Hoe kan ik het gebit van mijn hond gezond houden?

lachende hond met mooi gebit|hondensnack garden bites|hondensnack bark bright dental chews
Odile Geirnaert
30 december 2020
3 min. leestijd

Het gebit of de gebitsverzorging van een hond is iets heel belangrijk. Heel wat mondbacteriën blijven namelijk door tandplak in de mond aanwezig, en die kunnen problemen aan het hart, de lever en de nieren veroorzaken. Mondhygiëne is dus van pup af heel belangrijk. 

Hoe kan je dat het beste doen?

De tanden van je hond actief poetsen is de meest effectieve strategie. Een 2-tal keer per dag – net als bij de mens dus – is het doel, maar lukt dat 2 à 3 keer peer week, dan is dat ook al super.

Het advies is om dit al te starten als je hond nog een pup is. Op die manier geraakt de pup er al op jonge leeftijd aan gewend en zal die dit makkelijker toelaten. Eerst laten we de pup of hond wennen aan de tandpasta, daarna kunnen we een stapje verder gaan door eventueel de tandpasta op de tanden te gaan smeren. Vanaf dan kan je verder opbouwen tot we met een tandenborstel goed alle tanden kunnen gaan poetsen. Als je het tanden poetsen niet vanaf jonge leeftijd hebt aangeleerd, kan dat vaak wat moeilijk verlopen. Je kan het spelenderwijs proberen, maar ook dat laat niet elke hond toe; dan kijk je best naar alternatieve opties als kauwstrips. Er zijn heel wat kauwstrips op de markt waar tandpasta in verwerkt zit, of kauwstrips die een speciale vorm hebben en op die manier een tandenborstel kunnen vervangen.

Er bestaan ook producten die kunnen helpen bij het bekomen van een gezond gebit voor je hond

Het gekende BarkBox kwam laatst uit met een nieuwe dentastick die een tandgel bevat. De tandgel heeft 3 enzymen die het vuil afbreken dat een slechte adem veroorzaakt. Samen zorgt dit trio voor een turbocompressie van het natuurlijke zelfreinigende proces van uw hond om de adem fris te houden, geen tandenborstel nodig. Het zorgt niet alleen voor een lekker ruikend gebit, maar ook voor een gezond gebit van de hond. Laat ons in de comments weten als jullie interesse hebben in dit product.

hondensnack bark bright dental chews

Momenteel biedt Just Russel Garden Bites aan voor een gezond gebit van de hond. De Garden Bites Dental sticks zijn heerlijke vegetarische snacks. Ze bevatten 55% zoete aardappel. De zoete aardappel is rijk aan onder ander de mineralen calcium en ijzer. De Garden Bites Dental Sticks zijn 100% glutenvrij, waardoor ze licht verteerbaar zijn en zeer geschikt voor honden met een allergie. Door de leuke vormen, dragen deze vrolijke snacks bij aan de gebitsverzorging van de hond. Het masseren van het tandvlees en het reinigen van het gebit. Het natuurlijke muntextract draagt bij aan een frisse adem. Kauwen maar!aan de

hondensnack garden bites

Vandaag zijn ze nog maar enkel te verkrijgen bij het abonnement, maar hopelijk binnekort ook in een webshop.

Heb je nog een vraag?

Vraag gratis raad aan onze
honden- en kattenexpert van Just Russel.

Stel je vraag