Just Russel8 overduidelijke signalen dat je hond gelukkig is

8 overduidelijke signalen dat je hond gelukkig is

Gelukkige golden hond ligt op bed met boeken rond zich en tong uit zijn mond|Gelukkige witte ruwharige jackrussel hond
admin
01 juli 2022
4 min. leestijd

Hoe weet je eigenlijk of je een gelukkige hond hebt? Want een opmerking als: “hé baasje, ik zit even in een dipje, cheer me up!” zit er helaas niet in. Gelukkig laten honden ons niet helemaal in het ongewisse en zetten ze lichaamstaal in om met ons te communiceren. Herken jij de 8 onderstaande signalen? Dan heb je een tevreden hond en kan je op je beide oren slapen! 

Dit zijn dé 8 signalen dat je hond gelukkig is

Wil je weten of je hond zo happy is als je denkt? Dan zijn dit de 8 signalen van een gelukkige hond waar je op moet letten:

1. Je hond rolt op zijn rug en toont je zijn buik

Wanneer je hond op zijn rug rolt, is dat een teken van blindelings vertrouwen.  Bij jou vindt je hond het namelijk niet nodig zijn vitale organen te beschermen en stelt hij zich van zijn meest kwetsbare kant op – de onderkant. Als je hond bovendien ook kwispelt, nodigt hij je van harte uit zijn buikje te kriebelen, iets waar honden doorgaans gek op zijn!

2. Je hond vlijt zich tegen je aan

Gelukkige honden snakken naar affectie en lichaamscontact, soms zelfs tot het vervelende toe. Je hond komt spontaan om knuffels bedelen en kruipt dicht tegen je aan of duwt zich onder je handen. Waar je ook naartoe gaat, hij volgt je op de voet en springt op je schoot zodra hij daar de kans toe krijgt. Geen twijfel dat jouw hond gelukkig is!

3. Wat een enthousiasme!

Wanneer je thuiskomt, zijn leiband of brokjes tevoorschijn haalt of met hem wil spelen, wordt je hond dolenthousiast. Als hij bovendien zelf in een speelpositie gaat zitten, met een omhoog gestoken achterwerk en borst laag tegen de grond, dan is hij klaar voor een feestje. Je hond is duidelijk gelukkig met jou als zijn baasje en toont je zijn waardering op de meest hartstochtelijke manieren. 

4. Je hond is helemaal chill

Een gelukkige hond is een relaxte hond. Losse schouders, een kwispelende staart,  ontspannen oren, een lichtjes geopende muil, pretlichtjes in zijn ogen en een zelfverzekerde uitstraling zijn allemaal overduidelijke tekenen dat je hond gelukkig is.

Gelukkige witte ruwharige jackrussel hond
Een gelukkige hond ziet er relaxed uit en heeft pretlichtjes in zijn ogen.

5. Zie die staart kwispelen

Het ultieme en meest gekende bewijs dat jouw hond gelukkig is, is een kwispelende staart. Zeker wanneer zijn hele lichaam mee beweegt met zijn staart, hij pretlichtjes heeft in zijn ogen en zijn muil open houdt alsof hij glimlacht, staat er ongetwijfeld een gelukkige hond voor je neus.

6. Lekker netjes en gemanierd

Een gelukkige hond is een gemanierde hond. Hij houdt zich rustig, maakt niets kapot en probeert geen aandacht te trekken door stoute dingen te doen zoals in huis plassen. Als je pup vaak bijt, graaft of meubels en kleren vernielt, probeert hij je te zeggen dat hij zich verveelt, stress heeft of bang is. 

7. Smelten voor die puppy-oogjes

Als de ogen en oogleden van je hond ontspannen zijn, hij vaak knippert en zijn blik zacht en vriendelijk is, kan je ervan uitgaan dat je hond gelukkig is. Of iets wil van je natuurlijk, dat ook. Zeg nu zelf, daar kan niemand toch aan weerstaan! 

8. Je hond heeft een gezonde eetlust

Als je hond elke dag rond etenstijd komt bedelen om een lekkere hap en zijn brokken met smaak verorbert, kan je zeker zijn dat het met zijn fysiek en mentaal welzijn goed gesteld is. Als je hond weigert aan zijn maaltijd te beginnen of minder eet dan anders, kan dit erop wijzen dat hij zich niet goed voelt of dat hij gestresseerd of angstig is. Meer over stress bij honden lees je in deze blog over stress-signalen bij honden

Gezonde voeding als sleutel tot het geluk van je hond

De 8 bovenstaande tekenen dat je hond gelukkig is, geven je een goed idee van hoe het gesteld is met zijn welzijn. Om je hond mentaal en fysiek nog gelukkiger te maken en te houden, kan je niet om gezond hondenvoer heen. Een gezonde hond is namelijk een blije hond! Twijfel je of je huisdier de juiste brokjes krijgt? Dan kan je bij Just Russel terecht voor gratis voedingsadvies. Bel of mail ons, het is de moeite waard! 

Heb je nog een vraag?

Vraag gratis raad aan onze
honden- en kattenexpert van Just Russel.

Stel je vraag
Gezondheid
hond speelt in de sneeuw|hondenwandeling in de sneeuw

Veilig met je hond in de sneeuw

04 november 2021
Met al die winterpret zou je bijna vergeten dat hondenbaasjes ’s winters wel een paar extra voorzorgsmaatregelen moeten nemen. Ontdek hier hoe je je hond beschermt tegen de gevaren van sneeuw, vrieskou en strooizout.
admin
Gezondheid

Wat is lymfeklierkanker bij een hond en wat doe je eraan?

23 januari 2023
Wist je dat lymfeklierkanker bij honden één van de meest voorkomende kankers is? In onze nieuwste blogpost lees je meer over de oorzaken, symptomen en behandelingen van lymfeklierkanker bij je viervoeter!
admin
Gezondheid
Labrador hond doet mond open voor hondenkoekje en loopt kans op risico en diabetes|Oudere Duitse herder hond ligt op de grond en maakt meer risico op diabetes door zijn leeftijd

Help, mijn hond heeft diabetes!

26 mei 2022
Heeft je hond suikerziekte? Gelukkig merkt hij daar met de juiste medicatie, levensstijl en voeding weinig van. Klik verder en ontdek de oorzaken, symptomen en behandelingen!
admin
Gezondheid
Een hond die recht naar de camera kijkt

Hoe herken je de ziekte van Lyme bij een hond?

27 november 2022
Wist je dat teken de ziekte van Lyme kunnen overdragen aan je hond. In deze blog vertellen we je meer over de ziekte van Lyme bij honden?
admin
Gezondheid
Teckel hond is blij en gezond met glanzende vacht dankzij zalmolie

5 geheimen om de vacht van je hond te laten glanzen

28 augustus 2022
Ziet de vacht van je hond er plots dof uit en voelt ook zijn huid droog? Ontdek dan hier 5 tips om de vacht van je hond terug te laten glanzen.
admin
Gezondheid
Witte kat met huidproblemen kijkt verdrietig|Rode kat likt aan poot van stress

Heeft je kat huidproblemen? Oorzaken, symptomen en behandeling!

18 juni 2022
Huidproblemen bij een kat komen vaak voor, ongeacht de leeftijd. Lees in deze blog de meest voorkomende, de oorzaken en wat je eraan kan doen! 
admin