Zo maak je watermeloenijs voor je hond

Cyriel Van Steen
06 januari 2023
2 min. leestijd

Het is ontzettend warm. Je eet zelf graag een ijsje en je wil voor je hond een gezond alternatief voorzien. Maak watermeloenijs voor je hond! Watermeloen bevat heel wat gezonde voordelen voor je hond. Dit ijsje is niet alleen lekker maar ook de ideale verfrissing voor je hond tijdens de warme zomermaanden. Hieronder wordt er stap voor stap uitgelegd hoe je lekkere hondenijsjes kan maken!

Een gezonde verfrissing

Tijdens de warme zomermaanden is het goed om verkoeling te zoeken voor je hond. Op die manier geraakt jouw hond niet oververhit. Deze zelfgemaakte watermeloenijsjes helpen je hond af te koelen en ze zijn ook nog eens gezond! De voordelen van watermeloen voor honden? Deze sappige vrucht bevat weinig calorieën en zit boordevol voedingsstoffen zoals vitamine A, B6 en C en kalium! Enkele stukjes watermeloen zijn dus best gezond.

Deze ijsjes zijn alvast één van onze favorieten. Met pitloze watermeloenstukjes, ijsblokjes en een blender kom je al een heel eind. 1, 2, 3, aan de slag!

Zo maak je watermeloenijs voor je hond!

Moeilijkheidsgraad: ​1/5
Smaak: ​5/5

Benodigdheden

  • 1/8 van een watermeloen (ontpit)
  • 4 ijsblokjes
  • blender
  • ijsblokbak

Instructies

Ontpit de watermeloen. De pitten kunnen namelijk zorgen voor verstopping van het spijsverteringskanaal. Snij vervolgens de watermeloen in stukjes en plaats ze in de blender. Voeg 4 ijsblokjes toe en mix ze tot een smoothie. Giet de smoothie in een ijsblokjesbak en steek dit 4 uren in de vriezer. Tadaa, de watermeloenijsjes zijn klaar. Nu heb je een leuke verfrissing voor je hond!

Waarom vinden honden deze ijsjes zo lekker?

Deze ijsjes zijn veel zachter dan ijsblokjes en zijn nog eens gezonder ook! Watermeloen bevat veel vitaminen en vezels. Met een watergehalte van 92% is watermeloen ook laag in calorieën. Een echte win-win! Onthoud gewoon, zoals met elk extraatje mag je niet overdrijven.

Ga zelf aan de slag! Je hebt de ideale zomerverfrissing gevonden: maak nu zelf watermeloenijs voor je hond en laat hem lekker smullen!

Heb je nog een vraag?

Vraag gratis raad aan onze
honden- en kattenexpert van Just Russel.

Stel je vraag
Hondennieuws
hond en kat bij elkaar in een grasveld

De socialisatie van de puppy

29 april 2021
De socialisatie van je puppy is enorm belangrijk bij de opvoeding van je pup. Ontdek hier welke fases heel belangrijk zijn!
Odile Geirnaert
Hondennieuws
Een hond die een bal terugbrengt naar zen baasje|

Hoe laat je je hond apporteren?

22 december 2022
Ook benieuwd hoe je hond laat apporteren? Apporteren is een geweldig leuk spelletje om met je hond te doen, maar hoe begin je er nu aan om dit aan je hond te leren? In deze blog lees je hoe je je hond leert apporteren in drie stappen. Lees snel verder!
Odile Geirnaert
Hondennieuws

De beste hondenverzekering in België? Vergelijk hier.

15 februari 2023
Verdient je hond de beste zorg die er is? Dan is een hondenverzekering absoluut een must. Ontdek hier de beste hondenverzekering in België!
Odile Geirnaert
Hondennieuws
Duurste hondenrassen hond met geld in muil|twee samojeed honden in een bos|tibetaanse mastiff|canadese eskimhond in een open grasveld|egyptische faraohond in een open grasveld|leeuwenhondje in de tuin

De duurste hondenrassen ter wereld

04 maart 2021
Wist je dat de duurste hond tot 1 miljoen euro verkocht kan worden? Ontdek hier de vijf duurste hondenrassen ter wereld.
Odile Geirnaert
Hondennieuws
Duitse staande hond met bruine vlekjes speelt scrabble met baasje tijdens indoor activiteit|Hondenkoekjes in de vorm van honden op aanrecht gemaakt als indoor activiteit met hond

De 6 gezelligste indoor activiteiten met je hond

09 september 2022
Regen… Niet alleen jij, maar ook je hond kunnen er somber van worden. Fleur nu helemaal op met deze 6 leuke indoor activiteiten met je hond!
Odile Geirnaert
Hondennieuws

Waarom gromt mijn hond? En hoe leer ik dat af?

01 februari 2023
Is je hond voortdurend aan het grommen naar jou, bezoekers en andere honden? Daar is een reden voor, je hond probeert je namelijk iets te vertellen. In deze blog vertellen we je waarom je hond gromt en wat je hieraan kunt doen. Scroll dus snel verder.
Odile Geirnaert