Binnenkort een puppy in huis? Deze 7 voorbereidingen moet je treffen!

labrador-puppy-in-huis-staat-op-de-vloer-en-lacht
Odile Geirnaert
01 januari 1970
4 min. leestijd

Komt er bij jullie binnenkort een puppy in huis? Dat vraagt om een grondige voorbereiding! Wij helpen je graag op weg met een essentiële puppy to-do-lijst voor een goede, veilige start met je nieuwe hond. Scroll of swipe dus zeker verder, want hier ontdek je 7 voorbereidingen die je zeker moet doen als je een pup in huis haalt.

7 essentiële voorbereidingen als je een puppy in huis haalt

Voor een goede start met je puppy, bereid je je huis best voor met deze 7 tips. Geen zin om te lezen? Dan legt puppytrainster Sanne je het graag in geuren en kleuren uit:

1. Maak je huis puppy-proof

Puppy’s zijn nieuwsgierig en bijten graag overal in. Als eerste voorbereiding op een puppy in huis, maak je huis puppyproof. Dat wil zeggen: leg alles wat los zit buiten bereik, zoals schoenen, stroomkabels en medicatie. Sluit ook no-go-zones af met babypoortjes of hou je puppy in een puppyren. 

2. Dierenarts

Maak een lijstje van dierenartsen in je buurt en hun contactgegevens. Zo weet je waar je naartoe kan als er iets zou gebeuren met je puppy en hoe je hen kan bereiken. Want zeker in spoedgevallen zal je jezelf dankbaar zijn met een goede voorbereiding als je een puppy in huis gehaald hebt!

3. Hondenschool

Als derde voorbereiding op een puppy in je huis, Informeer je bij een aantal hondenscholen in de buurt. De socialisatie en training van je puppy zijn namelijk erg belangrijk voor zijn mentaal en fysiek welzijn én voor je eigen veiligheid. Vergelijk hoe hondenscholen hun lessen opbouwen en vraag aanbevelingen van andere hondenbaasjes om de beste keuze te maken!

4. Trimsalon

De vacht van een hond vraagt veel verzorging, zeker bij hondenrassen zoals een poedel of maltezer. Ga dus tijdens je voorbereiding op een puppy in huis al op zoek naar een aantal trimsalons. Informeer telkens naar prijzen en wachttijden, en vraag ook hier om aanraders van andere dog moms en dads.

5. Breng je buren op de hoogte

Je buren kunnen je natuurlijk niet verbieden om een pup te nemen, maar informeer ze toch zeker op voorhand. Zo ben je niet als enige voorbereid op een pup in huis! En komen je buren niet voor verrassingen te staan, wat ten goede komt van jullie burenrelatie.

6. Chipgegevens

Het is belangrijk dat alle gegevens kloppen op de hondenchip van je puppy, vooral zodat ze je kunnen herenigen wanneer je puppy zou weglopen! Zie wel dat je op dogid.be toestemming geeft om de gegevens van je hond openbaar te maken

7. Hondenpaspoort

Naast een hondenchip krijg je ook een Europees hondenpaspoort voor je puppy als identiteitsdocument. Neem dit boekje altijd mee naar je dierenarts, want daarin noteert hij alle vaccinaties! Je puppy’s hondenpaspoort moet je ook kunnen tonen in de hondenschool en is dus een heel belangrijk document. 

Zo, met deze 7 essentiële voorbereidingen ben je goed voorbereid wanneer je een puppy in huis haalt. 

Goed voorbereid op een puppy in huis met dit pretpakket

Wil je je puppy echt welkom heten in zijn nieuwe thuis? Ga dan voor een puppypakket, zoals dat van Just Russel. Dat werd onlangs zelfs verkozen tot Beste Product van het Jaar en kost maar €15. Lees hier met welke leuke speeltjes en lekkere snacks we je puppy in de watten leggen.

puppy vysla met puppypakket van just russel

Heb je nog een vraag?

Vraag gratis raad aan onze
honden- en kattenexpert van Just Russel.

Stel je vraag