De duurste hondenrassen ter wereld

04 maart 2021
3 min. leestijd

Omschrijving van foto met link

Iedereen heeft zijn hond op een andere manier verkregen. Via een nestje van vrienden, uit het asiel, geadopteerd uit het buitenland of misschien van een fokker. Waar je je hond aanschaft, heeft ook veel invloed op de prijs. Zo is een pup van een boerderij vaak goedkoper dan eentje van een fokker. Het hangt natuurlijk een beetje af van het land waar je de hond koopt en wat de foklijn van het dier is, maar wat zijn eigenlijk de duurste honden ter wereld om te kopen?

5. Egyptische Faraohond – €2.000 tot €6.000

egyptische faraohond in een open grasveld

Op nummer 5 vinden we een eeuwenoud ras waarvan al sporen zijn gevonden die teruggaan tot 4000 jaar voor Christus. Zoals de naam al impliceert komt de Faraohond oorspronkelijk uit Egypte, maar ook in Malta zal je deze hond veel tegenkomen. Het zijn intelligente honden met een spitse neus en grote oren.

4. Canadese Eskimhond – €6.000 tot €6.500

canadese eskimhond in een open grasveld

Een ras dat nu niet meer als huisdier kan worden gehouden is de Dingo. Waarschijnlijk is de Dingo zo’n 5000 jaar gelden door mensen als huisdier meegenomen naar Australië, intussen zijn ze echter weer verwilderd en hebben ze een leefwijze ontwikkeld die erg lijkt op dat van de wolf. Vroeger gebruikten de oorspronkelijke bewoners van Australië, de Aboriginals, de Dingo als huishond. Zo waren de Dingo’s onder andere nuttig voor bij de jacht.

3. Leeuwhondje €4.500 tot €7.000

leeuwenhondje in de tuin

Het Leeuwhondje staat ook wel bekend onder de naam Löwchen. Dit ras heeft zijn naam te danken aan het feit dat de hond vaak wordt geschoren als een leeuw. Dit ras was vooral vroeger heel populair in Europa onder de rijke mensen. Toch komen er jaarlijks wereldwijd maar een paar honderd puppy’s bij, wat het Leeuwhondje een gewild, zeldzaam en duur ras maakt.

2. Samojeed €3.500 tot €8.500

twee samojeed honden in een bos

De Samojeed wordt ook wel de ‘Smiley dog’ genoemd door het feit dat ze altijd een lieve glimlach op hun gezicht dragen. Het zijn hele sociale honden, met een super donzige vacht die wel de nodige verzorging nodig heeft. Dit ras is afkomstig uit Siberië waar ze werden gebruikt om sleeën te trekken en soms om te jagen. De Samojeed is heel populair geworden onder welvarende mensen waardoor de prijs heel erg omhoog is gegaan de laatste jaren.

1. Tibetaanse Mastiff €7.000 tot meer dan een miljoen euro!

tibetaanse mastiff

De Tibetaanse Mastiff is een van de oudste hondenrassen ter wereld, en ook de duurste. In Azië zijn deze honden immens populair, vooral in China. Ze denken dat deze honden geluk brengen en ze worden als heilig beschouwd. Daarnaast is het hebben van een Tibetaanse
Mastiff ook een teken van rijkdom. De duurste hond ter wereld was een Tibetaanse Mastiff die werd verkocht voor zo’n 1,5 miljoen euro.

Weetjes

  • Wist je dat de oudste hond ooit geleefd gestorven is aan een leeftijd van 147 jaar? Ongelooflijk toch? KLIK HIER om het artikel te lezen!
  • Wist je dat er honden zijn met werelrcords op hun naam? KLIK HIER
Dierenarts
Heb je nog een vraag? Vraag gratis raad aan onze
honden- en kattenexpert van Just Russel.
Stel je vraag