. Bovendien liggen de wachttijden voor een hond in een asiel veel lager dan die bij een erkend fokker. 

Veel honden uit een asiel zijn daarnaast ook reeds zindelijk waardoor er jou geen onaangename verrassingen staan te wachten ;-). Met een beetje geluk heeft jouw hond zelfs al enkele basiscommando’s onder de knie en klinken “zit” of “pootje” reeds bekend in zijn oren.

Hoeveel kost een (rustige) hond adopteren?

Het adopteren van een (rustige) hond hangt van hond tot hond af. De prijs voor adoptie uit een asiel bedraagt gemiddeld tussen de €125 en €300. De prijs van een teefje ligt gemiddeld iets hoger omdat de sterilisatie wat duurder is. 

Waar kan ik een rustige hond adopteren?

Mag je te adopteren hond een hoog energielevel hebben of ben je eerder op zoek naar een rustige hond om te adopteren? Vooraleer je op zoek gaat naar waar je je hond wil adopteren, denk je hier best even grondig over na. Het aanbod te adopteren honden is helaas enorm. 

Op de website https://www.adopteereendier.be/honden kan je alle honden terugvinden van alle aangesloten erkende asielen in Vlaanderen die in aanmerking komen voor adoptie. Bovendien is het op deze website mogelijk om heel wat verschillende filters in te stellen zodat je op zoek kan gaan per regio, ras & karakter. Wil je dus graag een rustige hond adopteren? Via deze website kan je hier gemakkelijk naar op zoek! 

4 dingen waar je rekening mee moet houden als je een (rustige) hond adopteert!

Een hond adopteren doe je niet elke dag. Wij geven je hieronder enkele tips waarmee je het best rekening houdt bij het adopteren van een (rustige) hond: 

  • Karaktereigenschappen: wil je een rustige hond adopteren? Doe dan vooraf even research naar welke honden van nature een rustig karakter hebben. 
  • Financiële kant: Je moet altijd rekening houden met je financiële middelen voor en na het adopteren van een hond. Om een hond te adopteren moet je eerst het opvang- en adoptiegeld betalen. Dit is meestal 200 tot 300 euro, afhankelijk van het asiel en de hond.
  • Een puppy of een volwassen hond: inderdaad, puppy’s zijn erg cute. Toch zitten er meer voordelen aan een volwassen hond dan je in eerste instantie zou denken. Zo zijn volwassen honden al zindelijk en zijn sommige volwassen honden al gewend aan (jonge) kinderen. Bij een volwassen hond is het dus gemakkelijker om te bepalen of de hond bij jou en jouw leefomgeving past.
  • Let op voor broodfokkers: Een broodfokker is een fokker van huisdieren met als voornaamste doel zo veel mogelijk geld te verdienen. Ze hechten geen belang aan de gezondheid en welzijn van het dier en richten zich enkel op het maken van winst. Doe dus op voorhand voldoende research om dit te voorkomen! 

 

Heb je nog een vraag?

Vraag gratis raad aan onze
honden- en kattenexpert van Just Russel.

Stel je vraag
Hondennieuws
Kerstfilms met honden|

Dit zijn de leukste kerstfilms met honden voor de feestdagen!

19 december 2022
Pak een dekentje en roep je hond erbij. Speciaal voor jou zetten we bij JustRussel onze 5 favoriete kerstfilms met honden op een rijtje.
Odile Geirnaert
Hondennieuws
Duurste hondenrassen hond met geld in muil|twee samojeed honden in een bos|tibetaanse mastiff|canadese eskimhond in een open grasveld|egyptische faraohond in een open grasveld|leeuwenhondje in de tuin

De duurste hondenrassen ter wereld

04 maart 2021
Wist je dat de duurste hond tot 1 miljoen euro verkocht kan worden? Ontdek hier de vijf duurste hondenrassen ter wereld.
Odile Geirnaert
Hondennieuws
Een hond die voor de kerstboom ligt

Hoe zet je veilig een kerstboom op met je hond?

20 december 2022
Vraag je je ook af hoe je veilig een kerstboom opzet met een hond? Het is moeilijk te geloven dat een kerstboom gevaarlijk kan zijn voor je hond. Toch is het belangrijk om extra aandacht te besteden aan bepaalde details tijdens de feestdagen.
Cyriel Van Steen
Hondennieuws
hond op een hoop van knuffels|hond ligt in het gras

Het dier met het grootste geheugen ter wereld is een hond!

04 maart 2021
Dat honden intelligente dieren zijn weten wij natuurlijk al lang, maar je gelooft nooit wat deze hond kan. Dit is Chaser, de hond met het grootste geheugen ter wereld!
Odile Geirnaert
Hondennieuws
Labrador aan het spelen in het water

11 speelse hondenrassen voor eindeloos speelplezier

15 augustus 2022
Op zoek naar een speels hondenras dat gek is op ravotten of een rondje hardlopen? Ontdek de 11 meest speelse hondenrassen in deze blogpost!
Odile Geirnaert
Hondennieuws
Europees hondenras dalmatier ligt in gras onder boom met bloesems|Grijze Europese hond met lange haren bobtail staat in een grasveld op een heuvel|Mooie europese hond dalmatiër ligt in geel bloemenveld|Zwarte kleine Europese hond dwergpinscher zit op groen gras|Bruine podenco hond uit Europa kijkt naar links|Witte Europese hond poedel loopt over gras met bergen en blauwe lucht in de achtergrond|Europees hondenras mini pomeriaan loopt door grasveld|Europees hondenras viszla hopt door graanveld met bomen op de achtergrond

Dit zijn de top 7 leukste Europese hondenrassen

20 augustus 2022
Op zoek naar een hond en zoek je het beste van bij ons? Dit zijn 7 Europese hondenrassen die je niet over het hoofd mag zien! Klik snel verder.
Odile Geirnaert