Just RusselPopulaire hondennamen 2022

Populaire hondennamen 2022

gelukkige hond in het bos
admin
23 maart 2021
4 min. leestijd

Ben je nog op zoek naar leuke populaire hondennamen? Dan vind je vast inspiratie in deze blog! Wij hebben namelijk een onderzoek gedaan met meer dan 60 000 Belgische en Nederlandse honden. Zo hebben we de populairste hondennamen in 2022 kunnen achterhalen! Scroll snel verder, want hier vind je een top 10 populairste hondennamen voor alle honden, voor een teef of reu en zelfs voor de meest geliefde hondenrassen.

10 populairste hondennamen in België en Nederland

Voor jouw puppy wil je natuurlijk de mooiste naam vinden die het best bij hem of haar past. Geen gemakkelijke opgave! Neem daarom eens een kijkje naar onze populairste hondennamen in België en Nederland op basis van ons marktonderzoek bij 60 000 honden.

Dit zijn de populairste hondennamen van 2022:

 1. Max
 2. Luna
 3. Billie
 4. Jack
 5. Sky
 6. Mila
 7. Nala
 8. Milo
 9. Lola
 10. Balou

Lou en Bo moesten jammer genoeg hun plekje in onze top 10 populairste hondennamen opgeven, maar ze doen het nog altijd heel erg goed op plaatsen 12 en 14! Volgend jaar terug bij de eerste tien?

Top 10 populaire hondennamen voor een teefje

Staat het al vast dat jouw hond een teefje zal zijn? Dan zoek je natuurlijk ook een toepasselijke naam. Waarschijnlijk valt een van onze top 10 hondennamen voor teefjes in de smaak:

 1. Luna
 2. Billie
 3. Sky
 4. Mila
 5. Nala
 6. Lola
 7. Bo
 8. Pipa
 9. Stella
 10. Odette

Top 10 populaire hondennamen voor een reu

Als jouw voorkeur toch uitgaat naar een reutje, ben je vast ook op zoek naar een leuke, mannelijke hondennaam? Opnieuw zijn we er dan voor je met een top 10 populairste hondennamen voor een reu:

 1. Max
 2. Billie
 3. Jack
 4. Sky
 5. Milo
 6. Balou
 7. Maurice
 8. Lou
 9. Bailey
 10. Charlie

Populairste hondennamen per ras

Naast hondennamen voor een reu of teefje, onderzochten we ook welke honden het populairst zijn én welke namen er per ras het meest gekozen worden. Benieuwd naar de resultaten? Die onthullen we je nu!

 1. Labrador – Balou
 2. Bordercollie – Max
 3. Franse bulldog – Babs
 4. Jackrusselterriër – Jack
 5. Golden retriever – Milo
 6. Chihuahua – Luna
 7. Engelse cockerspaniël – Billie
 8. American staffordshireterriër – Boyka
 9. Maltezer – Balou
 10. Mechelse herder – Sky

Download je lijst met unieke hondennamen

Leadcollector – DigestionEssentialsLeadcollector

Enkele tips bij het kiezen van een hondennaam

Zit je vast in het kiezen van de gepaste hondennaam? Maak dan zeker gebruik van deze handige tips om zo dé perfecte hondennaam te vinden:

 1. Houd de naam kort en krachtig. Zeker als je hond erg uitbundig is, zal hij sneller reageren op een korte naam zonder overbodige klinkers en medeklinkers.
 2. Kies geen hondennaam die klinkt als commando. Je hond zal anders al snel in de war raken als zijn naam ‘Zed’ is, en jij hem wilt leren zitten.
 3. Zoek inspiratie in je hobby’s en interesses zoals films, boeken, geschiedenis, of zelfs de culturele achtergrond van je puppy.
 4. Kies je favoriete hondennaam aan de hand van een beginletter. Klik hier voor een lijst met hondennamen volgens alfabet!

Meer inspiratie nodig?

Toch nog je meug niet gevonden? Gelukkig zijn er lijsten met hondennamen bij de vleet. Zoek zeker ook eens op leuke, stoere, grappige en korte hondennamen of zelfs hondennamen met een betekenis!

Heb je nog een vraag?

Vraag gratis raad aan onze
honden- en kattenexpert van Just Russel.

Stel je vraag
Hondennieuws
Een bruine Labrador die triest neerligt

Help, mijn hond piept en is onrustig!

08 november 2022
Piept je hond en is hij onrustig? Je hond probeert je iets te vertellen! In deze blog kom je meer te weten over de redenen waarom een hond jankt.
admin
Hondennieuws

Is het coronavirus gevaarlijk voor honden en andere huisdieren?

30 december 2020
De verspreiding van het COVID-19 virus leidde inmiddels tot een internationale gezondheidscrisis. Maar is dat Coronavirus nu eigenlijk gevaarlijk voor honden?
admin
Hondennieuws
Een hond die angstig naar de camera kijkt

Waarom is mijn hond plotseling angstig in huis?

03 februari 2023
Is je hond plotseling angstig in huis en gedraagt hij zich anders dan normaal? Hiervoor kunnen er kunnen verschillende redenen zijn. Het is dan ook belangrijk om de oorzaak te vinden zodat je je hond te helpen. In deze blog lees je meer over hoe je kunt zien of je hond angstig is, wat de oorzaken zijn en wat je kan doen. Scroll dus zeker verder! 
admin
Hondennieuws
Twee Afghaanse windhonden zitten naast elkaar voor herfstlandschap als grootste honden ter wereld|Grootste hondenras ter wereld zwarte Duitse dog loopt op gras met zee op achtergrond|Grote grijze Ierse wolfshond zit op gras en hijgt|Een van de grootste hondenrassen creme kleur Afghaanse windhond staat op gras voor grote vijver|Grote bruine kangal hond staat op ponton aan een vijver en kijkt naar links|Broholmer grootste hondenras staat in bos in de herfst|Twee boerboel honden zitten in de zon en leunen tegen boom als grootste hondenrassen|Grote bruine Engelse mastiff hond staat op gras en hijgt

Dit zijn de top 7 grootste hondenrassen aller tijden!

21 juni 2022
Ben jij op zoek naar de grootste hondenrassen ter wereld? Klik dan snel verder, want in deze blog tonen we je welke honden maatje XL hebben!
admin
Hondennieuws
Golden retriever puppy's spelen met elkaar in gras als socialisatie

Hoe socialiseer ik mijn puppy?

29 april 2021
Het socialiseren van je puppy is enorm belangrijk! Het zorgt voor een aangename, leuke gezinshond die kan omgaan met mensen, dieren en kinderen. Lees alles over de socialisatie van je puppy in deze blog!
admin
Hondennieuws
Engelse buldog hond zit in de hoek als straf

Je hond straffen: wat je zeker niet mag doen!

04 juni 2022
Als je je hond verkeerd corrigeert wanneer hij zich misdraagt, zal dat averechts werken. Lees hier tips om je hond correct te straffen!
admin