Just RusselDit zijn de 8 voordelen van zalmolie voor je hond

Dit zijn de 8 voordelen van zalmolie voor je hond

Odile Geirnaert
19 augustus 2022
4 min. leestijd

Is de huid van je hond te droog, heeft hij last van jeuk, wil je zijn vacht extra laten blinken of zoek je een natuurlijk middeltje tegen zijn allergie(ën)? Dan is zalmolie voor honden je beste (en lekkerste) optie. Ontdek samen met ons alle voordelen van zalmolie voor jouw hond! 

Wat is zalmolie voor honden?

Zalmolie voor honden is een natuurproduct boordevol omega 3- en 6-vetzuren. Die stofjes kan je hond niet zelf aanmaken, maar zijn wel essentieel voor zijn gezondheid. Zo houdt omega 3 zijn bloeddruk en cholesterol laag. Omega 6 werkt dan weer ontstekingsremmend en versterkt dus de weerstand van je hond. Bovendien vindt je hond zalmolie héérlijk ruiken en smaken. Een smakelijk wondermiddel dus.

8 voordelen van zalmolie waar jij en je hond blij van worden

Zalmolie is een echte superfood met fantastische voordelen voor je hond. Hieronder sommen we ze alle 8 op:

1. Zalmolie verbetert de eetlust van je hond

Met zijn weelderig aroma is zalmolie voor honden dé smaakmaker bij uitstek. Een paar druppels zalmolie over de brokjes van je hond en zijn maaltijd wordt extra smakelijk. Zalmolie kan de eetlust van zelfs de moeilijkste en kieskeurigste eters stimuleren.

2. Zalmolie bestrijdt ontstekingen bij je hond

De omega 3- en 6-vetzuren in zalmolie zijn natuurlijke antioxidanten en beschermen je hond dus tegen ontstekingen. Van een jeukende huid of maagontsteking tot pijnlijke gewrichten, al deze kwaaltjes worden met zalmolie verleden tijd.

3. Zalmolie geneest en voorkomt huidallergieën

Zalmolie versterkt de huidcellen van je hond. Daardoor bouwt hij weerstand op tegen allergenen, zoals pollen, gras en stof en verkleint dus de kans op allergische reacties. Jeuk, krabben en wondjes op de huid verdwijnen zo in no time als sneeuw voor de zon.

4. Zalmolie garandeert een glanzende, fluweelzachte vacht

Zalmolie zorgt voor een perfecte vochtbalans van de huid. Daardoor droogt de huid minder snel uit, wordt ze sterker en gezonder en verkleint de kans op vachtverlies en huidschilfers. Maar ook jij als baasje kan een graantje meepikken. Dankzij een zalmoliesupplement wordt de vacht van je hond in no time glanzend en heel zacht. Goed voor de aaibaarheidsfactor dus!

Teckel hond is blij en gezond dankzij zalmolie
Zalmolie doet je hond vanbinnen en vanbuiten shinen like a diamond

5. Zalmolie stimuleert de hersenen van je hond

Zalmolie heeft een positieve invloed op de cognitieve functie van honden. Vooral puppy’s plukken er de vruchten van omdat hun hersenen nog in volle ontwikkeling is. Als je je pup dus dagelijks koudgeperste zalmolie van wilde zalm geeft, heb je al snel een kleine Einstein in huis.

6. Zalmolie verbetert de gezondheid

Zalmolie kan de algemene gezondheid van je hond aanzienlijk verbeteren, van kop tot staart! De omega 3-vetzuren in zalmolie zijn hét middel bij uitstek om de belangrijkste vitale functies te ondersteunen zoals het hart, de lever en de nieren.

7. Zalmolie voorkomt kanker bij je hond

Volgens een onderzoek dat verscheen in de Journal Of Veterinary Internal Medicine kan zalmolie het risico op bepaalde kankers verlagen. Ook remt het de groei van kankercellen af zodra die zich beginnen te verspreiden in het lichaam van je hond.

8. Zalmolie voor honden versterkt de weerstand tegen ziektes

Zalmolie voorkomt allerlei kwaaltjes, zoals ontstekingen en huidaandoeningen. Zo hoeft je hond geen energie te gebruiken om die te genezen. Zo staat hij sterker tegen virussen en bacteriën. Resultaat: je hond wordt minder snel of zwaar ziek en geneest ook sneller.  

Zijn er ook nadelen aan zalmolie voor honden?

Zalmolie is een dierlijk vet en draagt dus dezelfde nadelen met zich mee als andere vetten. Als je er meer van geeft aan je hond dan aanbevolen, kan je huisdier bijvoorbeeld al snel wat kilo’s bijkomen. Ook kunnen honden met gevoelige darmen (kortstondig) diarree krijgen als ze te veel zalmolie eten.

Hoeveel zalmolie moet mijn hond krijgen?

Van natuurlijke, koudgeperste zalmolie mag een kleine hond 2 ml zalmolie eten per dag. Een middelgrote hond krijgt best 4 ml zalmolie en een grote hond 6 ml

Bij Just Russel verwerken we standaard een gezonde dosis koudgeperste zalmolie in onze voeding, maar sommige honden kunnen een extraatje gebruiken. Daarom is onze zalmolie ook apart verkrijgbaar in een handige flacon met pompje. Een pompje = 2 ml. Zo kan je gemakkelijk de dagelijks aanbevolen hoeveelheden geven. 

€12,95 zalmolie voor honden van Just Russel

Hoe geef ik zalmolie aan mijn hond?

Je kan zalmolie aan je hond puur geven uit een lepeltje of kommetje. Of nog beter: als smeuïge, aromatische topping op zijn brokjes. Vooral handig als je met een echte fijnproever zit thuis die zijn brokjes anders al snel laat staan.

Heb je nog een vraag?

Vraag gratis raad aan onze
honden- en kattenexpert van Just Russel.

Stel je vraag