Help, mijn hond laat veel windjes! Hoe los ik dit op?

golden retriever met tong uit zijn bek
Odile Geirnaert
30 december 2020
3 min. leestijd

Winderigheid bij honden komt ook af en toe voor, net zoals bij de mens. Dat kan meerdere oorzaken hebben. Soms is het te wijten aan de eetgewoontes van je hond. Een hond die enorm gulzig en snel eet, neemt meteen ook veel meer lucht binnen en die lucht moet natuurlijk ergens ontsnappen. Dat kan je bijvoorbeeld vermijden door op meerdere tijdstippen kleinere maaltijden te geven.

Toch is de kans groter dat het te maken heeft met de verteerbaarheid van bepaalde voedingsstoffen in de voeding van je hond. We adviseren dan ook om te kijken of de winderigheid verdwijnt als je je hond eens wat andere voeding geeft. Je kan ook proberen om volledig te verwisselen van voedingsmerk. Dit zal de winderigheid bij honden sterk verminderen.https://youtu.be/7F9GlOYldxE

Lees ook de tips van anderen over winderigheid bij honden

“Één van de vele voordelen van winderigheid bij honden, is dat je altijd iemand hebt om de schuld op te steken in verband met vieze geurtjes. Soms is hij echter meer dan het zwarte schaap. Sommige honden kunnen vrij veel last hebben van winderigheid.” – Eerste hulp bij hondenscheten – Happy Best Friends

Er bestaan ook voedinsupplementen tegen winderigheid bij honden. Beaphar NutriSupport Spijsvertering met vleessmaak is een heerlijk gezondheidssupplement in zachte jellyvorm, dat de spijsvertering van de hond en pup ondersteunt.

Bezoek het Youtubekanaal van Just Russel en leer bij over de noden van je hond.

Daarnaast hebben we tal van blogs over de gezondheid van honden. Die elk op hun manier tips zullen geven hoe je jouw hond gezondere voeding kan geven.

  1.  10 Natuurlijke en verse hondensnacks
  2.  Mijn hond is allergisch aan zijn voer, wat kan ik doen? 

Heb je nog een vraag?

Vraag gratis raad aan onze
honden- en kattenexpert van Just Russel.

Stel je vraag