Corona treft ook honden

hond op straat met de vraag om te adopteren|honden achter een hek
Odile Geirnaert
29 december 2020
2 min. leestijd

Geen beter dier dat zoveel plezier en liefde in huis brengt dan een hond. Dus waarom geen hond adopteren? Honden staan immers algemeen bekend als de beste gezelschapshouders. Bovendien zijn mensen die alleen wonen, sneller geneigd om een trouwe viervoeter in huis te nemen, omdat je nergens zoveel onvoorwaardelijke liefde krijgt. Wat doet Corona nu precies voor honden en is een hond adopteren een goed idee?

Een hond adopteren

Veel mensen die beslissen om een hond in huis te nemen, kiezen voor een puppy. Maar het kan ook anders: er zijn nog oneindig veel hondjes uit het asiel die een baasje zoeken. De ideale kans om die beestjes een tweede kans te geven!

Door deze ongewone omstandigheden komt het besef bij vele mensen dat een wandeling met een hond de perfecte ontspanning biedt én nog eens goed is voor je hond én jezelf. Hierdoor is het cijfer van aantal adopties van honden in België sinds de coronacrisis opmerkelijk gestegen. Wie had gedacht dat deze pandemie nog voordelen zou bieden?

honden achter een hek

Sommige dierenasielen die niet kunnen rekenen op de financiële steun van de overheid, laten adopties van honden toch nog toe, maar zijn extra voorzichtig. De asielen zijn gesloten, maar voor wie een hond wilt adopteren, gaan de deuren op afspraak wel open!

De omstandigheden in de asielen zijn nu ook streng aangescherpt, de vrijwilligers die vroeger langskwamen om dagelijks met de honden te gaan wandelen, mogen dit nu niet meer doen. Toch blijven er een select aantal vrijwilligers paraat om de dieren te voederen en soms uit te laten.

Dit is met andere woorden de uitgelezen kans om zowel jezelf als een hond een betere gemoedstoestand te garanderen. Een betere plek voor jezelf en voor je toekomstige hond!

Wil je graag een hond adopteren? Voor meer informatie omtrent de honden die ter beschikking zijn voor adoptie kan je terecht op de website van de vlaamse overheid.

Gerelateerde blogposts over wat Corona betekend voor de honden

  1. Is het Coronavirus gevaarlijk voor honden en andere huisdieren?
  2. Is mijn huisdier vatbaar voor het coronavirus? Katten wel, honden niet

Heb je nog een vraag?

Vraag gratis raad aan onze
honden- en kattenexpert van Just Russel.

Stel je vraag
Hondennieuws
Golden retriever in een hotel ligt op luxueus bed

Dit is de prijs voor een hondenhotel deze vakantie!

07 augustus 2022
Spannende reisplannen, maar kan je liefste viervoeter niet mee? Dan maar op hotel! Ontdek hier de gemiddelde prijs voor een hondenhotel in Vlaanderen.
Odile Geirnaert
Hondennieuws
witbruine jackrussel hond slaapt in witte zachte hondemand met teddy stof|beige luxe ribfluweel hondenmand just russel|zwarte hond ligt in de beste beige ribfluweel hondenmand van just russel

Zo kies je de beste hondenmand!

30 september 2022
Heb je een hond? Dan heb je ook een hondenmand nodig natuurlijk! Lees hier waarmee je rekening moet houden zodat je geen miskoop doet.
Cyriel Van Steen
Hondennieuws
Kerstfilms met honden|

Dit zijn de leukste kerstfilms met honden voor de feestdagen!

19 december 2022
Pak een dekentje en roep je hond erbij. Speciaal voor jou zetten we bij JustRussel onze 5 favoriete kerstfilms met honden op een rijtje.
Odile Geirnaert
Hondennieuws
Twee Afghaanse windhonden zitten naast elkaar voor herfstlandschap als grootste honden ter wereld|Grootste hondenras ter wereld zwarte Duitse dog loopt op gras met zee op achtergrond|Grote grijze Ierse wolfshond zit op gras en hijgt|Een van de grootste hondenrassen creme kleur Afghaanse windhond staat op gras voor grote vijver|Grote bruine kangal hond staat op ponton aan een vijver en kijkt naar links|Broholmer grootste hondenras staat in bos in de herfst|Twee boerboel honden zitten in de zon en leunen tegen boom als grootste hondenrassen|Grote bruine Engelse mastiff hond staat op gras en hijgt

Dit zijn de top 7 grootste hondenrassen aller tijden!

21 juni 2022
Ben jij op zoek naar de grootste hondenrassen ter wereld? Klik dan snel verder, want in deze blog tonen we je welke honden maatje XL hebben!
Odile Geirnaert
Hondennieuws
Kleine bruine hond loopt weg op straat|Honden zijn weggelopen om te paren en ruiken aan elkaar op heuvel met gras en blauwe hemel

Help, mijn hond loopt weg! Dit doe je eraan.

23 augustus 2022
Paniek, je hond loopt weg! Hier vind je de 5 belangrijkste redenen waarom je hond de benen neemt en hoe je hem zijn vluchtgedrag afleert.
Odile Geirnaert
Hondennieuws

Zo maak je watermeloenijs voor je hond

06 januari 2023
Je eet zelf graag een ijsje en je wil voor je hond een gezond alternatief voorzien. Dit ijsje is niet alleen lekker maar ook de ideale verfrissing voor je hond tijdens de warme zomermaanden. Lees hier hoe je stap voor stap lekkere hondenijsjes kunt maken!
Cyriel Van Steen