De duurste hondenrassen ter wereld

Leeuwenhondje in de tuin
Odile Geirnaert
04 maart 2021
3 min. leestijd

De duurste hondenrassen ter wereld? De prijs hangt mee af van de plaats waar je je hond haalt. Zo kan je een hond hebben via een nestje van vrienden, uit het asiel, geadopteerd uit het buitenland of misschien van een fokker. Of komt je pup van een boerderij. Dan heb je er waarschijnlijk minder voor betaald dan bij een fokker. Ook hangt het er van af in welk land je je hond koopt en wat de foklijn van het dier is. In deze blog geven we je een lijst met de duurste hondenrassen ter wereld, op voorwaarde dat ze van een ethische fokker komen. Scrol verder en ontdek de top 5 duurste honden!

5. Egyptische Faraohond – €2.000 tot €6.000

Egyptische faraohond in een open grasveld

Op nummer 5 in de top duurste hondenrassen vinden we een eeuwenoud ras waarvan al sporen zijn gevonden die teruggaan tot 4000 jaar voor Christus. Zoals je kan raden, komt de faraohond oorspronkelijk uit Egypte, maar ook in Malta zal je deze hond veel tegenkomen. Het zijn intelligente honden met een spitse neus en grote oren.

Benieuwd naar de oudste hondenrassen? Ontdek ze in onze blog over de oudste hondenrassen ter wereld!

4. Canadese Eskimohond – €6.000 tot €6.500

Canadese eskimhond in de sneeuw

De Canadese eskimohond of Inuithond is een van de duurste hondenrassen ter wereld. Waarom? Onder meer omdat hij uiterst zeldzaam is, toch zeker in onze contreien. In de jaren 1960 was hij zelfs helemaal uitgestorven. Deze prijzige slede- en jachthond barst van energie en zou je gemakkelijk verwarren met een husky. Hij vergezelt de inheemse volkeren van Canada en Groenland al meer dan 4000 jaar tijdens de jacht.

3. Leeuwhondje €4.500 tot €7.000

Leeuwenhondje in de tuin

Het leeuwhondje staat ook wel bekend onder de naam Löwchen. Dit ras heeft zijn naam te danken aan het feit dat de hond wordt getrimd met manen zoals van een leeuw. Dit ras was vooral vroeger populair in Europa onder de welgestelde bevolking. Toch komen er jaarlijks wereldwijd maar een paar honderd puppy’s bij, wat het leeuwhondje een gewild, zeldzaam en dus duur ras maakt.

2. Samojeed €3.500 tot €8.500

Twee Samojeed honden in een bos

De Samojeed wordt ook wel de ‘smiley dog’ genoemd omdat ze altijd een lieve glimlach op hun gezicht dragen. Het zijn sociale honden met een donzige vacht die wel de nodige verzorging vraagt. Dit ras is afkomstig uit Siberië waar ze werden gebruikt om sleeën te trekken en om te jagen. De Samojeed is populair geworden onder welgestelde mensen waardoor de prijs erg hoog ligt.

1. Tibetaanse Mastiff €7.000 tot meer dan een miljoen euro!

Tibetaanse Mastiff in het zand

De Tibetaanse mastiff is een van de oudste hondenrassen ter wereld, en ook de duurste. In Azië zijn deze honden immens populair, vooral in China. Daar wordt deze hond als heilig en als geluksbrenger beschouwd. Daarnaast kan je ook je status en rijkdom tonen als je een Tibetaanse mastiff hebt. Geen wonder dat de duurste hond ter wereld dus een Tibetaanse mastiff was die werd verkocht voor een duizelingwekkende 1,5 miljoen euro.

Nog meer records op naam van honden vind je hier!

Heb je nog een vraag?

Vraag gratis raad aan onze
honden- en kattenexpert van Just Russel.

Stel je vraag
Hondennieuws

Mag een hond zalm eten?

11 november 2022
Zalm zit vol gezonde voedingsstoffen voor je hond maar wist je dat er toch een aantal zaken zijn waarmee je rekening moet houden? Lees nu verder.
Cyriel Van Steen
Hondennieuws
Europees hondenras dalmatier ligt in gras onder boom met bloesems|Grijze Europese hond met lange haren bobtail staat in een grasveld op een heuvel|Mooie europese hond dalmatiër ligt in geel bloemenveld|Zwarte kleine Europese hond dwergpinscher zit op groen gras|Bruine podenco hond uit Europa kijkt naar links|Witte Europese hond poedel loopt over gras met bergen en blauwe lucht in de achtergrond|Europees hondenras mini pomeriaan loopt door grasveld|Europees hondenras viszla hopt door graanveld met bomen op de achtergrond

Dit zijn de top 7 leukste Europese hondenrassen

20 augustus 2022
Op zoek naar een hond en zoek je het beste van bij ons? Dit zijn 7 Europese hondenrassen die je niet over het hoofd mag zien! Klik snel verder.
Odile Geirnaert
Hondennieuws
een hond die liggend wordt onderzocht door de dierenarts

De prijs van een dierenarts? Alle kosten op een rijtje!

20 november 2022
Hoeveel kost een bezoek bij de dierenarts? Ontdek nu alles wat je moet weten over (onverwachte) dierenartskosten!
Odile Geirnaert
Hondennieuws
Golden retriever in een hotel ligt op luxueus bed

Dit is de prijs voor een hondenhotel deze vakantie!

07 augustus 2022
Spannende reisplannen, maar kan je liefste viervoeter niet mee? Dan maar op hotel! Ontdek hier de gemiddelde prijs voor een hondenhotel in Vlaanderen.
Odile Geirnaert
Hondennieuws
Golden Retriever die geaaid wordt

Leer hondentaal begrijpen en wordt nog betere maatjes met je hond!

02 december 2022
Kwispelt je hond of blaft hij op voorbijgangers? In deze blog leer je alles over hondentaal zodat jij en je maatje de beste band kunnen opbouwen.
Odile Geirnaert
Hondennieuws
Een hond die een bal terugbrengt naar zen baasje|

Hoe laat je je hond apporteren?

22 december 2022
Ook benieuwd hoe je hond laat apporteren? Apporteren is een geweldig leuk spelletje om met je hond te doen, maar hoe begin je er nu aan om dit aan je hond te leren? In deze blog lees je hoe je je hond leert apporteren in drie stappen. Lees snel verder!
Odile Geirnaert