Wist je dat er ook in Vlaanderen verzekeringen voor honden zijn? Tijd om er eens over na te denken voor je huisdier. Met een verzekering voor je hond bescherm je jezelf namelijk tegen hoge dierenartskosten en krijgt je hond de beste medische zorgen. Weten welke verzekeringen voor honden er zijn in Vlaanderen en hoe ze van elkaar verschillen? Scroll dan verder en ontdek het.

Wat is een hondenverzekering?

Met een hondenverzekering krijg je een deel van je onverwachte dierenartskosten terugbetaald. Een beetje zoals een ziekteverzekering dus, maar dan voor honden. Zo bespaar je met een verzekering voor honden al snel duizenden euro’s. Bepaalde hondenverzekeraars vergoeden zelfs een verblijf in een hondenpension of betalen de aankoopkost van je hond terug mocht hij overlijden. 

Welke Vlaamse verzekeringen voor honden zijn er?

In Vlaanderen zijn er 3 verzekeraars voor honden in Vlaanderen: Corona Direct, SantéVet en Huysman. Hieronder vind je een tabel met voor- en nadelen per verzekeraar. Zo weet je in een oogopslag waar je de meest uitgebreide service en beste prijs krijgt. 

Hondenverzekeringen in Vlaanderen: vergelijking terugbetaling dierenartskosten

Alle hondenverzekeringen bieden dekking voor onverwachte dierenartskosten. Elke verzekering hanteert zijn eigen regels, bijvoorbeeld de maximale leeftijd van de hond, de wachtperiode, de vrijstelling (franchise), de prijs per jaar en de maximale vergoeding:

Leeftijd hond Wachttijd Franchise Maximale vergoeding Prijs/jaar
Coronadirect logo hondenverzekering België Maximaal 10 jaar Ongeval: 0 maanden

Ziekte: 2 maanden

20% van de kosten. €3500 per schadegeval Vanaf €120, maximaal €1700
Santevet logo hondenverzekering België Maximaal 7 jaar Ongeval: 15 dagen

Ziekte: 60 dagen

Operatie: 6 maanden 

50% van de kosten. €2200 per jaar Maximaal €800
huysman logo hondenverzekering België 7 jaar Ongeval: 15 dagen

Ziekte: 60 dagen

Chirurgische ingreep: 6 maanden

Afhankelijk  Afhankelijk Afhankelijk

* De wachtperiode is de periode tussen de start van je polis tot de eerste dag dat je recht maakt op een vergoeding. 

Is een hondenverzekering iets voor mij?

Goed dat je eerst nadenkt over de kosten en baten van een verzekering voor je huisdier. Als je nog twijfelt of het slim is om je hond te laten verzekeren, ontdek dan de voor- en nadelen in de blog Is het verstandig om je hond te verzekeren?.