Welke hondenrassen zijn het beste voor een appartement?

franse bulldog op een bed
30 april 2021
3 min. leestijd

Grotendeels van de hondenrassen kunnen zich op een snelle en makkelijke manier aanpassen aan hun omgeving. Uiteraard blijft het belangrijk om voldoende te wandelen met je hond maar de plaats waar de hond verblijft maakt op zich niet veel uit. Ondanks dat de meeste hondenrassen zich redelijk snel aanpassen is het niet leuk als je een super actieve hond hebt wanneer je op een appartement woont. Laten we even opsommen welke hondenrassen perfect zijn voor op een appartement.

Top 10 hondenrassen voor een appartement

  1. Amerikaanse Cocker Spaniel
  2. Mopshond
  3. Basset hound
  4. Cavalier King Charles Spaniel
  5. Chow Chow
  6. Shih Tzu
  7. Engelse bulldog
  8. tibetaanse spaniel
  9. boston terrier
  10. Dwergpinscher

Amerikaans Cocker Spaniel

amerikaanse cocker spaniel in een grasveld

Amerikaans cocker-spaniëls zijn de dag van vandaag meer gekend als gezelschapshond dan als jachthond. Ze zijn van nature rustig en houden ervan om je te vergezellen in je appartement. Ze horen niet voor niets bij de top hondenrassen voor in appartementen.

Mopshond

mopshond onder de lakens in bed

Een echte hilarische speelvogel, de beste beschrijving voor de mopshond. Een echte ideala hond voor een appartement. Door zijne extreme gevoeligheid aan temperaturen en ademhalingsproblemen is de Mopshond het gelukkigst als hij binnenshuis rond kan wandelen.

Basset hound

basset hound in de tuin

In tegenstelling tot de andere hondenrassen is de Basset de rustigste binnenshuis. Dit hondenras zal altijd lui zijn eenmaal hij op het appartement is. Wel moet je rekening houden dat eenmaal de Basset buiten is makkelijk een paar uur kan rennen en snuffelen. Hou er wel rekening mee dat deze hond oorspronkelijk een jachthond is. Hierdoor heeft hij nog altijd een heel actief instinct waardoor we echt wel aanraden om hier toch zeker dagelijks mee te gaan wandelen. Alleen dan zal hij de ideale hond zijn voor een appartement!

Cavalier King Charles Spaniel

cavalier king charles spaniel in een park

Deze vrolijke, intelligente honden kunnen iedereen entertainen. Zelf je vervelende schoonmoeder. In tegenstelling tot andere kleine rassen is de Cavalier King Charles Spaniel van nature rustig en hebben ze enkel de neiging om te blaffen wanneer ze te weinig aandacht krijgen. Los daarvan lijken ze wel echt de ideale hond voor een appartement. En voor dat je het ligt hij/zij naast je een dutje te doen in de woonkamer, echte luxe!

Chow Chow

chow chow in de tuin

De Chow Chow vooral gekend om zijn unieke zwarte tong, zal meer tijd op de zetel doorbrengen dan dat je ooit zou durven denken. Ze staan gekend voor hun lage energiebehoefte en gevoeligheid voor temperaturen. Ze worden dan ook niet voor niets genoemd bij de top 10 hondenrassen voor een appartement. Door hun afstandelijkheid komen ze wel soms over zoals katachtigen wat niet iedereen even hard kan communiceren. Als je wel graag hebben zijn ze de ideale knuffelpartner.

Shih tzu

shih tzu aan het wandelen op straat

Veel mensen hebben het verkeerde beeld van de reputatie van de Shih Tzu. We noemen ze soms zelf wel “kefferige hond”. Ondanks dat kan de Shih Tzu wel dé perfecte hond zijn voor je appartement mits een goede opvoeding. Het zijn honden die er genoegen mee nemen om een volledige dag samen te luieren in de zetel en je te volgen door het appartement als dagelijkse lichaamsbeweging.

Engelse Bulldog

engelse bulldog aan het spelen op een grasveld

Ze zien er misschien niet schattig uit maar diep vanbinnen zijn het gewoon grote, schattige baby’s die niet liever willen dan zich naast jouw nestelen in de zetel van je appartement. Het hondenras bij uitstek voor je appartement zou je denken en ja hoor. Ze verkiezen het binnenleven, waardoor ze tot één van de luiere hondenrassen ter wereld behoren.

Tibetaanse spaniel

tibetaanse spaniel op een grasveld

Deze honden zijn niet perse lui maar ze zijn wel alert en nieuwsgierig, maar ze hebben wel geen behoefte aan veel activiteit. Ze zijn weliswaar van nature geboren schoothondjes die niet liever willen dan dicht bij jou dutjes doen. Bovendien zijn ze ook heel klein en kunnen ze zich dus in vrijwel elke woonomgeving op hun gemak laten voelen. Ook hier weer dé ideale hond voor het appartement.

Boston Terrier

boston terrier in een graanveld

Dit hondenras is vergelijkbaar met de bulldog. Een kleine, compacte hond die vriendelijk en makkelijk te trainen is. Binnenshuis blijven ze meestal vrij rustig maar eens ze buiten mogen zijn ze niet meer te stoppen. Ze lozen al hun energie op korte tijd om daarna weer rustig op je appartement te kunnen genieten van veel aandacht. Deze hond is dus perfect voor een klein appartement of studio.

Dwergpinscher

dwergpinscher in de zetel

Dit hondenras is niet al te bekend maar ze behoren wel tot de top 10 hondenrassen voor op een appartement. Na een paar keer door de woonkamer te hebben gelopen is deze hond klaar om zich in een hoekje te nestelen en een dutje te doen van een aantal uren. Dit hondenras is relatief gezond en makkelijk te verzorgen. Geen wonder dat de dwergpinscher zo populair is bij bewoners van appartementen.

Dierenarts
Heb je nog een vraag? Vraag gratis raad aan onze
honden- en kattenexpert van Just Russel.
Stel je vraag