Wat zijn de belangrijkste benodigdheden voor je puppy

puppy kijkt droevig naar boven
Cyriel Van Steen
07 april 2021
3 min. leestijd

Bij het aanschaffen van een pup zul je een paar belangrijke benodigdheden moeten kopen, of misschien heb je ze wel al. De benodigdheden voor je puppy zijn eigenlijk niet zo veel dan je denkt, het voornaamste is eigenlijk veel liefde! Hieronder vind je een lijst met hondenbenodigdheden en benodigdheden voor je puppy waarmee je je kunt voorbereiden op de komst van je nieuwe aanwinst.

Benodigdheden puppy

Een mand

Heel logisch, alle honden moeten een eigen plekje hebben om te slapen en waar ze zich veilig voelen.  Met een mand slapen ze ook comfortabel.

Een bench

Voor in de nacht je puppy in de bench laten slapen en voor wanneer je jouw pup niet in het oog kan houden is een bench heel handig.  Op die manier kunnen ze ook moeilijk problemen veroorzaken zoals kauwen op meubels, binnen plassen.. Zorg ervoor dat je de bench op een positieve manier introduceert. Laat de bench heel de dag openstaan zodat je pup er altijd in kan gaan als hij wilt. Als de bench goed is geïntroduceerd dan zien ze dit als een veilig plekje waar ze kunnen gaan schuilen.

Eetbak en drinkbak

De benodigdheden voor je puppy hoeven niet altijd ingewikkeld te zijn. Deze is dan ook vrij logisch. Moest je pup te snel eten neem je best een anti-schrok bak. Die zal ervoor zorgen dat je pup rustiger moet eten. Kies vervolgens een vast plekje waar jouw hond kan drinken en eten. De drinkbak laat je heel de dag staan maar de eetbak zet je weg zodra je pup klaar is met eten. Bij Just Russel hondenvoeding op maat geven we je duidelijk mee op welke momenten je pup zijn bepaalde hoeveelheid hondeneten nodig heeft.

Borstel

Om de vacht van jouw pup te verzorgen is een borstel zeker een must. We hebben allerlei soorten borstels voor verschillende typen vacht. Ook hier is het belangrijk om de borstel op een positieve manier te introduceren.

Puppy Shampoo

Om jouw puppy te wassen. Puppy’s maken zich veel vuil. Gebruik geen mensen shampoo. Was wel niet te veel, dit is niet goed voor de vacht. Lees hier de blog over “Hoe moet ik mijn puppy wassen?”.

Poepzakjes

Voor als je gaat wandelen met je pup moet je altijd de boodschap van je hond oprapen en weggooien. Doe dit zeker altijd want anders bestaat de kans dat je een GAS-boete ontvangt.

Leiband

Om te gaan wandelen. Best geen sliplijn want deze bezeren de nek van je pup. Je hebt de keuze uit verschillende lengtes maar zeker in het begin is een korte beter om je pup zo goed mogelijk te kunnen trainen.

Halsband en harnas

Een halsband is altijd handig om te hebben maar om te wandelen raden we aan om een harnas aan te schaffen. Een nek van een pupje is nog heel dun en fragiel. De beste manier blijft gewoon om je hond niet te laten trekken vanaf jonge leeftijd.

Lange hondenlijn van 5 of 10 meter

Is handig voor als je graag jouw pup wilt leren loslopen. Met deze lijn kan je dit buiten gaan oefenen zonder dat je je zorgen moet maken dat jouw pup zou weglopen.

Trainingssnoepjes

Om met jouw pup te trainen. Deze moeten klein genoeg zijn en niet kruimelen. Kies voor snoepjes die een hoge waarde hebben voor je pup, snoepjes met een sterke geur bijvoorbeeld.

Kauwspeeltjes

Pupjes ontdekken alles met hun mond en de tandjes zullen ook gaan wisselen waardoor ze op veel gaan bijten zoals je handen, kleren en meubels. Vervang deze door een kauwspeeltje.

Conclusie

Zoals je ziet hoeven niet alle benodigdheden van je puppy Nu weet je wat je allemaal moet meenemen van de dierenwinkel. Met deze spulletjes kunnen we je verzekeren dat je pup gezond en gelukkig zal zijn!

Heb je nog een vraag?

Vraag gratis raad aan onze
honden- en kattenexpert van Just Russel.

Stel je vraag