Just RusselDit zijn de top 7 grootste hondenrassen aller tijden!

Dit zijn de top 7 grootste hondenrassen aller tijden!

Twee Afghaanse windhonden zitten naast elkaar voor herfstlandschap als grootste honden ter wereld|Grootste hondenras ter wereld zwarte Duitse dog loopt op gras met zee op achtergrond|Grote grijze Ierse wolfshond zit op gras en hijgt|Een van de grootste hondenrassen creme kleur Afghaanse windhond staat op gras voor grote vijver|Grote bruine kangal hond staat op ponton aan een vijver en kijkt naar links|Broholmer grootste hondenras staat in bos in de herfst|Twee boerboel honden zitten in de zon en leunen tegen boom als grootste hondenrassen|Grote bruine Engelse mastiff hond staat op gras en hijgt
Odile Geirnaert
21 juni 2022
3 min. leestijd

Big, bold and beautiful. Dat zijn de grootste hondenrassen zeker en vast. Ben jij op zoek naar een extra large hond voor de stevigste knuffels? Dan zit je met een hondenras uit deze top 7 grootste hondenrassen goed. 

Top 7 grootste hondenrassen ter wereld

Benieuwd naar de grootste hondenrassen aller tijden? Dit is de top 7: 

1. Duitse Dog

Grootste hondenras ter wereld zwarte Duitse dog loopt op gras met zee op achtergrond

Het grootste hondenras ter wereld is de Duitse of Deense Dog. Deze grote vriendelijke reus bereikt een schofthoogte tot 1 meter en gewicht van 60 kilogram. Hij werd vroeger ingezet voor de jacht op everzwijnen, herten en zelfs beren. Maar van dat jachtinstinct blijft weinig over. Liever chill dan moe, is zijn leuze. 

2. Ierse wolfshond

Grote grijze Ierse wolfshond zit op gras en hijgt

Dit grote hondenras uit Ierland is de ruwharige versie van de nummer één in deze lijst. Als vecht- en jachthond voor beren, had de Ierse wolfshond zijn formaat mee. Met een schofthoogte tot 95 centimeter en een gewicht van zo’n 60 kilogram, volgt deze hond de Duitse dog op de voet als een van de grootste hondenrassen. Hij heeft ook letterlijk en figuurlijk een groot hart. Want het ras is van nature heel vriendelijk en tolerant.

3. Afghaanse windhond

Een van de grootste hondenrassen creme kleur Afghaanse windhond staat op gras voor grote vijver

De Afghaanse windhond bewijst dat een groot hondenras niet altijd breed en stoer is. Dit elegante ras is zo’n 70 centimeter groot en weegt gemiddeld 20 kilogram. Groot en slank, zoals een echt catwalkmodel betaamt. Dankzij zijn ongelooflijk uithoudingsvermogen jaagt de Afghaanse windhond  in het Afghaanse berggebied op hazen en gazellen, en blijven vossen, wolven en sneeuwluipaarden op afstand.

4. Kangal

Grote bruine kangal hond staat op ponton aan een vijver en kijkt naar links

De herkomst van dit grote hondenras ligt in Kangal, een Turks district in de provincie Sivas. Daar beschermt de Kangal herders en kuddes tegen wolven, beren en jakhalzen. Dit vierde grootste hondenras staat het liefst op eigen benen, die zijn schoft zo’n 85 centimeter boven de grond tillen en gemiddeld 55 kilogram dragen. Wist je trouwens dat de Kangal een Anatolische herder is, maar dat niet elke Anatolische herder een Kangal is?

5. Broholmer

Broholmer grootste hondenras staat in bos in de herfst

De Broholmer, een groot Deens hondenras, behoort tot de mastiffs, maar dan van het atletische type. Deze waakse hond wordt wel 75 centimeter hoog en weegt ruim 60 kilogram. Het ras was met uitsterven bedreigd en is tot op vandaag zeldzaam. Net zoals de meeste mastiffs moest de Broholmer vee en erf bewaken en op groot wild jagen. Vandaag is hij met de nodige beweging een tolerante gezinshond. 

6. Boerboel

Twee boerboel honden zitten in de zon en leunen tegen boom als grootste hondenrassen

Op zoek naar een zwaarder kaliber? De boerboel is een van de grootste honden met Zuid-Afrikaans bloed. Met een schofthoogte tot 70 centimeter en een gewicht tot 85 kilogram, hou je de boerboel liever te vriend. Deze waakhond heeft veel beweging nodig en deinst voor niets terug. Met de juiste socialisatie kan deze stoere hond ook veilig met kinderen en andere dieren overweg. 

7. Engelse mastiff

Grote bruine Engelse mastiff hond staat op gras en hijgt

De trofee van het zwaarste hondenras gaat naar de Engelse mastiff. De grootste exemplaren worden zo’n 90 centimeter hoog en wegen wel 100 kilogram. Deze goedzak werd vroeger door de Romeinen gebruikt als vechthond. Wil je er eentje in huis, dan heb je er dus alle belang bij hem goed te socialiseren en op te voeden. 

Eerder op zoek naar een klein hondenras? Ontdek onze top 7 kleinste hondenrassen.

Dit mag je hond wel en niet eten!

[fluentform id=”22″]

Heb je nog een vraag?

Vraag gratis raad aan onze
honden- en kattenexpert van Just Russel.

Stel je vraag
Hondennieuws
Een hond die voor de kerstboom ligt

Hoe zet je veilig een kerstboom op met je hond?

20 december 2022
Vraag je je ook af hoe je veilig een kerstboom opzet met een hond? Het is moeilijk te geloven dat een kerstboom gevaarlijk kan zijn voor je hond. Toch is het belangrijk om extra aandacht te besteden aan bepaalde details tijdens de feestdagen.
Cyriel Van Steen
Hondennieuws
twee honden vechten in open veld|baasje trekt aan leiband hond die niet luistert|hond zit flink naast baasje in open veld

Wat zijn gedragsproblemen bij honden?

10 december 2021
Trekken aan de leiband, blaffen, bijten, springen op mensen, … het is slechts een beperkte opsomming van gedragsproblemen die kunnen voorkomen bij je hond. In onderstaande blog kom je meer te weten over wat gedragsproblemen zijn!
Cyriel Van Steen
Hondennieuws
Hoeveel kost een hond? Puppy met geld ligt op tafel

Hoeveel kost een hond? Ontdek het hier!

12 augustus 2022
Kriebelt het om een hond te nemen? En vraag je je nu af: “Hoeveel kost een hond?”. Krijg hier een totaalprijs, aankoopprijs en maandelijkse kosten!
Cyriel Van Steen
Hondennieuws
hond kijkt triest met hoofd op tafel

Hoe help ik mijn hond van verlatingsangst af?

01 december 2021
Alleen zijn is een belangrijke skill voor je hond. Met deze oefeningen leer je je hond dat je altijd op tijd terugkomt en dat het niet nodig is om nerveus te worden.
Odile Geirnaert
Hondennieuws
Een hond die angstig naar de camera kijkt

Waarom is mijn hond plotseling angstig in huis?

03 februari 2023
Is je hond plotseling angstig in huis en gedraagt hij zich anders dan normaal? Hiervoor kunnen er kunnen verschillende redenen zijn. Het is dan ook belangrijk om de oorzaak te vinden zodat je je hond te helpen. In deze blog lees je meer over hoe je kunt zien of je hond angstig is, wat de oorzaken zijn en wat je kan doen. Scroll dus zeker verder! 
Odile Geirnaert
Hondennieuws

11 makkelijke hondenrassen voor beginners

25 november 2022
Klaar om je eerste hond te adopteren, maar nog niet zeker welk ras? Hier zijn alvast 11 makkelijke hondenrassen die perfect zijn voor beginners!
Odile Geirnaert