Just RusselHelp, mijn hond laat veel windjes! Hoe los ik dit op?

Help, mijn hond laat veel windjes! Hoe los ik dit op?

golden retriever met tong uit zijn bek
Odile Geirnaert
30 december 2020
3 min. leestijd

Winderigheid bij honden komt ook af en toe voor, net zoals bij de mens. Dat kan meerdere oorzaken hebben. Soms is het te wijten aan de eetgewoontes van je hond. Een hond die enorm gulzig en snel eet, neemt meteen ook veel meer lucht binnen en die lucht moet natuurlijk ergens ontsnappen. Dat kan je bijvoorbeeld vermijden door op meerdere tijdstippen kleinere maaltijden te geven.

Toch is de kans groter dat het te maken heeft met de verteerbaarheid van bepaalde voedingsstoffen in de voeding van je hond. We adviseren dan ook om te kijken of de winderigheid verdwijnt als je je hond eens wat andere voeding geeft. Je kan ook proberen om volledig te verwisselen van voedingsmerk. Dit zal de winderigheid bij honden sterk verminderen.https://youtu.be/7F9GlOYldxE

Lees ook de tips van anderen over winderigheid bij honden

“Één van de vele voordelen van winderigheid bij honden, is dat je altijd iemand hebt om de schuld op te steken in verband met vieze geurtjes. Soms is hij echter meer dan het zwarte schaap. Sommige honden kunnen vrij veel last hebben van winderigheid.” – Eerste hulp bij hondenscheten – Happy Best Friends

Er bestaan ook voedinsupplementen tegen winderigheid bij honden. Beaphar NutriSupport Spijsvertering met vleessmaak is een heerlijk gezondheidssupplement in zachte jellyvorm, dat de spijsvertering van de hond en pup ondersteunt.

Bezoek het Youtubekanaal van Just Russel en leer bij over de noden van je hond.

Daarnaast hebben we tal van blogs over de gezondheid van honden. Die elk op hun manier tips zullen geven hoe je jouw hond gezondere voeding kan geven.

  1.  10 Natuurlijke en verse hondensnacks
  2.  Mijn hond is allergisch aan zijn voer, wat kan ik doen? 

Heb je nog een vraag?

Vraag gratis raad aan onze
honden- en kattenexpert van Just Russel.

Stel je vraag
Gezondheid
hond met glanzende vacht in de zon

8 tips om je hond een glanzende vacht te geven

20 november 2021
Vraag jij je ook soms af hoe het komt dat sommige honden een mooie glanzende vacht hebben? Als je graag wilt weten hoe je jouw hond ook zo een mooie glanzende vacht kan geven dan ben je hier aan het juiste adres. 
Odile Geirnaert
Gezondheid
Jackrussel hond ligt op teddy stof wit kussen op de grond en kijkt verdrietig omdat hij een tumor heeft|Osteosarcoom op de linker voorpoot van een dalmatiër|Zwart melanoom op de huid van een hond|Roze mastceltumor op de huid van een witte hond||Golden retriever met gezwollen hals door lymfoom|Rode ronde hystiocytoom op de geschoren huid van een geschoren|Grote bruinroze melkkliertumor op de buik van een hond|Papilloom in de mond van een hond

Hoe kan ik een tumor bij mijn hond herkennen?

28 juli 2022
Voelde je een bultje bij je hond en denk je aan een tumor? Dan zijn wij er met tips om een tumor bij je hond te herkennen.
Odile Geirnaert
Gezondheid
hond speelt in de sneeuw|hondenwandeling in de sneeuw

Veilig met je hond in de sneeuw

04 november 2021
Met al die winterpret zou je bijna vergeten dat hondenbaasjes ’s winters wel een paar extra voorzorgsmaatregelen moeten nemen. Ontdek hier hoe je je hond beschermt tegen de gevaren van sneeuw, vrieskou en strooizout.
Odile Geirnaert
Gezondheid
Een Bichon die geconstipeerd is tijdens een wandeling

Verstopping bij je hond oplossen doe je zo!

13 februari 2023
Heeft jouw hond last van constipatie, maar weet je niet hoe je dit probleem moet oplossen? In deze blog lees je er alles over.
Odile Geirnaert
Gezondheid
Witte hond met herstelde darmflora huppelt door bloemenveld|Schema om over te stappen op andere hondenvoeding om darmflora van een hond te herstellen|Potje met Just Russel digestion boost voedingsvezels om de darmflora van een hond te herstellen

In 6 stappen de darmflora van je hond herstellen

31 augustus 2022
Heeft je hond regelmatig maag-darmklachten, zoals scheetjes, diarree of constipatie? Dan geven wij je 6 tips om de darmflora van je hond te herstellen. Klik snel verder!
Odile Geirnaert
Gezondheid
bruine hond kwijlt veel en ziet er slaperig uit|Kleine zwarte hond heeft stress en kwijlt en steekt zijn tong uit

Waarom kwijlt mijn hond zo veel?

22 augustus 2022
Je hond kwijlt om logische redenen – mmm een lekker hapje – maar wat als hij ineens overmatig kwijlt? Dan lees je hier de redenen en wat je moet doen!
Odile Geirnaert