Welke halsband heeft jouw hond nodig?

hond met halsband rond zijn nek
29 december 2020
3 min. leestijd

Iedereen gaat wel eens graag gaan wandelen met zijn hond. Voor sommigen is het de reden om een hond te kopen. Voor anderen is de hond een extra stimulans om te gaan wandelen of om eens buiten te komen. Welke reden voor jou ook geldt: wandelen is gezond, zowel voor jezelf als voor jouw hond. Lees meer over de ideale halsband voor je hond.

De juiste uitrusting

Ga je graag en vaak wandelen, dan heb je vast speciale wandelschoenen gekocht om het stappen comfortabel te maken. Ook jouw hond heeft net als de juiste voeding ook de juiste uitrusting nodig om op een aangename manier te kunnen wandelen. Een van de belangrijkste zaken die het wandelen voor jou hond aangenaam kunnen maken, is een goede halsband.

Zoveel soorten

Wanneer je een dierenwinkel binnenstapt op zoek naar een halsband, wordt je overspoeld door de verschillende modellen. Hoe weet je nu of je moet kiezen voor een halsband met een gespsluiting of een halsbanden met een kliksluiting of een andere soort halsband?

Welk een moet je nu kiezen?

Naar mijn mening zijn de halsbanden met een gesp- of kliksluiting de belangrijkste soorten. Dit zijn de enigste soorten halsbanden die er voor zorgen dat je hond geen pijn krijgt of er niet voor kan zorgen dat ze pijn krijgen. Een sliplijn, een slipketting of een prikband worden te vaak gebruikt om honden een pijnprikkel te geven als ze iets ‘verkeerd’ doen. Deze leibanden zullen we bij het Just Russel team dan ook nooit aanraden aangezien ze ingaan tegen onze principes over hoe je een hond moet opvoeden; het welzijn van onze viervoeters vinden we super belangrijk.

Welke maat?

Een halsband mag niet te groot zijn, dan bestaat immers het risico dat je hond zijn hoofd eruit kan trekken wanneer hij een andere hond ziet of schrikt van iets en probeert te vluchten. Hij mag zeker ook niet te klein zijn, want dat kan een enorm pijnlijke ervaring zijn voor je hond. Een halsband moet je een beetje afstellen zoals een uurwerk rond je pols zit: niet te stevig, maar ook niet te los.

De beste leiband?

Welke halsband je nu best kiest voor jouw hond, is eerder een persoonlijke keuze. Leibanden zijn er in verschillende vormen, kleuren, materialen en afwerkingen. Er zijn leibanden gemaakt uit kunststof maar er zijn er bijvoorbeeld ook die gemaakt zijn uit een een ruwere stof, dikkere en dunnere. Een leiband kan al dan niet uittrekbaar zijn. Wat ten allen tijde belangrijk is, is dat de leiband comfortabel aanvoelt en je hond geen pijn doet. Wanneer er binnen je gezin of familiekring er verschillende mensen zijn die je hond uitlaten, dan is het noodzakelijk om voor elk lid de juiste leiband te hebben. De kindjes hebben immers veel kleinere handjes dan volwassen, en vrouwen hebben vaak fijnere handen dan mannen.

Woef Walk

Bij Just Russel zijn we grote hondenliefhebbers en ook wij gaan graag gaan wandelen met onze honden. Sommigen onder ons gaan zelf een stapje verder en gaan lopen met de hond. Omdat we de gezondheid en het welzijn van onze hond en ander honden super belangrijk vinden, organiseerden we onlangs een hondenwandeling met onderweg enkele leuke verrassingen. Daarnaast konden de aanwezige hondenliefhebbers ook kennis maken met ons team en onze lekkere hondenbrokken. Ons event was een gigantisch succes met meer dan 200 enthousiaste hondenfanaten. In de toekomst zullen we nog zulke evenementen organiseren. Wil je op de hoogte gehouden worden van onze toekomstige evenementen, vul dan hier je email in.

Slimme halsband

Vindt u de leiband in de omslagfoto eigenaardig? Deze Link halsband is een slimme halsband voor honden. Het volgt de locatie van je hond en zijn activiteit. Daarnaast slaat het de belangrijkste informatie over je hond op. Je kans een safezone aanduiden en krijgt een melding wanneer u hond zich buiten die zone bevindt. Alle info is toegankelijk via een gebruiksvriendelijke telefoontoepassing.

Door deze ongewone omstandigheden komt het besef bij vele mensen dat een wandeling met een hond de perfecte ontspanning biedt én nog eens goed is voor je hond én jezelf. Hierdoor is het cijfer van aantal adopties van honden in België sinds de coronacrisis opmerkelijk gestegen. Wie had gedacht dat deze pandemie nog voordelen zou bieden?

hond met slimme halsband rond zijn nek

Meer te weten komen over andere halsbanden?

Laat je e-mail achter en wordt op de hoogte gehouden van wat een Trainingshalsband hond, lichtgevende halsband, leren halsband hond, halsband met naam, puppy halsband is en hoe je de juiste kiest.

Dierenarts
Heb je nog een vraag? Vraag gratis raad aan onze
honden- en kattenexpert van Just Russel.
Stel je vraag