Populaire hondennamen 2022

gelukkige hond in het bos
Odile Geirnaert
23 maart 2021
4 min. leestijd

Ben je nog op zoek naar leuke populaire hondennamen? Dan vind je vast inspiratie in deze blog! Wij hebben namelijk een onderzoek gedaan met meer dan 60 000 Belgische en Nederlandse honden. Zo hebben we de populairste hondennamen in 2022 kunnen achterhalen! Scroll snel verder, want hier vind je een top 10 populairste hondennamen voor alle honden, voor een teef of reu en zelfs voor de meest geliefde hondenrassen.

10 populairste hondennamen in België en Nederland

Voor jouw puppy wil je natuurlijk de mooiste naam vinden die het best bij hem of haar past. Geen gemakkelijke opgave! Neem daarom eens een kijkje naar onze populairste hondennamen in België en Nederland op basis van ons marktonderzoek bij 60 000 honden.

Dit zijn de populairste hondennamen van 2022:

  1. Max
  2. Luna
  3. Billie
  4. Jack
  5. Sky
  6. Mila
  7. Nala
  8. Milo
  9. Lola
  10. Balou

Lou en Bo moesten jammer genoeg hun plekje in onze top 10 populairste hondennamen opgeven, maar ze doen het nog altijd heel erg goed op plaatsen 12 en 14! Volgend jaar terug bij de eerste tien?

Top 10 populaire hondennamen voor een teefje

Staat het al vast dat jouw hond een teefje zal zijn? Dan zoek je natuurlijk ook een toepasselijke naam. Waarschijnlijk valt een van onze top 10 hondennamen voor teefjes in de smaak:

  1. Luna
  2. Billie
  3. Sky
  4. Mila
  5. Nala
  6. Lola
  7. Bo
  8. Pipa
  9. Stella
  10. Odette

Top 10 populaire hondennamen voor een reu

Als jouw voorkeur toch uitgaat naar een reutje, ben je vast ook op zoek naar een leuke, mannelijke hondennaam? Opnieuw zijn we er dan voor je met een top 10 populairste hondennamen voor een reu:

  1. Max
  2. Billie
  3. Jack
  4. Sky
  5. Milo
  6. Balou
  7. Maurice
  8. Lou
  9. Bailey
  10. Charlie

Populairste hondennamen per ras

Naast hondennamen voor een reu of teefje, onderzochten we ook welke honden het populairst zijn én welke namen er per ras het meest gekozen worden. Benieuwd naar de resultaten? Die onthullen we je nu!

  1. Labrador – Balou
  2. Bordercollie – Max
  3. Franse bulldog – Babs
  4. Jackrusselterriër – Jack
  5. Golden retriever – Milo
  6. Chihuahua – Luna
  7. Engelse cockerspaniël – Billie
  8. American staffordshireterriër – Boyka
  9. Maltezer – Balou
  10. Mechelse herder – Sky

Download je lijst met unieke hondennamen

[fluentform id=”15″]

Enkele tips bij het kiezen van een hondennaam

Zit je vast in het kiezen van de gepaste hondennaam? Maak dan zeker gebruik van deze handige tips om zo dé perfecte hondennaam te vinden:

  1. Houd de naam kort en krachtig. Zeker als je hond erg uitbundig is, zal hij sneller reageren op een korte naam zonder overbodige klinkers en medeklinkers.
  2. Kies geen hondennaam die klinkt als commando. Je hond zal anders al snel in de war raken als zijn naam ‘Zed’ is, en jij hem wilt leren zitten.
  3. Zoek inspiratie in je hobby’s en interesses zoals films, boeken, geschiedenis, of zelfs de culturele achtergrond van je puppy.
  4. Kies je favoriete hondennaam aan de hand van een beginletter. Klik hier voor een lijst met hondennamen volgens alfabet!

Meer inspiratie nodig?

Toch nog je meug niet gevonden? Gelukkig zijn er lijsten met hondennamen bij de vleet. Zoek zeker ook eens op leuke, stoere, grappige en korte hondennamen of zelfs hondennamen met een betekenis!

Heb je nog een vraag?

Vraag gratis raad aan onze
honden- en kattenexpert van Just Russel.

Stel je vraag
Hondennieuws
puppy krijgt beloning tijdens opvoeding

Hoe moet ik mijn hond opvoeden?

19 november 2021
Ben je van plan om binnenkort een hond te kopen of adopteren, maar weet je niet hoe je je hond moet opvoeden? Kom het allemaal te weten in deze blog.
Cyriel Van Steen
Hondennieuws
Een Cavalier King Charles Spaniel die rustig op de zetel ligt

Vind hier een rustige hond om te adopteren!

27 november 2022
Heb je beslist om een hond in huis te nemen en kies je voor een uit het asiel? In deze blog lees je alles over het adopteren van een rustige hond!
Odile Geirnaert
Hondennieuws
Duitse staande hond met bruine vlekjes speelt scrabble met baasje tijdens indoor activiteit|Hondenkoekjes in de vorm van honden op aanrecht gemaakt als indoor activiteit met hond

De 6 gezelligste indoor activiteiten met je hond

09 september 2022
Regen… Niet alleen jij, maar ook je hond kunnen er somber van worden. Fleur nu helemaal op met deze 6 leuke indoor activiteiten met je hond!
Odile Geirnaert
Hondennieuws

Waarom gromt mijn hond? En hoe leer ik dat af?

01 februari 2023
Is je hond voortdurend aan het grommen naar jou, bezoekers en andere honden? Daar is een reden voor, je hond probeert je namelijk iets te vertellen. In deze blog vertellen we je waarom je hond gromt en wat je hieraan kunt doen. Scroll dus snel verder.
Odile Geirnaert
Hondennieuws
Vrouw in jeansbroek

Commando: leer je hond tussen je benen lopen

29 augustus 2022
Kan je hond alle basiscommando’s en wil je zijn of haar skills naar een volgend niveau tillen? Leer je hond dan tussen je benen lopen. Aan de slag!
Odile Geirnaert
Hondennieuws
Een jonge vrouw die glimlacht naar de camera en omringt is door verschillende honden

Hoe zeg je in hondentaal “ik hou van je”?

20 november 2022
We hebben zoveel liefde te geven aan onze hondjes! Maar hoe kan je dit nu tonen aan je hond in hondentaal? Lees verder en ontdek het hier!
Cyriel Van Steen