Just RusselHier vind je alle honden om te adopteren in West-Vlaanderen!

Hier vind je alle honden om te adopteren in West-Vlaanderen!

Odile Geirnaert
19 november 2022
4 min. leestijd

Altijd al een hond in huis willen nemen? Overweeg dan zeker om een hond uit het asiel te adopteren. Verschillende asielen verspreid over België zitten namelijk vol met honden die wachten op hun gouden mandje. In deze blog gaan we wat dieper in op honden ter adoptie in West-Vlaanderen. Lees dus zeker verder om meer te weten te komen over een hond adopteren in West-Vlaanderen.

Wat zijn de voordelen van een hond adopteren?

Wanneer je zelf niet goed weet welk ras het best past bij jouw levensstijl, dan kan een asiel jou helpen om de perfecte match te vinden. Zo zal je bij interesse in een asielhond meestal een vragenlijst moeten invullen. Zo krijgt het asiel een beter beeld over je huidige situatie. 

Verder worden asielhonden aan een grondig medisch onderzoek onderworpen en hebben ze dus al hun nodige vaccinaties gehad. Ook worden ze preventief behandeld voor parasieten en zijn ze gesteriliseerd of gecastreerd

Het grootste voordeel van een hond adopteren is de tweede of derde kans die je geeft aan de hond voor een gouden mandje. Deze honden worden vaak afgestaan en wachten soms maanden of jaren op een tweede kans. Adopteren bezorgt zowel een goed gevoel bij jezelf als bij de hond die eindelijk een gouden mandje heeft gevonden. 

Hoeveel kost het om een hond te adopteren in West-Vlaanderen?

De prijs voor een hond te adopteren uit een asiel ligt gemiddeld tussen de € 125 en € 300. Voor een teefje zal je al snel iets meer betalen, aangezien de sterilisatie ook duurder is. Ook de leeftijd van de hond speelt hierin een rol. Zo kan de prijs voor een puppy oplopen tot €400 en kan je een senior hond soms al onder de € 100 meekrijgen. 

Waar kan ik een hond adopteren in West-Vlaanderen?

Via onderstaande website kan je alle honden zien die ter adoptie staan in Vlaanderen. Deze kan je filteren op regio, geslacht, leeftijd etc. 

Verder zijn er ook verschillende Facebookgroepen waarop je verschillende adoptiehonden kan terugvinden. Zo worden er via de groep “Belgische asielhonden ter adoptie” regelmatig posts gedeeld van asielen die een hond ter adoptie hebben. 

 

1. Het Blauwe Kruis van de Kust

CEDERDREEF 1

8400 OOSTENDE

 

2. Dierenasiel Ganzeweide

LANGELEEDSTRAAT 12

8670 KOKSIJDE-WULPEN

 

3. Dierenasiel Ieper

OUDSTRIJDERSLAAN 10

8900 IEPER

 

4. Dierenasiel Knokke-Heist

SLUISSTRAAT 82

8300 KNOKKE-HEIST

 

5. Dierenasiel Regio Roeselare

OUDE STADENSTRAAT 4

8800 ROESELARE

 

6. Dierenasiel VZW De Leiestreek

AVELGEMSTRAAT 186C

8550 ZWEVEGEM

 

7. VZW Dierengeluk

BRUGGESTRAAT 71

8930 MENEN

 

8. Knokke(n) Voor Dieren

NATIENLAAN 275

8300 KNOKKE-HEIST

 

9. Helping Dogs VZW

DEINSESTEENWEG 192

8700 TIELT

 

10. Het Blauwe Kruis Brugge

KRINKELSTRAAT 4

8380 BRUGGE

3 dingen om aan te denken als je een hond adopteert:

1. Sommige honden komen in het asiel terecht wegens verwaarlozing of mishandeling. Je moet dus als toekomstig baasje zeker zijn dat je de uitdaging aan kan, maar je moet ook zeer veel geduld hebben. Asielmedewerkers zullen hier altijd eerlijk over communiceren en ook de noden van de hond meegeven.

 

2. Zorg dat je woning klaar is voor een hond. Zowel binnen als buiten moet je adoptiehond genoeg ruimte hebben. Woon je op een appartement zonder tuin? Ga dan op regelmatige tijdstippen eens buiten met je hond. 

 

3. Ook een hond adopteren kost geld. Niet alleen de kosten die je betaalt aan het asiel komen hier bij kijken, maar ook op lange termijn zijn er heel wat kosten verbonden aan een hond. dierenartskosten, voeding, speelgoed, opvang, etc. 

Stel jezelf daarom volgende vragen voor je beslist om een hond in huis te nemen:

  • Heb ik genoeg plaats en tijd voor een hond?
  • Hoeveel geld wil ik eraan uitgeven?
  • Wie zal er elke dag voor de hond zorgen?
  • Wil iedereen van mijn gezin een hond?
  • Zullen de andere huisdieren het nieuwe dier aanvaarden?

Heb je nog een vraag?

Vraag gratis raad aan onze
honden- en kattenexpert van Just Russel.

Stel je vraag
Hondennieuws
Vrouw knuffelt hond met verzekering in Vlaanderen

Dit zijn de verzekeringen voor honden in Vlaanderen

01 januari 1970
Hoorde jij over hondenverzekeringen en wil je er een voor je liefste huisdier? Slim! Ontdek hier alle verzekeringen in Vlaanderen en hun voor- en nadelen.
Odile Geirnaert
Hondennieuws
golden retriever met laarzen en een paraplu in zijn bek

Hondenweer, waarom zeggen we dat eigenlijk?

26 maart 2021
Wat een “hondenweer”! Iedereen kent wel deze uitspraak maar waar komt die nu eigenlijk vandaan?
Cyriel Van Steen
Hondennieuws
Rustige hond ligt op bed en slaapt|Sint-bernard hiond staat in tuin in de herfst|Rustigste hondenras Basset hound met lange oren staat alert in een bos|Rustige hond Tibetaanse spaniël ligt op gras met bomen zonder blaadjes op achtergrond|Bruine chow chow hond zit op de grond in bos met herfstblaadjes|Bruin rustig hondenras cavalier king charles spaniel zit op marmeren bankje met bos op achtergrond en tong uit mond|Jonge golden retriever zit in hoog gras en lacht|Witte maltezer hond zit op gras|Rustige Engelse bulldog hond loopt door gras op herfstblaadjes met tong uit zijn mond|Rustige hond Mastino Napoletano ligt op de grond voor de deur|Bruine shih tzu hond ligt rustig op de grond|Bruine basenji rustig hondenras dat nooit blaft staat in grasveld met bomen op achtergrond

10 bijzonder rustige hondenrassen

15 juli 2022
Wil jij graag een hond, en liefst een die zich kalm kan houden? Klik dan hier en ontdek de top 10 rustige hondenrassen!
Odile Geirnaert
Hondennieuws

Het verbazingwekkende verhaal van Bobi, de oudste hond ter wereld

03 februari 2023
In recent nieuws is Bobi, een Portugese hond geboren in 1992, officieel bevestigd door Guinness World Records als de oudste ooit geregistreerde hond. Bobi, die 30 jaar en 243 dagen oud is, leeft met zijn eigenaar Leonel Costa, die de lange levensduur van Bobi toeschrijft aan verschillende factoren, waaronder het leven in de natuur, liefde krijgen en het belangrijkste, voeding met hoge kwaliteit en op maat gemaakt.
Odile Geirnaert
Hondennieuws
Een jonge vrouw die glimlacht naar de camera en omringt is door verschillende honden

Hoe zeg je in hondentaal “ik hou van je”?

20 november 2022
We hebben zoveel liefde te geven aan onze hondjes! Maar hoe kan je dit nu tonen aan je hond in hondentaal? Lees verder en ontdek het hier!
Cyriel Van Steen
Hondennieuws
Twee Afghaanse windhonden zitten naast elkaar voor herfstlandschap als grootste honden ter wereld|Grootste hondenras ter wereld zwarte Duitse dog loopt op gras met zee op achtergrond|Grote grijze Ierse wolfshond zit op gras en hijgt|Een van de grootste hondenrassen creme kleur Afghaanse windhond staat op gras voor grote vijver|Grote bruine kangal hond staat op ponton aan een vijver en kijkt naar links|Broholmer grootste hondenras staat in bos in de herfst|Twee boerboel honden zitten in de zon en leunen tegen boom als grootste hondenrassen|Grote bruine Engelse mastiff hond staat op gras en hijgt

Dit zijn de top 7 grootste hondenrassen aller tijden!

21 juni 2022
Ben jij op zoek naar de grootste hondenrassen ter wereld? Klik dan snel verder, want in deze blog tonen we je welke honden maatje XL hebben!
Odile Geirnaert