Op 26 augustus vieren we Wereld Hondendag!

Man knuffelt met bruine hond op tapijt op wereld hondendag|Hond in dierenasiel kijkt door hekken
Odile Geirnaert
23 augustus 2022
3 min. leestijd

Op 26 augustus is het Wereld Hondendag. Op deze dag schenken we extra aandacht aan het welzijn van onze trouwe viervoeters. Benieuwd wat de Internationale dag van de hond nog meer inhoudt en hoe je dat kan vieren? Scrol dan zeker verder!

Wat is Wereld Hondendag?

Wereld Hondendag is in het leven geroepen om extra aandacht te vragen voor het welzijn van onze hondenvrienden. Op deze dag zetten we onze viervoeters eens extra in de bloemetjes om hen te bedanken voor alles wat zij voor ons doen.

Daarnaast doet de dag van de hond ons stilstaan bij het groot aantal honden dat jaarlijks moet worden gered uit erbarmelijke omstandigheden. Op die manier proberen we mensen er bewust van te maken hoe essentieel het is om belang te hechten aan het welzijn van hun huisdier.

Wanneer is Wereld Hondendag ontstaan?

De Internationale dag van de hond werd in 2004 opgericht door de Amerikaanse huisdierenexpert Colleen Paige. 26 augustus is voor Colleen een belangrijke datum omdat ze op die dag als 10-jarig meisje haar allereerste hond adopteerde.

Wereld Hondendag: hond en mens in cijfers

Wist je dat …

  • 80% van de hondeneigenaars hun huisdier als hun beste vriend ziet?
  • … ongeveer de helft van de honden bij hun baasje in bed slaapt?
  • … er jaarlijks zo’n 10 000 Belgische honden in het dierenasiel belanden?
  • … er meer dan 250.000 chihuahua’s rondtrippelen in België? Daarmee is dat het populairste ras van het land!
  • … ruim één op de tien Belgen tijdens de lockdown een nieuw huisdier heeft verwelkomd?
Hond in dierenasiel kijkt door hekken
Met Wereld Hondendag staan we stil bij dierenleed.

De 5 leukste ideeën om je hond op Wereld Hondendag te vieren!

Je kan de Internationale dag van de hond op verschillende manieren vieren, maar dit zijn toch wel echt de leukste activiteiten:

1. Organiseer een Wereld Hondendag-feestje

Wat is beter om Wereld Hondendag te vieren dan een feestje voor je hond en zijn vriendjes? Niets toch?! Vergeet dus zeker de versiering en de lekkernijen niet, want dat wordt een party om nooit meer te vergeten.

2. Leg je hond eens goed in de watten

Heb je een excuus nodig om dat gepersonaliseerde hondenbed te kopen? Of misschien zag je in de winkel een schattige bandana voor je viervoeter, maar was er geen gelegenheid om die aan te schaffen. Maak dan van deze Dag van de Hond gebruik en koop dat leuke cadeau dat je altijd al aan je hond wou geven. Inspiratie vind je alvast in de Just Russel-shop!

3. Huur een fotograaf in voor een leuke fotoshoot

Jij en je hond zijn beste maatjes, dus waarom zou je dat niet aan de rest van de wereld laten zien. Huur eens een professionele fotograaf in om de allermooiste kiekjes te laten maken van jouw huisdier. Je volgers op sociale media zullen je dankbaar zijn voor de schattige foto’s!

4. Bak zelfgemaakte hondenkoekjes

Het internet staat vol met recepten voor pupcakes, zelfgemaakte hondenkoekjes en pupsicles. Het is altijd leuk om iets zelf te maken voor je huisdier en wat je ze ook geeft, je hond zal er zeker en vast van smullen.

5. Doe samen een dutje

Last but definitely not least, samen met je hond even lekker naar dromenland gaan. Wie houdt daar nou niet van? Zoek een bed, zetel of knus hoekje en maak er jullie knuffelparadijs van. Daarna kan je dag niet meer stuk.

EXTRA TIP: als je erover denkt om een hond te nemen, denk dan ook aan al die hondjes in het asiel die een warme thuis zoeken. Op www.adopteereendier.be/honden, een initiatief van de Vlaamse overheid, vind je een overzicht van alle asielhonden in Vlaanderen.

Heb je nog een vraag?

Vraag gratis raad aan onze
honden- en kattenexpert van Just Russel.

Stel je vraag
Hondennieuws

Waarom loopt mijn hond met zijn staart naar beneden?

24 januari 2023
Vraag je je af waarom jouw hond zijn staart naar beneden houdt? Terecht want soms kan dit ernstige oorzaken hebben, je leest alle mogelijkheden hier.
Cyriel Van Steen
Hondennieuws
A dog drinking from a metal bowl

Hoeveel water moet mijn hond drinken?

23 december 2022
Water is net zo belangrijk voor jezelf als je hond! Het is essentieel voor je hond om te normaal te functioneren en overleven. Hoe veel je hond moet drinken, is afhankelijk van verschillende factoren. Vers en schoon water moet altijd beschikbaar zijn.
Cyriel Van Steen
Hondennieuws
witbruine jackrussel hond slaapt in witte zachte hondemand met teddy stof|beige luxe ribfluweel hondenmand just russel|zwarte hond ligt in de beste beige ribfluweel hondenmand van just russel

Zo kies je de beste hondenmand!

30 september 2022
Heb je een hond? Dan heb je ook een hondenmand nodig natuurlijk! Lees hier waarmee je rekening moet houden zodat je geen miskoop doet.
Cyriel Van Steen
Hondennieuws
hond met een zonnebril|bekende hond gusto the brown lab|bekende hond lewis golden|bekende hond life with manzo|bekende hond lucy the fluf bernese|bekende hond mila french bull|bekende hond nayah the golden|bekende hond rocco from antwerp|bekende hond the shibatoshi|bekende hond ash the german shepherd|bekende hond beaux the golden retriever

De 10 leukste Belgische Instagramaccounts van honden die jij moet volgen!

29 december 2020
Omdat wij er maar nooit genoeg van kunnen krijgen, geven we je hier een lijstje met de 10 leukste Belgische Instagram accounts van honden.
Odile Geirnaert
Hondennieuws
Golden retriever puppy's spelen met elkaar in gras als socialisatie

Hoe socialiseer ik mijn puppy?

29 april 2021
Het socialiseren van je puppy is enorm belangrijk! Het zorgt voor een aangename, leuke gezinshond die kan omgaan met mensen, dieren en kinderen. Lees alles over de socialisatie van je puppy in deze blog!
Cyriel Van Steen
Hondennieuws
golden retriever met laarzen en een paraplu in zijn bek

Hondenweer, waarom zeggen we dat eigenlijk?

26 maart 2021
Wat een “hondenweer”! Iedereen kent wel deze uitspraak maar waar komt die nu eigenlijk vandaan?
Cyriel Van Steen