Just RusselAdopteer hier een hond!

Adopteer hier een hond!

admin
03 november 2022
5 min. leestijd

Sta jij te popelen om binnenkort een hond te adopteren? Overweeg dan een asiel! Wist je dat er elk jaar duizenden honden hierin terechtkomen? Deze viervoeters zijn allemaal hopeloos op zoek naar een nieuwe thuis. Lees snel deze blog over het adopteren van een hond en wie weet kan jij er binnenkort eentje adopteren! 

Waar kan ik een hond adopteren?

Een hond adopteer je best in een dierenasiel omdat je deze honden dan een mooi, nieuw leven biedt. Bovendien komt er zo plaats vrij voor andere zwerfdieren en je vermijdt broodfokkerij. 

Op de website https://www.adopteereendier.be/honden kan je alle honden terugvinden van alle aangesloten erkende asielen in Vlaanderen die in aanmerking komen voor adoptie. Je vindt er meteen de algemene informatie over de hond en je kan dan contact opnemen met de organisatie om kennis te maken. 

Je kan op de website ook filteren op regio en via deze blogs kom je meteen meer te weten over honden ter adoptie in verschillende regio’s: Hond adopteren West-Vlaanderen, Hond ter adoptie Antwerpen, Hond adopteren Limburg

Black Friday 2022 (Hot)

Waar kan ik een hond uit het buitenland adopteren?

In Europa zijn er enkele landen die het toelaten om een hond te adopteren vanuit het buitenland. Zo tref je veel zwerfhonden aan in Spanje, Frankrijk, Griekenland, etc… De blog ‘Hond adopteren buitenland’ zet je op weg met het vinden van de juiste organisaties. 

Hoeveel kost het om een hond te adopteren?

Een hond adopteren kost gemiddeld tussen de €125 en €300 in België. Vooral kenmerken als leeftijd en ras hebben een grote invloed op de prijsbepaling. Een adoptiehond is dus niet gratis maar je hond beschikt dan wel al over volgende zaken:

  • vaccinaties en gechipt 
  • geldig paspoort 
  • castratie of sterilisatie 

In dit artikel lees je meer over de kostprijs van een hond uit het asiel.

Waarom moet ik betalen voor een adoptiehond?

Je moet betalen voor een adoptiehond omdat deze dieren al over de nodige vaccinaties beschikken en gechipt zijn. Deze kosten vallen dus al weg voor het baasje. Daarnaast heeft een asiel nog dierenartskosten, kosten voor voeding en kosten in verband met verzorging en hygiëne.

Een hond adopteren? Let op voor broodfokkers!

Een broodfokker is een fokker van huisdieren met als voornaamste doel zo veel mogelijk geld verdienen. Ze hechten geen belang aan de gezondheid en welzijn van het dier en richten zich enkel op het maken van winst. Hoe je een broodfokker meteen herkent, dat lees je in de blog Zo herken je meteen een broodfokker!

Adopteer een hond die bij jou en je gezin past in 5 stappen:

Ben je helemaal overtuigd om een hondje uit het asiel te adopteren? Leuk! Hier geven wij je 5 tips hoe je dit best kan aanpakken:

  1. Puppy of volwassen hond? Een puppy is ontzettend lief maar vraagt ook heel wat tijd en aandacht. Check dus eerst eens bij je gezin of jullie wel over de nodige tijd beschikken.  Hier lees je meer over het adopteren van een puppy. 
  2. Woon- en gezinssituatie: Woon je alleen of met anderen? Ga je tijd hebben om met je hond te gaan wandelen?  En hoe zit het met de taakverdeling in verband met de verzorging van de hond? Hier moet je allemaal rekening mee houden bij het bepalen van je adoptiehond. 
  3. Een grote of kleine hond? Grote honden vragen veel meer ruimte dan kleinere honden. Woon je op een appartement? Kies dan liever voor het adopteren van een klein hondje.
  4. Bepaal het ras van je hond: Sommige hondenrassen zijn veel actiever en zullen sneller blaffen. Een Basset hound is bijvoorbeeld veel rustiger dan een Herdershond. Als je niet veel ruimte hebt, kan je dus beter kiezen voor het  adopteren van een rustige hond
  5. Asiel weet raad: Verzorgers van het asiel kennen de adoptie honden. Ga dus eerst altijd eens informeren bij hun. Zij kunnen goed inschatten of er een match zal zijn tussen jou en de hond. 

Er komt heel wat kijken bij het adopteren van een hond uit het asiel. Ze hebben er meestal al een moeilijke en lange weg opzitten en vragen dus extra veel tijd en verzorging. Maar eens je erin geslaagd bent om een band te creëren met je viervoeter, zal deze je ontelbaar veel liefde teruggeven. Veel succes! 

 

Heb je nog een vraag?

Vraag gratis raad aan onze
honden- en kattenexpert van Just Russel.

Stel je vraag
Hondennieuws
Een hond die een bal terugbrengt naar zen baasje|

Hoe laat je je hond apporteren?

22 december 2022
Ook benieuwd hoe je hond laat apporteren? Apporteren is een geweldig leuk spelletje om met je hond te doen, maar hoe begin je er nu aan om dit aan je hond te leren? In deze blog lees je hoe je je hond leert apporteren in drie stappen. Lees snel verder!
admin
Hondennieuws
Bruine slimme hond met bril leest boek|Slimme witte poedel staat op gras|Slimme hond bordercollie ligt op boomstam en kijkt in camera|Slimme hond grijze dwergschnauzer staat op gras met tong uit zijn mond|Witbruine papillon staat als een van de slimste honden op een weg en kijkt in de camera|Bruine Duitse herder kijkt slim in de camera en ligt op gras|Slimme zwarte hond schipperke staat naast een steen met tong uit zijn bek|Slimme hond springer spaniël staat in grasveld|Zwarte rottweiler staat aan vijver met eenden en kijkt in de camera|Blonde golden retriever hond kijkt al zittend slim in de camera|Slimme dobermann hond ligt op gras met mond open|Intelligent blond keeshondje zit op mos met boom op de achtergrond|Donkerbruine Tervuerense herder staat in veld en kijkt in de camera met tong uit zijn bek|Grijze Australian cattle dog zit slim in een grasveld met tong uit zijn mond|Slimme hond shetland sheepdog staat op bevroren gras|Slimme corgi hond staat op bergje bruine blaadjes|Bruine labrador loopt door gras met oranje frisbee in zijn mond

Ontdek de top 16 slimste honden!

15 juli 2022
De slimste honden ter wereld kunnen supersnel nieuwe commando’s aanleren en gehoorzamen zonder verpinken. Ontdek hier de top 16 slimme honden!
admin
Hondennieuws
baasje wandelt met hond langs zonnebloemen

Wandelingen met je hond

28 oktober 2021
Wandelen met je hond is voor vele hondenbaasjes de ultieme ontspanning. Naast het feit dat je hond blij en (hopelijk) wat kalmer is, is het voor jou ook voordelig. Je komt buiten en je beweegt, maar je moet er natuurlijk wel tijd voor vrijmaken.
admin
Hondennieuws
Een hond die voor de kerstboom ligt

Hoe zet je veilig een kerstboom op met je hond?

20 december 2022
Vraag je je ook af hoe je veilig een kerstboom opzet met een hond? Het is moeilijk te geloven dat een kerstboom gevaarlijk kan zijn voor je hond. Toch is het belangrijk om extra aandacht te besteden aan bepaalde details tijdens de feestdagen.
admin
Hondennieuws
een hond die liggend wordt onderzocht door de dierenarts

De prijs van een dierenarts? Alle kosten op een rijtje!

20 november 2022
Hoeveel kost een bezoek bij de dierenarts? Ontdek nu alles wat je moet weten over (onverwachte) dierenartskosten!
admin
Hondennieuws
Hoeveel kost een hond? Puppy met geld ligt op tafel

Hoeveel kost een hond? Ontdek het hier!

12 augustus 2022
Kriebelt het om een hond te nemen? En vraag je je nu af: “Hoeveel kost een hond?”. Krijg hier een totaalprijs, aankoopprijs en maandelijkse kosten!
admin