Just RusselDe duurste hondenrassen ter wereld

De duurste hondenrassen ter wereld

Duurste hondenrassen hond met geld in muil|twee samojeed honden in een bos|tibetaanse mastiff|canadese eskimhond in een open grasveld|egyptische faraohond in een open grasveld|leeuwenhondje in de tuin
Odile Geirnaert
04 maart 2021
3 min. leestijd

De duurste hondenrassen ter wereld? De prijs hangt mee af van de plaats waar je je hond haalt. Zo kan je een hond hebben via een nestje van vrienden, uit het asiel, geadopteerd uit het buitenland of misschien van een fokker. Of komt je pup van een boerderij. Dan heb je er waarschijnlijk minder voor betaald dan bij een fokker. Ook hangt het er van af in welk land je je hond koopt en wat de foklijn van het dier is. In deze blog geven we je een lijst met de duurste hondenrassen ter wereld, op voorwaarde dat ze van een ethische fokker komen. Scrol verder en ontdek de top 5 duurste honden!

5. Egyptische faraohond – €2.000 tot €6.000

egyptische faraohond in een open grasveld

Op nummer 5 in de top duurste hondenrassen vinden we een eeuwenoud ras waarvan al sporen zijn gevonden die teruggaan tot 4000 jaar voor Christus. Zoals je kan raden, komt de faraohond oorspronkelijk uit Egypte, maar ook in Malta zal je deze hond veel tegenkomen. Het zijn intelligente honden met een spitse neus en grote oren.

4. Canadese eskimohond – €6.000 tot €6.500

canadese eskimhond in een open grasveld

De Canadese eskimohond of inuithond is een van de duurste hondenrassen ter wereld. Waarom? Onder meer omdat hij uiterst zeldzaam is, toch zeker in onze contreien. In de jaren 1960 was hij zelfs helemaal uitgestorven. Deze prijzige slede- en jachthond barst van energie en zou je gemakkelijk verwarren met een husky. Hij vergezelt de inheemse volkeren van Canada en Groenland al meer dan 4000 jaar tijdens de jacht.

3. Leeuwhondje €4.500 tot €7.000

leeuwenhondje in de tuin

Het leeuwhondje staat ook wel bekend onder de naam Löwchen. Dit ras heeft zijn naam te danken aan het feit dat de hond wordt getrimd met manen zoals van een leeuw. Dit ras was vooral vroeger populair in Europa onder de welgestelde bevolking. Toch komen er jaarlijks wereldwijd maar een paar honderd puppy’s bij, wat het leeuwhondje een gewild, zeldzaam en dus duur ras maakt.

2. Samojeed €3.500 tot €8.500

twee samojeed honden in een bos

De samojeed wordt ook wel de ‘smiley dog’ genoemd omdat ze altijd een lieve glimlach op hun gezicht dragen. Het zijn sociale honden met een donzige vacht die wel de nodige verzorging vraagt. Dit ras is afkomstig uit Siberië waar ze werden gebruikt om sleeën te trekken en om te jagen. De Samojeed is populair geworden onder welgestelde mensen waardoor de prijs erg hoog ligt.

1. Tibetaanse Mastiff €7.000 tot meer dan een miljoen euro!

tibetaanse mastiff

De Tibetaanse mastiff is een van de oudste hondenrassen ter wereld, en ook de duurste. In Azië zijn deze honden immens populair, vooral in China. Daar wordt deze hond als heilig en als geluksbrenger beschouwd. Daarnaast kan je ook je status en rijkdom tonen als je een Tibetaanse mastiff hebt. Geen wonder dat de duurste hond ter wereld dus een Tibetaanse mastiff was die werd verkocht voor een duizelingwekkende 1,5 miljoen euro.

Nog meer records op naam van honden vind je hier!

Dit mag je hond wel en niet eten!

[fluentform id=”22″]

Heb je nog een vraag?

Vraag gratis raad aan onze
honden- en kattenexpert van Just Russel.

Stel je vraag
Hondennieuws

De beste hondenverzekering in België? Vergelijk hier.

15 februari 2023
Verdient je hond de beste zorg die er is? Dan is een hondenverzekering absoluut een must. Ontdek hier de beste hondenverzekering in België!
Odile Geirnaert
Hondennieuws
hond op straat met de vraag om te adopteren|honden achter een hek

Corona treft ook honden

29 december 2020
Door deze moeilijke periode gaan veel mensen een hond adopteren. Maar wat doet corona nu juist met een hond? Ontdek het hier.
Odile Geirnaert
Hondennieuws
Hond met stress krijgt aandacht van baasje|Hond met stress verstopt zich onder tafel|Schema met signalen van honden die stress ervaren

Stress bij honden: hoe te herkennen en wat te doen?

13 januari 2022
Stress bij honden kan verschillende oorzaken en symptomen hebben. Gelukkig kan jij helpen de stress bij je hond te verminderen. Lees er alles over in deze blog.
Odile Geirnaert
Hondennieuws

Waarom loopt mijn hond met zijn staart naar beneden?

24 januari 2023
Vraag je je af waarom jouw hond zijn staart naar beneden houdt? Terecht want soms kan dit ernstige oorzaken hebben, je leest alle mogelijkheden hier.
Cyriel Van Steen
Hondennieuws
Kleine griffon puppy zit naast gele portemonnee met eurobiljetten|Man traint kleine witte puppy op bed om te blijven|Kinderen maken zelf hondenspeeltjes

Hoeveel kost een puppy?

13 september 2022
Ben jij van plan om binnenkort een puppy te nemen? Lees hier alles over de aankoopprijs en maandelijkse kosten zodat je goed voorbereid bent.
Cyriel Van Steen
Hondennieuws

Het verbazingwekkende verhaal van Bobi, de oudste hond ter wereld

03 februari 2023
In recent nieuws is Bobi, een Portugese hond geboren in 1992, officieel bevestigd door Guinness World Records als de oudste ooit geregistreerde hond. Bobi, die 30 jaar en 243 dagen oud is, leeft met zijn eigenaar Leonel Costa, die de lange levensduur van Bobi toeschrijft aan verschillende factoren, waaronder het leven in de natuur, liefde krijgen en het belangrijkste, voeding met hoge kwaliteit en op maat gemaakt.
Odile Geirnaert