Just RusselDit zijn de 11 schattigste honden ooit!

Dit zijn de 11 schattigste honden ooit!

Corgi en witte samojeed hond houden een picnic in het park|Mooie blue merle Australische herder staat op droog gras met oranje bal in zijn mond|Schattige beagle loopt op zand door de duinen naar de camera|Kleine
Odile Geirnaert
28 juli 2022
4 min. leestijd

Honden zijn superschattig, daar is iedereen het over eens. Maar er zijn enkele hondenrassen die er toch wel met kop en staart bovenuit steken. Zet je schrap, want deze blog is een ernstig geval van cuteness overload. Lees dus zeker verder en ontdek de 11 schattigste honden ooit!

De 11 schattigste honden aller tijden zien er zo uit!

Klaar om helemaal weg te smelten bij het zien van de schattigste honden ter wereld? Dit is de top 11:

1. Samojeed

De witte, schattige samojeed vond zijn oorsprong als sledehond, waardoor hij buitengewoon sociaal is en graag actief is. Hij houdt daarnaast ook van kinderen en zal je imponeren met zijn uitzonderlijke intelligentie. Er hangt wel een behoorlijk prijskaartje aan deze hond. De samojeed kan namelijk tot €8500 kosten! Kom hier te weten welke andere honden deel uitmaken van de duurste hondenrassen ter wereld.

Witte schattige hond met puppy's

2. Mopshond

Saai feestje? De aanwezigheid van een schattige mopshond brengt daar meteen verandering in. Dit ras is meestal rustig, alert en aanhankelijk, maar weet ook hoe hij zijn vrolijke kant naar boven moet halen als dat nodig is. Deze hond is ook geweldig voor als gezinshond met jonge kinderen omdat ze stevig en behendig zijn.

3. Corgi

De schattige corgi herken je met hun korte pootjes en lange rug van ver. Oorspronkelijk is hij een herdershond, waardoor hij niet alleen intelligent is, maar ook nog eens levendig en pittig. Wist je trouwens dat de corgi een van de slimste honden ter wereld is? Lees er meer over in deze blog over de slimste honden ooit.

4. Pomeriaan

De snoezige pomeriaan houdt ervan om in het middelpunt van de belangstelling te staan. Daar komt ie al snel terecht, aangezien het een slim, nieuwsgierig en pittig ras is. Ook voelt deze schattige hond het humeur van zijn baasje goed aan en is daarom een fijne gezelschapshond. Door zijn ietwat dominante karakter is een strenge opvoeding wel nodig.

5. Labrador

De labrador is een vriendelijk, makkelijk hondenras dat de ideale familiehond vormt. Het is een schattige hond die een actieve levensstijl nodig heeft om gelukkig en gezond te zijn. Het enige dilemma als je een labrador kiest: welke puppy is het schattigst? De zwarte, beige of toch bruine?

6. Toy poodle

De toy poodle is een trouw en levendig huisdier. Deze schattige hond is altijd het zonnetje in huis en blaast je omver met zijn charme. Deze miniatuur-poedel is sportief en heeft dus nood aan veel beweging. Kleine tip: waag je samen met je toy poodle eens aan dog dancing! Hij zal je er eeuwig dankbaar voor zijn en je band wordt er tien keer hechter van.

7. Franse bulldog

Kijk eens naar die grote oren en korte pootjes! Franse bulldogs zijn te schattig voor woorden. Jammer genoeg zorgt deze hond zijn onweerstaanbare gezichtje voor ademhalingsproblemen, zeker bij warm weer of veel activiteit. Maar gelukkig is de Frenchie een echte couch potato en heeft hij er dus niet vaak last van.

8. Beagle

De beagle is een van de schattigste hondenrassen omdat hij het grootste deel van zijn leven zijn snoezige puppygezicht behoudt. Beagle pups staan gekend voor hun uitstekend reukvermogen en hun grote nieuwsgierigheid. Ze genieten ervan rond te dwalen en te ontdekken, dus voelen ze zich het best bij een gezin met een actieve levensstijl.

Schattige beagle loopt op zand door de duinen naar de camera

9. Teckel

Dit pittige, maar schattige hondenras is zich zeer bewust van iedereen die voor de deur staat en zal non-stop blaffen om je dat te laten weten. Maar maak je geen zorgen, bijten doet een teckel met de juiste opvoeding niet. Wist je trouwens dat de teckel vroeger werd ingezet tijdens de jacht op konijnen, vossen en dassen? Let dus op dat je viervoeter niet in een konijnenhol verdwijnt tijdens jullie wandeling.

10. Australische herder

Met zijn doordringende blauwe ogen en unieke vlekkenpatroon, is de schattige australische herdershond een zeer herkenbaar ras. Toch is zijn hoge aaibaarheidsfactor niet het enige wat hem zo speciaal maakt. Hij is namelijk erg makkelijk trainbaar en wordt dolgelukkig als hij hard voor zijn baasje mag werken.

11. Cavalier King Charles spaniël

Dit kleine hondenras met een hart van goud staat terecht in de top 10 schattige honden. Naast snoezig zijn ze ook speels, energiek en best gemakkelijk te trainen. De Cavalier King Charles spaniël woont het liefst samen met andere huisdieren of met een baasje dat veel thuisblijft.

Hou je ogen open voor broodfokkers!

De beslissing is gevallen: je gaat een van deze schattige hondjes in huis nemen. Als je dat doet, kies dan zeker voor een puppy van een erkende fokker. Honden die door broodfokkers gekweekt zijn, kunnen namelijk mishandeld of ziek zijn of andere gezondheidsproblemen met zich meedragen. Pas er dus goed voor op!

Heb je nog een vraag?

Vraag gratis raad aan onze
honden- en kattenexpert van Just Russel.

Stel je vraag
Hondennieuws

Waarom gromt mijn hond? En hoe leer ik dat af?

01 februari 2023
Is je hond voortdurend aan het grommen naar jou, bezoekers en andere honden? Daar is een reden voor, je hond probeert je namelijk iets te vertellen. In deze blog vertellen we je waarom je hond gromt en wat je hieraan kunt doen. Scroll dus snel verder.
Odile Geirnaert
Hondennieuws
Man knuffelt met bruine hond op tapijt op wereld hondendag|Hond in dierenasiel kijkt door hekken

Op 26 augustus vieren we Wereld Hondendag!

23 augustus 2022
Op 26 augustus is het Wereld Hondendag! Benieuwd waarom die dag bestaat en hoe je dat het beste viert? Ontdek het in deze blog.
Odile Geirnaert
Hondennieuws
hond op een hoop van knuffels|hond ligt in het gras

Het dier met het grootste geheugen ter wereld is een hond!

04 maart 2021
Dat honden intelligente dieren zijn weten wij natuurlijk al lang, maar je gelooft nooit wat deze hond kan. Dit is Chaser, de hond met het grootste geheugen ter wereld!
Odile Geirnaert
Hondennieuws
drie honden in een veld bij zonsondergang|park in brussel|bos voor een mooie wandeling|mensen wandelen in bos met hond|wandelpad langs meer|open meer in de ardennen|groene bomen langs de baan|open veld|wandelspad in park|open meer

9 mooiste hondenwandelingen in België

12 november 2021
Een lange wandeling maken met je hond is een ideale zondagsactiviteit. Ontdek hier de 9 mooiste hondenwandelingen in België.
Odile Geirnaert
Hondennieuws

Zo maak je watermeloenijs voor je hond

06 januari 2023
Je eet zelf graag een ijsje en je wil voor je hond een gezond alternatief voorzien. Dit ijsje is niet alleen lekker maar ook de ideale verfrissing voor je hond tijdens de warme zomermaanden. Lees hier hoe je stap voor stap lekkere hondenijsjes kunt maken!
Cyriel Van Steen
Hondennieuws
twee honden vechten in open veld|baasje trekt aan leiband hond die niet luistert|hond zit flink naast baasje in open veld

Wat zijn gedragsproblemen bij honden?

10 december 2021
Trekken aan de leiband, blaffen, bijten, springen op mensen, … het is slechts een beperkte opsomming van gedragsproblemen die kunnen voorkomen bij je hond. In onderstaande blog kom je meer te weten over wat gedragsproblemen zijn!
Cyriel Van Steen