Dieetvoeding: de oplossing voor je hond met overgewicht

Heeft jouw hond overgewicht en ben je op zoek naar de ideale dieetvoeidng? Ontdek hier de voordelen van dieetvoeding op maat.

 • Gepersonaliseerde hondenvoeding

 • Uniek voedingsplan & gratis maatbeker

 • Gezonder & vitaler leven

Als uitstekend beoordeeld op Google
Reviewscore van 4.8/5 | +1000 reviews

Wat doet dieetvoeding met je hond?

Elke hond heeft een evenwichtige en gevarieerde hondenvoeding nodig. Die hondenvoeding zorgt er voor dat al de belangrijke vitamines en voedingsstoffen binnenkomen bij de hond.

 1. 1
  Gezonder & Vitaler leven
  Wanneer jouw hond een ideaal gewicht vertoont zal dit effect hebben op tal van aspecten. Hoe gezonder je hond, hoe meer energie en hoe aangenamer. Een hond met een optimaal gewicht zal ook minder risico hebben op verschillende ernstige ziekten en aandoeningen.
 2. 2
  Optimale gewichtscontrole
  Honden met obesitas hebben een veel groter risico op ziekten en aandoeningen, waaronder diabetes, hart- en vaatproblemen, artritis, verminderde ondersteuning van het immuunsysteem. Het is enorm belangrijk om hier voldoende aandacht aan te besteden.
 3. 3
  Weinig calorieën voor energiebehoeften
  De portie verminderen van je hond bij overgewicht is in geen geval een goede optie. Wanneer je de porties gaat verkleinen krijgt je hond niet genoeg voedingsstoffen binnen. Met dieetvoeding op maat krijgt jouw hond de nodige voedingsbehoeften binnen die voor energie zorgen maar tegelijk ook weinig calorieën bevatten.
hond met overgewicht ligt op het strand

De gevaren van overgewicht

Je moet goed oppassen met het overgewicht van je hond. Het kan verschillende risico’s op ernstige medische aandoeningen verhogen zoals huidproblemen, suikerziekte …

Ook voor dierenartsen is het niet altijd even eenvoudig om een hond met overgewicht te onderzoeken. Maar voor elk probleem bestaat een oplossing!

franse bulldog krijgt een gezond hondenkoekje in de woonkamer

Gepersonaliseerde hondenvoeding 100% gemaakt in België

Beantwoord 10 vragen over jouw hond en ontdek welke voeding bij jouw hond past!

 • Samengesteld op maat van de noden van je hond

 • Samengesteld door dierenartsen en voedingsexperten

 • Meer dan 5.000 tevreden klanten!

Dieetvoeding op maat

Op basis van een 10-tal eenvoudige vragen stelt ons algoritme de ideale voeding en portie voor. Wil je achteraf graag de brokgrootte, smaak en/of formulatie aanpssen? Dan kan je ons altijd contacteren.

1
hond en kat foto

Vertel meer overje hond

2
verschillende soorten hondenbrokken

Kies de groottevan je brokken

3
smaken van hondenbrokken

Kies de smaakvan de hondenvoeding

wandelen met je hond aan de leiband

Voldoende beweging geven om gewichtsverlies te bevorderen

Het is belangrijk dat je je hond voldoende laat bewegen wanneer hij overgewicht heeft. Het is een kleine moeite maar een wereld van verschil voor het overgewicht van je hond. Laat je hond wennen aan de wandeling en bouw het eventueel op. Moest je hond problemen hebben met het lange wandelen kan je ook altijd overschakelen naar zwemmen. Dit heeft ook een positief effect op de gezondheidsbalans van je hond.

Door enkele kleine veranderingen aan te brengen aan zowel de dieetvoeding van je hond en de activiteiten zal je al snel verandering zien in het overgewicht van je hond.