Verzekeringen voor honden in België: keuzegids

Baasje aait zieke jackrussel hond met verzekering|Coronadirect logo hondenverzekering België|Santevet logo hondenverzekering België|huysman logo hondenverzekering België|
Odile Geirnaert
04 september 2022
3 min. leestijd

Hoorde jij over een verzekering voor honden in België en overweeg je er een voor je liefste huisdier? Goede zet, want met een verzekering voor je hond bescherm je jezelf tegen hoge, onvoorziene kosten. En krijgt je viervoeter alle kansen op de beste medische zorgen. Benieuwd welke verzekeringen voor honden er zijn in België en hoe ze van elkaar verschillen? Scrol dan verder en ontdek welke hondenverzekering het best bij jouw hond past.

Wat is een verzekering voor honden?

Een hondenverzekering is een soort ziekteverzekering, maar dan voor een hond. Dankzij deze verzekering krijg je allerlei onverwachte dierenartskosten terugbetaald. 

Is je hond dus gebeten door een andere hond,  wordt hij plots zwaar ziek, of heeft hij onverwacht een operatie nodig? Dan bespaar je met een verzekering voor honden al snel duizenden euro’s. Sommige verzekeraars betalen zelfs opvang in een hondenhotel of de aankoopprijs van je hond bij overlijden.

Welke verzekeringen voor honden zijn er in België?

De 4 Belgische verzekeringen voor honden zijn Just Russel, Corona Direct, SantéVet en Huysman. Hieronder vergelijken we de voor- en nadelen per hondenverzekering zodat jij weet welke te kiezen. 

Hondenverzekeringen in België: vergelijking terugbetaling dierenartskosten

Bij elke hondenverzekering in België ben je gedekt voor onverwachte dierenartskosten. Wel heeft elke verzekering zijn eigen regels wat betreft de maximumleeftijd van de hond, wachtperiode*, franchise, maximale vergoeding en de prijs per jaar. Zie hieronder een vergelijking:

Verzekeraar Max. leeftijd hond Wachttijd Franchise Maximale vergoeding Prijs/jaar
8 jaar Ongeval: 0 maand

Ziekte: 2 maand

20% van de kosten, minimaal €150. €3500 per schadegeval Vanaf €120
7 jaar Ongeval: 15 dagen

Ziekte: 60 dagen

Operatie: 6 maanden 

50% van de kosten (goedkoopste formule) €2200 per jaar Maximaal €800
huysman logo hondenverzekering België 7 jaar Ongeval: 15 dagen

Ziekte: 60 dagen

Chirurgische ingreep: 6 maanden

Afhankelijk Afhankelijk Afhankelijk

* De wachtperiode is de periode vanaf de start van je verzekering tot de eerste dag dat je recht maakt op een vergoeding.

Is een hondenverzekering iets voor mij?

Goed dat je als verantwoordelijk hondenbaasje eerst nadenkt over de kosten en baten van een verzekering voor je huisdier. Als je twijfelt of het slim is om je hond te laten verzekeren, ontdek dan de voor- en nadelen in de blog Is het verstandig om je hond te verzekeren?.

Hoeveel kost een hondenverzekering?

Gemiddeld kost een hondenverzekering ongeveer €120 per jaar. Deze prijs is uiteraard afhankelijk van de formule van de verzekering dat je kiest voor je hond. Ben jij benieuwd wat de kosten zijn voor een hondenverzekering voor jouw beste vriend? Bereken gratis de prijs van jouw hondenverzekering.

Heb je nog een vraag?

Vraag gratis raad aan onze
honden- en kattenexpert van Just Russel.

Stel je vraag