Corona treft ook honden

hond op straat met de vraag om te adopteren|honden achter een hek
Odile Geirnaert
29 december 2020
2 min. leestijd

Geen beter dier dat zoveel plezier en liefde in huis brengt dan een hond. Dus waarom geen hond adopteren? Honden staan immers algemeen bekend als de beste gezelschapshouders. Bovendien zijn mensen die alleen wonen, sneller geneigd om een trouwe viervoeter in huis te nemen, omdat je nergens zoveel onvoorwaardelijke liefde krijgt. Wat doet Corona nu precies voor honden en is een hond adopteren een goed idee?

Een hond adopteren

Veel mensen die beslissen om een hond in huis te nemen, kiezen voor een puppy. Maar het kan ook anders: er zijn nog oneindig veel hondjes uit het asiel die een baasje zoeken. De ideale kans om die beestjes een tweede kans te geven!

Door deze ongewone omstandigheden komt het besef bij vele mensen dat een wandeling met een hond de perfecte ontspanning biedt én nog eens goed is voor je hond én jezelf. Hierdoor is het cijfer van aantal adopties van honden in België sinds de coronacrisis opmerkelijk gestegen. Wie had gedacht dat deze pandemie nog voordelen zou bieden?

honden achter een hek

Sommige dierenasielen die niet kunnen rekenen op de financiële steun van de overheid, laten adopties van honden toch nog toe, maar zijn extra voorzichtig. De asielen zijn gesloten, maar voor wie een hond wilt adopteren, gaan de deuren op afspraak wel open!

De omstandigheden in de asielen zijn nu ook streng aangescherpt, de vrijwilligers die vroeger langskwamen om dagelijks met de honden te gaan wandelen, mogen dit nu niet meer doen. Toch blijven er een select aantal vrijwilligers paraat om de dieren te voederen en soms uit te laten.

Dit is met andere woorden de uitgelezen kans om zowel jezelf als een hond een betere gemoedstoestand te garanderen. Een betere plek voor jezelf en voor je toekomstige hond!

Wil je graag een hond adopteren? Voor meer informatie omtrent de honden die ter beschikking zijn voor adoptie kan je terecht op de website van de vlaamse overheid.

Gerelateerde blogposts over wat Corona betekend voor de honden

  1. Is het Coronavirus gevaarlijk voor honden en andere huisdieren?
  2. Is mijn huisdier vatbaar voor het coronavirus? Katten wel, honden niet

Heb je nog een vraag?

Vraag gratis raad aan onze
honden- en kattenexpert van Just Russel.

Stel je vraag
Hondennieuws
Een Beagle in een park

Waarom stinkt de stoelgang van mijn hond zo sterk?

06 februari 2023
Dat de stoelgang van je hond stinkt is normaal, maar in sommige gevallen kan de geur zelfs ondraaglijk zijn. In deze blog bespreken we enkele van de meest voorkomende oorzaken van een sterk ruikende hondenontlasting en wat je kunt doen om de geur te verminderen.
Cyriel Van Steen
Hondennieuws
Leeuwenhondje in de tuin

De duurste hondenrassen ter wereld

04 maart 2021
Wist je dat de duurste hond tot 1 miljoen euro verkocht kan worden? Ontdek hier de vijf duurste hondenrassen ter wereld.
Odile Geirnaert
Hondennieuws

Het verbazingwekkende verhaal van Bobi, de oudste hond ter wereld

03 februari 2023
In recent nieuws is Bobi, een Portugese hond geboren in 1992, officieel bevestigd door Guinness World Records als de oudste ooit geregistreerde hond. Bobi, die 30 jaar en 243 dagen oud is, leeft met zijn eigenaar Leonel Costa, die de lange levensduur van Bobi toeschrijft aan verschillende factoren, waaronder het leven in de natuur, liefde krijgen en het belangrijkste, voeding met hoge kwaliteit en op maat gemaakt.
Odile Geirnaert
Hondennieuws
Hond likt aan zijn poot

Waarom likt mijn hond aan zijn poot?

05 januari 2023
Likt je hond vaak aan zijn poot of poten? Dat kan wijzen op een probleem zoals een allergie, een wondje of parasieten. In ieder geval iets om in ‘t oog te houden dus! Ontdek snel de verschillende redenen voor de likdrang van je hond. 
Cyriel Van Steen
Hondennieuws
Rustige hond ligt op bed en slaapt|Sint-bernard hiond staat in tuin in de herfst|Rustigste hondenras Basset hound met lange oren staat alert in een bos|Rustige hond Tibetaanse spaniël ligt op gras met bomen zonder blaadjes op achtergrond|Bruine chow chow hond zit op de grond in bos met herfstblaadjes|Bruin rustig hondenras cavalier king charles spaniel zit op marmeren bankje met bos op achtergrond en tong uit mond|Jonge golden retriever zit in hoog gras en lacht|Witte maltezer hond zit op gras|Rustige Engelse bulldog hond loopt door gras op herfstblaadjes met tong uit zijn mond|Rustige hond Mastino Napoletano ligt op de grond voor de deur|Bruine shih tzu hond ligt rustig op de grond|Bruine basenji rustig hondenras dat nooit blaft staat in grasveld met bomen op achtergrond

10 bijzonder rustige hondenrassen

15 juli 2022
Wil jij graag een hond, en liefst een die zich kalm kan houden? Klik dan hier en ontdek de top 10 rustige hondenrassen!
Odile Geirnaert
Hondennieuws
hond en kat bij elkaar in een grasveld

De socialisatie van de puppy

29 april 2021
De socialisatie van je puppy is enorm belangrijk bij de opvoeding van je pup. Ontdek hier welke fases heel belangrijk zijn!
Odile Geirnaert