Just RusselAdopteer hier een kleine hond!

Adopteer hier een kleine hond!

Odile Geirnaert
05 december 2022
3 min. leestijd

Overweeg je om een kleine hond te adopteren? Neem zeker een kijkje bij een asiel! Zij kunnen je helpen bij je zoektocht. Je moet namelijk met verschillende zaken rekening houden. Welk asiel heeft kleine honden ter adoptie? Welke hond past het best bij jou? In deze blog geven we je alvast wat info over het adopteren van kleine asielhonden. Scroll zeker verder!

Waar kan ik een kleine hond adopteren?

Een kleine hond adopteren doe je best in een dierenasiel omdat:

  • Je meer ruimte maakt voor andere zwerfdieren en ze een tweede kans geeft
  • Honden uit een asiel vaak gevaccineerd, gechipt en gecastreerd zijn
  • Je illegale handel door fokkers voorkomt
  • Je het karakter van de hond kent, waardoor je zeker bent dat de hond bij jou en je thuis past

Voor meer informatie kan je terecht op https://www.adopteereendier.be/honden. Ze geven een duidelijk overzicht met kleine honden ter adoptie en meer info over waarom adopteren uit een asiel een goed idee is.

Waar kan ik een hond uit het buitenland adopteren?

Verschillende Europese landen hebben een overvloed aan zwerfhonden, bijvoorbeeld: Spanje, Griekenland …. Enkele van deze landen staan toe dat deze honden geadopteerd worden door buitenlanders. In onze blog ‘Hond adopteren buitenland’ geven wij enkele tips om de juiste organisatie te vinden om mee in zee te gaan. 

Hoeveel kost het om een kleine hond te adopteren?

Een kleine hond adopteren kost gemiddeld tussen de €125 en €300. De prijs varieert naargelang het asiel dat je kiest. Ook de leeftijd en het ras van de hond heeft invloed op de prijs. Natuurlijk betaal je niet voor niets. Deze zaken zijn inbegrepen in de prijs:

  • dierenartskosten, zoals castratie of sterilisatie
  • vaccinaties
  • chippen
  • voeding
  • verzorging en hygiëne

Een kleine hond adopteren? Let op voor broodfokkers!

Een broodfokker fokt honden met als primair doel: geld verdienen. Ze geven niet om het welzijn van het dier. Honden die gefokt zijn door een broodfokker hebben daarom vaak ziektes, afwijkingen en gedragsproblemen. Het is dus belangrijk om een broodfokker te herkennen. In onze blog ‘Zo ontmasker je een broodfokker!’ 

Adopteer een hond die bij jou en je gezin past in 5 stappen:

Een hond adopteren die past bij jou en je gezin, is niet gemakkelijk. Hieronder vind je enkele tips om deze zoektocht te vergemakkelijken:

1. Bepaal of je een rashond of een kruising wil.

Als je kiest voor een rashond dan heb je zekerheid over de grootte en vachtlengte van je hond in de toekomst, maar ook over het karakter. Bij een kruising weet je niet van welk ras je hond het karakter of uiterlijk meekreeg.

2. Kies een puppy of een volwassen hond.

Puppy’s zijn onweerstaanbaar,, maar ook heel nieuwsgierig. Ze vragen veel tijd om te trainen. Als je weet dat je niet veel tijd hebt, is een volwassen hond een betere optie. Hier lees je meer over het adopteren van een puppy. https://www.justrussel.com/blog/puppy-adopteren.

3. Bepaal het geslacht.

Hier zijn verschillende meningen over. Het hangt dus vooral af van je eigen voorkeur. Sommigen zeggen dat teven gemakkelijker te trainen zijn. Anderen vinden ze dan weer te afhankelijk. Weet dus waar jouw voorkeur ligt.

4. Weet welk karakter past bij jou en je gezin.

Het is belangrijk om een hond te vinden waarmee het klikt. Het karakter moet passen bij die het gezin. Er zijn namelijk rustige honden, energieke honden, bange honden … Lees deze blog over het adopteren van een rustige hond

5. Vertrouw het asiel.

Het asiel neemt zijn tijd om de juiste honden bij de juiste mensen te plaatsen. Ze maken een zorgvuldige analyse van de binnenkomende honden en van jou en je gezin. Luister naar hun advies en zo zal je snel de juiste hond vinden!

 

Heb je nog een vraag?

Vraag gratis raad aan onze
honden- en kattenexpert van Just Russel.

Stel je vraag
Hondennieuws
hond en kat bij elkaar in een grasveld

De socialisatie van de puppy

29 april 2021
De socialisatie van je puppy is enorm belangrijk bij de opvoeding van je pup. Ontdek hier welke fases heel belangrijk zijn!
Odile Geirnaert
Hondennieuws

7 gehoorzame hondenrassen die alles doen voor hun baasje

30 juni 2022
Wat is nog leuker dan een hond in huis? Een gehoorzame hond in huis! Klik verder en ontdek snel de top 7 meest gehoorzame hondenrassen. 
Odile Geirnaert
Hondennieuws
Een puppy die slaapt

Je puppy ophalen: alles wat je moet weten

04 januari 2023
Je bent best goed voorbereid wanneer je je nieuwe puppy gaat ophalen. We geven je enkele handige tips om de thuiskomst zo vlot mogelijk te laten verlopen.
Odile Geirnaert
Hondennieuws
Labrador aan het spelen in het water

11 speelse hondenrassen voor eindeloos speelplezier

15 augustus 2022
Op zoek naar een speels hondenras dat gek is op ravotten of een rondje hardlopen? Ontdek de 11 meest speelse hondenrassen in deze blogpost!
Odile Geirnaert
Hondennieuws
Een jonge vrouw die glimlacht naar de camera en omringt is door verschillende honden

Hoe zeg je in hondentaal “ik hou van je”?

20 november 2022
We hebben zoveel liefde te geven aan onze hondjes! Maar hoe kan je dit nu tonen aan je hond in hondentaal? Lees verder en ontdek het hier!
Cyriel Van Steen
Hondennieuws
Een hond die angstig naar de camera kijkt

Waarom is mijn hond plotseling angstig in huis?

03 februari 2023
Is je hond plotseling angstig in huis en gedraagt hij zich anders dan normaal? Hiervoor kunnen er kunnen verschillende redenen zijn. Het is dan ook belangrijk om de oorzaak te vinden zodat je je hond te helpen. In deze blog lees je meer over hoe je kunt zien of je hond angstig is, wat de oorzaken zijn en wat je kan doen. Scroll dus zeker verder! 
Odile Geirnaert