De 5 mooiste hondenrassen aller tijden

Gelukkige hond aan het spelen in een lavendelveld|Groenendaeler ligt in de zon|American miniature shepherd ligt op een boomstronk in een bos|Siberische husky aan het wandelen in een bos|Weimaraner ligt in een veld|Dalmatiër in een bos
Odile Geirnaert
07 maart 2022
4 min. leestijd

De mooiste hondenrassen? Die vind je in deze blog! Ook al valt over smaken en kleuren natuurlijk niet te twisten. De ene hondenbaas valt bijvoorbeeld in zwijm voor een multicolor vacht. De andere verdrinkt dan weer in de felblauwe ogen van zijn hond. En een volgende kiest voor een black beauty. Het viel ons daarom moeilijk een lijst te maken met mooiste hondenrassen, want wij zien elke hond graag! Uiteindelijk selecteerden we deze top 5!

Dit zijn de 5 mooiste hondenrassen

Mooie ogen, een speciale kleur van vacht, een elegante lichaamsbouw… Deze hondenrassen gooien hun fysieke troeven in de strijd. Hier is de top 5 van mooiste hondenrassen!

1. Dalmatiër

Dé nummer 1 in het lijstje met mooiste hondenrassen: de dalmatiër. Cruella wou niet voor niets een mantel maken van zijn witte vacht met zwarte stippen. Ooit was dit Kroatische ras een showhond die voor de koets liep. Naast zijn mooie print heeft de dalmatiër ook een elegante bouw en een mooi drafje. Een welverdiende winnaar!

Dalmatiër in een bos

2. Weimaraner

Deze grote jachthond is atletisch gebouwd en van ver te herkennen aan zijn zilver-, ree- of grijskleurige vacht. Geen wonder dat de weimaraner mocht poseren op middeleeuwse schilderijen van Duitse adellijke families. Gunt hij je een blik waardig, dan verdrink je meteen in zijn amber- tot blauwkleurige ogen.

3. Groenendaeler

De black beauty in de hondenwereld is zonder twijfel de groenendaeler. Hij verdient dan ook een welverdiende derde plaats in de top 5 mooiste hondenrassen. Deze elegante Belgische herdershond heeft een weelderige, gitzwarte vacht met een wit sikje. Toont deze sierlijke hond een elegant drafje, dan wapperen zijn pluimstaart en manen mooi in de wind.

4. Siberische husky

De sterke, prachtige Siberische husky kan in het lijstje met mooiste hondenrassen niet ontbreken. Met zijn witte snuit en indringende blauwe of bruine ogen straalt deze sledehond een oerkracht uit. Een lieve hond in stoere wolfskleren, dé ideale combinatie blijkt uit de populariteit van dit hondenras.

5. Miniature American shepherd

Zwart-wit-bruin, bruin-wit, red merle, blue merle… En dan hebben we het nog niet gehad over de ogen van de mini American shepherd. Zijn amandelvormige ogen komen voor in blauw, bruin, amber en zelfs in twee verschillende kleuren. Ja, deze mini versie van de Australische herder lokt echt in elke kleur wauw-geroep uit.

Ook benieuwd naar de populairste hondenrassen? Bekijk dan zeker onze webpagina Hondenrassen!

Heb je nog een vraag?

Vraag gratis raad aan onze
honden- en kattenexpert van Just Russel.

Stel je vraag