Just RusselHet verbazingwekkende verhaal van Bobi, de oudste hond ter wereld

Het verbazingwekkende verhaal van Bobi, de oudste hond ter wereld

Odile Geirnaert
03 februari 2023
3 min. leestijd

In recent nieuws is Bobi, een Portugese hond geboren in 1992, officieel bevestigd door Guinness World Records als de oudste ooit geregistreerde hond. Bobi, die 30 jaar en 243 dagen oud is, leeft met zijn eigenaar Leonel Costa, die de lange levensduur van Bobi toeschrijft aan verschillende factoren, waaronder het leven in de natuur, liefde krijgen en het belangrijkste, voeding met hoge kwaliteit en op maat gemaakt.

De geschiedenis van Bobi, de oudste hond ter wereld

Bobi, de oudste hond ter wereld, heeft een bijzondere geschiedenis. Hij is een van de drie puppies uit een worp en werd geboren in 1992 in Conqueiros. Oorspronkelijk was Bobi bedoeld om afgemaakt te worden, maar gelukkig ontsnapte hij en werd hij opgenomen in de familie Costa.

Bobi heeft een gezonde en actieve levensstijl geleid, maar begint nu op oudere leeftijd te merken dat zijn gezondheid achteruitgaat. Hoewel hij problemen heeft met lopen en zien, is hij nog steeds “één uit duizend” volgens zijn baasje Leonel Costa.

Bobi’s verhaal laat zien hoe belangrijk een gezonde en actieve levensstijl is voor het behouden van een gezonde leeftijd. Laten we hopen dat Bobi nog vele gelukkige jaren heeft met zijn familie.

Welk ras heeft de oudste hond ter wereld?

Het ras van de oudste hond ter wereld is een Portugese hond.

Hoe oud is de oudste hond ter wereld?

Bobi is 30 jaar en 243 dagen oud is volgens Guinness World Records.

Hoe wordt mijn hond even oud als Bobi?

Het is geen geheim dat gezonde hondenvoeding een significante impact kan hebben op hun gezondheid en levensduur. Hoewel het verleidelijk kan zijn om voor goedkopere, op grote schaal geproduceerde hondenvoeding te kiezen, kunnen de lange-termijn effecten van deze diëten verwoestend zijn. Ze bevatten niet alleen vaak ingrediënten en vulstoffen van lage kwaliteit, maar nemen ook niet de individuele behoeften en gezondheidstoestand van je huisdier in het achterhoofd.

Leonel Costa, de eigenaar van Bobi, heeft altijd gezorgd dat zijn hond de best mogelijke voeding krijgt. Bobi’s dieet bestaat uit voedsel van hoge kwaliteit zonder kruiden en hij drinkt ongeveer één liter water per dag. Leonel zorgt er ook voor dat Bobi volgens zijn individuele behoeften en gezondheidstoestand wordt gevoed, zodat zijn dieet op maat is gemaakt.

Het belang van een op maat gemaakt dieet kan niet worden overschat. Net als bij mensen heeft elke hond zijn eigen unieke voedingsbehoeften gebaseerd op factoren zoals leeftijd, ras, grootte en activiteitsniveau. Een dieet dat geschikt is voor een hond kan niet geschikt zijn voor een andere en het voeren van een dieet dat niet aan de behoeften van uw huisdier is aangepast, kan leiden tot een reeks gezondheidsproblemen, waaronder obesitas, ondervoeding en zelfs orgaanfalen.

Hondenvoeding op maat zoals bij Bobi

Wil jij ook hondenvoeding op maat voor jouw hond? Ontdek het dan hier.

Heb je nog een vraag?

Vraag gratis raad aan onze
honden- en kattenexpert van Just Russel.

Stel je vraag
Hondennieuws
puppy krijgt beloning tijdens opvoeding

Hoe moet ik mijn hond opvoeden?

19 november 2021
Ben je van plan om binnenkort een hond te kopen of adopteren, maar weet je niet hoe je je hond moet opvoeden? Kom het allemaal te weten in deze blog.
Cyriel Van Steen
Hondennieuws
Hond die in de auto zit en uit het raam kijkt|Hond in de auto die uit het raam kijkt

Hoe vervoer je een pup in de auto?

27 december 2022
Moet je dringend naar de winkel, maar heb je geen opvang voor je pup? Simpel! Neem je puppy mee in je auto. We geven je enkele tips om de reis zo aangenaam mogelijk te maken voor je puppy. 
Cyriel Van Steen
Hondennieuws
baasje wandelt met hond langs zonnebloemen

Wandelingen met je hond

28 oktober 2021
Wandelen met je hond is voor vele hondenbaasjes de ultieme ontspanning. Naast het feit dat je hond blij en (hopelijk) wat kalmer is, is het voor jou ook voordelig. Je komt buiten en je beweegt, maar je moet er natuurlijk wel tijd voor vrijmaken.
Cyriel Van Steen
Hondennieuws
||||||||||virginie morobé en haar hond uit latem leven|olivier van de vijver uit latem leven|duitse staande hond|Daniel Dimovski|||olivier en karen uit latem leven|jothi uit latem leven|august uit latem leven|

Latem Leven: Maak kennis met de deelnemers en hun honden

20 november 2022
In ‘Latem Leven’ worden een tiental bekende inwoners van het idyllische Sint-Martens-Latem gevolgd. VTM 2 neemt de kijker mee in het kunstminnende en welvarende dorpje aan de oevers van de Leie.
Odile Geirnaert
Hondennieuws
gelukkige hond in het bos

Populaire hondennamen 2022

23 maart 2021
Er zijn populaire hondennamen, stoere hondennamen, bijzondere, grappige en niet veel voorkomende namen. Maar wij binnen Just Russel vroegen ons af wat de top 10 is van meest populaire hondennamen in België en Nederland. Ontdek ze hier!
Odile Geirnaert
Hondennieuws
Borador puppy die gluurt door bomen|Rustgevende supplement voor honden met valeriaan

Mag een hond valeriaan?

28 oktober 2022
Heeft je hond verlatingsangst? Wordt hij nerveus van plotselinge geluiden, onweer of vuurwerk? Gelukkig kan valeriaan helpen om je hond te ontspannen.
Cyriel Van Steen