8 tips tegen een stinkende adem bij je hond

lachende hond met mond open|controle van de bek van een hond
Odile Geirnaert
30 december 2020
3 min. leestijd

Ondertussen weet je al dat de tanden van je hond regelmatig poetsen en je hond een vers voedingsdieet geven, belangrijk zijn voor hun mondhygiëne. Maar als de adem van je hond al een tijdje minder fris ruikt, is het misschien tijd om de hulp in te roepen van enkele aanvullende, natuurlijke remedies. Vrees niet! De meeste van deze ingrediënten liggen ongetwijfeld al in je keuken. Lees hier tips wat je kan doen tegen de stinkende adem van honden.

8 natuurlijke manieren voor een slechte adem bij je hond

1. DIY-hondentandenborstel

Is je hond absoluut geen fan van een traditionele tandenborstel? Wikkel een schoon stuk gaas om je vinger en gebruik een mengsel van zuiveringszout en water om plak weg te schrobben. Let wel op: gebruik nooit tandpasta voor mensen, want die bevat vaak xylitol, een ingrediënt dat leverfalen bij honden kan veroorzaken.

2. Snuifje peterselie

Voeg wat verse peterselie toe aan het voer van je hond of verwerk het in je zelfgemaakte hondensnacks om de adem op te frissen.

3. Zelfgemaakte traktaties

Maak verfrissende doe-het-zelf ademmuntjes voor je hond! Meng haver, eieren, water, kokosolie, peterselie en munt in een kom, rol het mengsel uit, snijd in kleine vormen en bak gedurende 35-40 minuten op 160°C. Laat het geheel afkoelen voor je je hond laat genieten van jouw zelfgemaakte verfrissende snacks. Gemakkelijk! Niet?

4. Wortelen & Appelschijfjes

Wortelen en appelschijfjes zijn twee gezonde snackopties voor honden, én ze zijn handig om de tand- en mondhygiëne van je hond te verbeteren. Knarsen op wortelen en appels kan helpen bij het reinigen van de achtertanden, het voorkomen van tandplak en het verfrissen van de adem. Ze zijn ook een geweldige traktatie voor pups met groeiende tandjes! Bewaar de wortels in de vriezer voor een frisse, zomerse traktatie. Dit werkte erg goed voor de Stinkende adem van mijn hond.

controle van de bek van een hond

5. Appelazijn

Appelazijn, een trendy superfood ingrediënt voor mensen, is ook geweldig voor honden. Het toevoegen van ongeveer een halve theelepel rauwe biologische appelazijn aan de waterbak van je hond kan hun adem aanzienlijk opfrissen!

6. Probiotica

Door het normale dieet van je pup aan te vullen met een probioticum dat speciaal voor honden is ontwikkeld, kun je gezonde orale bacteriën in evenwicht brengen en de de adem van je hond fris houden. Vraag jouw dierenarts naar het beste probioticamerk voor jouw hond. Vergeet zeker niet te vragen welke dosering je het kan toedienen tegen een stinkende adem voor je honden.

7. Kokosnootolie

Honden zijn werkelijk dol op de smaak van kokosolie! Voeg een lepel aan het voer van je hond toe om die mond op te frissen en ze te laten genieten van een extra smaakje.

8. Geef de juiste voeding aan je hond

Door de juiste voeding te geven aan je hond zorg je ervoor dat je hond de juiste voedingsstoffen binnenheeft of juist vermijdt. Hierdoor verklein je de kans op infecties in de mond die een stinkende adem veroorzaken.

Veel succes! Ken je nog iemand die deze tips tegen een stinkende adem bij hun hond kan gebruiken? Deel onze blog gerust!

Schrijf je nu in om kans te maken op een frisse-adem-pakket voor je hond!

Heb je nog een vraag?

Vraag gratis raad aan onze
honden- en kattenexpert van Just Russel.

Stel je vraag