9 mooiste hondenwandelingen in België

drie honden in een veld bij zonsondergang|park in brussel|bos voor een mooie wandeling|mensen wandelen in bos met hond|wandelpad langs meer|open meer in de ardennen|groene bomen langs de baan|open veld|wandelspad in park|open meer
Odile Geirnaert
12 november 2021
3 min. leestijd

Een lange wandeling maken met je hond is een ideale zondagsactiviteit, zeker als je naar een mooi bos of natuurgebied gaat. Omdat er zoveel keuze is en je waarschijnlijk vaak hetzelfde ommetje maakt, tippen we je de mooiste hondenwandelingen die zowel jou als jouw hond een plezier doen.

Top 9 mooiste hondenwandelingen in België

1. Het Kloosterbos

Het Kloosterbos ligt in Wachtebeke, Oost-Vlaanderen. Je vindt er naast 8 kilometer paden ook een speelzone voor kinderen en een losloopzone van 2 000 m² voor honden.

bos voor een mooie wandeling

2. Het Donkmeer

We blijven nog even in Oost-Vlaanderen en gaan naar Berlare. Hier kan je prachtig wandelen rond het Donkmeer met je hond. Je kan kiezen tussen wandelingen van 4.5,  7 of 10 kilometer. Als je verder wandelt, kom je terecht in het Provinciaal Recreatiedomein Nieuwdonk. Hier kan je zwemmen, vissen, varen en watersporten proberen. Als je er iets wil eten kan dat ook in de omliggende restaurants. Nieuwdonk heeft ook een hondenlosloopzone.

open meer

3. De Blankaart

De Blankaart in Diksmuide is een prachtig natuurgebied in West-Vlaanderen aan de rand van de IJzervallei. Het is een landschapswandelroute van 10 kilometer waar je prachtige vogels kunt spotten. Het is er ideaal om met het hele gezin te wandelen, want er zijn verschillende stopplaatsen voor kinderen. Honden zijn er uiteraard ook toegelaten, maar wel aan de leiband. De ultieme plek voor een onvergetelijke hondenwandeling met de voltallige familie!

wandelspad in park

4. Het Rivierenhof

In de provincie Antwerpen vind je het prachtige provinciaal domein Rivierenhof. Je hebt er 3 verschillende hondenwandelingen met elk een ander doel:

  1. ‘Plas&Go’ voor een snelle plaspauze.
  2. ‘Korte Kwispel’, een wandeling van ongeveer 30 minuten om in korte tijd het beste uit je hondenwandeling te halen.
  3. ‘Snuffelen à Volonté’-wandeling, die duurt minstens 45 minuten.

Hier kan je de uitgestippelde wandelroutes vinden van het Rivierenhof. Honden moeten wel aan de leiband blijven. Laat je je hond liever vrij rondlopen? Ontdek dan hier 10 leuke losloopgebieden voor honden.

groene bomen langs de baan

5. Vallei van de Zwarte Beek

Dit natuurgebied is een van de grootste in Vlaanderen. Het is gelegen rond Beringen, in de provincie Limburg. Je kan er verschillende wandeltochten doen met de hond. Je vindt er een plankenpad, prikkelpad (ontdekkingstocht voor gezinnen), uitkijktorentje en een plonsvijver. Op de plattegrond van vallei van de Zwarte Beek kan je verschillende routes terugvinden (van 1,8 tot 7,1 kilometer).

open veld

6. Jubelpark

Het Jubelpark in Brussel is een prachtig park waar zowel jij als je hond een fijne tijd kunnen beleven. Het wordt ook wel het ‘Central Park’ van Brussel genoemd. Je vindt er verschillende beelden en fonteinen, wat het voor jou interessant maakt en voor je hond zijn er maar liefst 4 losloopzones. Ideaal om er toch nog een actieve hondenwandeling van te maken.

park in brussel

7. Liedekerke- en Hertigembos

Iets naast Brussel vind je in Vlaams-Brabant het Liedekerke- en Hertigembos. Het is opnieuw een plaats waar je leuk met de hond kunt wandelen. Het is een bos van 200 hectare groot waar de standaard wandelroute 11,4 kilometer is. Naast de parking vind je ook een hondenlosloopzone, in het bos zelf moet de hond wel aan de leiband blijven.

mensen wandelen in bos met hond

8. Het meer van Nisramont

We trekken nog meer richting zuidenoosten en stoppen in La Roche-en-Ardenne, een populaire bestemming in de Ardennen. Wie een sportieve wandeling zoekt, is hier aan het juiste adres. Het is een wandeling van ongeveer 3,5 uur die begint met een steil pad dus trek je beste wandelschoenen aan. Door de verschillende hellingen kom je hele mooie uitkijkpunten tegen waar het ideaal is om even te rusten met je viervoeter.

open meer in de ardennen

9. Het meer van Warfaaz

In de provincie Luik vind je een mooie wandeling aan het water. Wie een korte wandeling zoekt, kan simpelweg rond het meer wandelen. Als je iets meer uitdaging wilt, kan je er een wandeling van 9 kilometer van maken. Ideaal voor de baasjes van actieve honden. Het is een wandeling die zowel in de zomer als in de winter prachtig is.

wandelpad langs meer

Schrijf je in om kans te maken op een wandelpakket!

[fluentform id=”29″]

Heb je nog een vraag?

Vraag gratis raad aan onze
honden- en kattenexpert van Just Russel.

Stel je vraag
Hondennieuws
Een Cavalier King Charles Spaniel die rustig op de zetel ligt

Vind hier een rustige hond om te adopteren!

27 november 2022
Heb je beslist om een hond in huis te nemen en kies je voor een uit het asiel? In deze blog lees je alles over het adopteren van een rustige hond!
Odile Geirnaert
Hondennieuws
Hond die in bed ligt

Is het erg als je hond bij je in bed slaapt?

26 december 2022
Samen slapen met je hond in bed? Het is een discussie waar er verschillende meningen over zijn: de één vindt het super onhygiënisch, de ander vindt het super gezellig om een levensechte knuffel in bed te hebben.
Odile Geirnaert
Hondennieuws
Kleine griffon puppy zit naast gele portemonnee met eurobiljetten|Man traint kleine witte puppy op bed om te blijven|Kinderen maken zelf hondenspeeltjes

Hoeveel kost een puppy?

13 september 2022
Ben jij van plan om binnenkort een puppy te nemen? Lees hier alles over de aankoopprijs en maandelijkse kosten zodat je goed voorbereid bent.
Cyriel Van Steen
Hondennieuws
Hoeveel kost een hond? Puppy met geld ligt op tafel

Hoeveel kost een hond? Ontdek het hier!

12 augustus 2022
Kriebelt het om een hond te nemen? En vraag je je nu af: “Hoeveel kost een hond?”. Krijg hier een totaalprijs, aankoopprijs en maandelijkse kosten!
Cyriel Van Steen
Hondennieuws
twee honden vechten in open veld|baasje trekt aan leiband hond die niet luistert|hond zit flink naast baasje in open veld

Wat zijn gedragsproblemen bij honden?

10 december 2021
Trekken aan de leiband, blaffen, bijten, springen op mensen, … het is slechts een beperkte opsomming van gedragsproblemen die kunnen voorkomen bij je hond. In onderstaande blog kom je meer te weten over wat gedragsproblemen zijn!
Cyriel Van Steen
Hondennieuws
Gelukkige hond aan het spelen in een lavendelveld|Groenendaeler ligt in de zon|American miniature shepherd ligt op een boomstronk in een bos|Siberische husky aan het wandelen in een bos|Weimaraner ligt in een veld|Dalmatiër in een bos

De 5 mooiste hondenrassen aller tijden

07 maart 2022
Op zoek naar de mooiste hondenrassen? Klik dan verder, want wij vertellen je welke 5 honden een echte wauw-factor hebben!
Odile Geirnaert