Dit zijn de leukste kerstfilms met honden voor de feestdagen!

Kerstfilms met honden|
Odile Geirnaert
19 december 2022
3 min. leestijd

Kerst komt er weer aan! Het wordt buiten stilaan kouder en je verlangt ernaar om gezellig onder een dekentje te kruipen en naar een film te kijken. Jouw kleine trouwe vriend mag daar natuurlijk niet bij ontbreken. Scroll verder en ontdek onze favoriete kerstfilms met honden!

De 5 leukste kerstfilms met honden

Bestaat er iets lastiger dan niet weten welke film je moet kijken? Eindeloos blijf je door de catalogus scrollen, om het daarna maar niet eens te zijn welke film het nu moet worden… Geen zorgen, Just Russel staat voor je klaar! Wij zetten voor jou onze favoriete kerstfilms met honden in de kijker:

Lady en de Vagebond (Lady and the Tramp)

Wat een klassieker! Twee honden uit totaal andere leefwerelden worden verliefd op elkaar. Vul je avond vol liefde en Disney nostalgie met dit wondermooie verhaal. Onze nieuwjaarswens bij Just Russel is om ooit ook zo romantisch spaghetti met gehaktballen te eten. Nog beter nieuws! Walt Disney Pictures kwam in 2019 uit met een liveaction remake van deze film, heb jij hem al gezien?

I Want a Dog for Christmas, Charlie Brown

We kunnen hier alleen maar op zeggen: “SAME!”. Snoopy mag zeker niet ontbreken deze feestdagen. De film is gebaseerd op de populaire Amerikaanse stripreeks Peanuts en is daarnaast perfect om met de allerkleinsten te bekijken. Gezellige familieavond met het hele gezin? Check!

How the Grinch Stole Christmas (2000)

De Grinch is een groen wezen en leeft alleen met zijn hond Max op de top van een berg. De Grinch is niet zo’n fan van kerst (iets dat we bij Just Russel niet kunnen begrijpen), maar lachen met zijn uitspraken dat doen we zeker wel! Met deze film raak je zeker in de hoogste kerstsferen.

Hachi: A Dog’s Tale

Pak die doos zakdoeken er maar bij! Zin in een avondje gesnotter en wegkwijnen in je zetel? Dan is deze film perfect! Een iets droeviger verhaal, we know, maar oh zo mooi… Kijk zelf maar hoe trouw honden wel niet kunnen zijn! *snif*

A Dog Named Christmas

kind droomt er nu niet van een hond? Todd denkt daar natuurlijk net hetzelfde over, maar zijn ouders niet echt…Wanneer het dierenasiel een speciale actie organiseert waarbij mensen voor de kerstdagen een hond op proef kunnen adopteren, lukt het Todd eindelijk om zijn vader over te halen. Ben jij benieuwd of Todd de hond na de feestdagen mag houden? Vooral kijken dan!

Heb je nog een vraag?

Vraag gratis raad aan onze
honden- en kattenexpert van Just Russel.

Stel je vraag
Hondennieuws
Een hond die voor de kerstboom ligt

Hoe zet je veilig een kerstboom op met je hond?

20 december 2022
Vraag je je ook af hoe je veilig een kerstboom opzet met een hond? Het is moeilijk te geloven dat een kerstboom gevaarlijk kan zijn voor je hond. Toch is het belangrijk om extra aandacht te besteden aan bepaalde details tijdens de feestdagen.
Cyriel Van Steen
Hondennieuws

Het verbazingwekkende verhaal van Bobi, de oudste hond ter wereld

03 februari 2023
In recent nieuws is Bobi, een Portugese hond geboren in 1992, officieel bevestigd door Guinness World Records als de oudste ooit geregistreerde hond. Bobi, die 30 jaar en 243 dagen oud is, leeft met zijn eigenaar Leonel Costa, die de lange levensduur van Bobi toeschrijft aan verschillende factoren, waaronder het leven in de natuur, liefde krijgen en het belangrijkste, voeding met hoge kwaliteit en op maat gemaakt.
Odile Geirnaert
Hondennieuws
Labrador aan het spelen in het water

11 speelse hondenrassen voor eindeloos speelplezier

15 augustus 2022
Op zoek naar een speels hondenras dat gek is op ravotten of een rondje hardlopen? Ontdek de 11 meest speelse hondenrassen in deze blogpost!
Odile Geirnaert
Hondennieuws
golden retriever met laarzen en een paraplu in zijn bek

Hondenweer, waarom zeggen we dat eigenlijk?

26 maart 2021
Wat een “hondenweer”! Iedereen kent wel deze uitspraak maar waar komt die nu eigenlijk vandaan?
Cyriel Van Steen
Hondennieuws
Hond krijgt training in de tuin

Waarom moet ik mijn hond opvoeden?

28 december 2021
Je hond opvoeden zal je leven gemakkelijker maken. Het leert je hond niet alleen goede etiquette en manieren, maar het helpt ook om een band tussen jullie beiden te creëren.
Cyriel Van Steen
Hondennieuws
witbruine jackrussel hond slaapt in witte zachte hondemand met teddy stof|beige luxe ribfluweel hondenmand just russel|zwarte hond ligt in de beste beige ribfluweel hondenmand van just russel

Zo kies je de beste hondenmand!

30 september 2022
Heb je een hond? Dan heb je ook een hondenmand nodig natuurlijk! Lees hier waarmee je rekening moet houden zodat je geen miskoop doet.
Cyriel Van Steen