Just RusselWat is de prijs van een pomeriaan?

Wat is de prijs van een pomeriaan?

kleine bruine pomeriaan hond ligt op houten wandelbrug
Cyriel Van Steen
06 oktober 2022
4 min. leestijd

Beige, bruin, zwart of wit, pomeriaantjes bestaan in allerlei kleuren en hebben ook allemaal een ander prijskaartje. Voordat je je eerste keeshond in huis haalt, is het dan ook belangrijk om te checken wat je dat precies zal kosten. Lees dus verder en ontdek wat de prijs van een pomeriaan is en hoe die prijs wordt bepaald.

Welke prijs betaal je voor een pomeriaan?

Een pomeriaan of dwergkeeshond kost gemiddeld €3000 met stamboom en als je die bij een erkende fokker koopt. Hoe kleiner de keeshond, hoe duurder hij ook is. Zo heb je ook nog de kleine en middenslag keeshondjes, waar fokkers ongeveer €2000 voor vragen. Daarnaast bestaan er ook grote keeshonden, waarvoor je zo’n €1500 moet neertellen. Er is dus voor ieder wat wils in de wereld van de keeshonden.

Wat bepaalt de prijs van een pomeriaan?

Factoren zoals het geslacht, de vacht, stamboom en de verkoper beïnvloeden de prijs van een pomeriaan. Wil je écht goed voorbereid zijn op de komst van je nieuwe huisdier? Check dan zeker onze blog met een overzicht van alle kosten van een hond!

Enkele van de belangrijkste factoren die de prijs van een pomeriaan beïnvloeden zijn:

 • Leeftijd: de prijs van een puppy ligt meestal hoger dan die van een volwassen of oudere hond.
 • Kwaliteit: kenmerken die de “kwaliteit” van een pup bepalen, zoals intelligentie, vacht en lichaamsbouw, zijn vaak subjectief. Maar toch zullen deze de prijs van je keeshond beïnvloeden.
 • Kleur van de vacht: pomeriaantjes met een effen vachtkleur kosten over het algemeen meer dan hun meerkleurige broertjes of zusjes.
 • Verkoper (fokker vs. asiel): bij een fokker zal je heel wat meer geld moeten neertellen voor een hondje dan bij een asiel. Het prijsverschil kan oplopen tot wel €1.000!

Waar kan ik een pomeriaan kopen voor een goede prijs?

Om een pomeriaan te kopen kan je het best even langsgaan bij een professionele, erkende fokker. Bij hen staat de gezondheid van de pup centraal. Je mag er dus zeker van zijn dat je nieuw huisdier in de juiste omstandigheden is gefokt. Daarnaast kan je ervoor kiezen om een pomeriaan uit het dierenasiel te adopteren.  Zo kan je voor een lagere prijs een achtergelaten keeshond toch een tweede thuis geven.

Koop nooit een keeshond bij een broodfokker!

Broodfokkers kweken keeshondjes enkel en alleen om er geld mee te verdienen. Dat klinkt misschien niet zo erg, maar in de praktijk zijn hun puppy’s meestal veel minder sociaal, onverzorgd,  niet gezond en zelfs verwaarloosd. We raden je dus zeker aan om goed uit te kijken voor broodfokkers. Die herken je als volgt:

 • Een broodfokker heeft veel puppy’s ‘op voorraad’, meer dan 1 nest
 • Een broodfokker verkoopt verschillende hondenrassen
 • Bij een broodfokker kan je vaak terecht zonder afspraak
 • Bij een broodfokker krijg je de leefomgeving van de puppy’s niet te zien
 • Bij een broodfokker groeien puppy’s niet op in een huiselijke omgeving
 • Bij een broodfokker krijg je de moederhond niet te zien
 • Pups bij een broodfokker zien er soms niet verzorgd uit
 • Een broodfokker geeft soms te jonge pups mee (jonger dan 7 weken)
 • Een broodfokker is soms niet in orde met papierwerk, zoals paspoort, chip en vaccinaties
 • Een broodfokker stelt soms geen vragen over je woon- en thuissituatie
 • Een broodfokker ‘levert‘ soms honden aan huis

Kijk ook zeker eens op adopteereendier.be, een initiatief van de Vlaamse overheid, want daar vind je asielhondjes (waaronder ook pomeriaantjes) uit alle asielen in Vlaanderen.

Heb je nog een vraag?

Vraag gratis raad aan onze
honden- en kattenexpert van Just Russel.

Stel je vraag
Hondennieuws

11 makkelijke hondenrassen voor beginners

25 november 2022
Klaar om je eerste hond te adopteren, maar nog niet zeker welk ras? Hier zijn alvast 11 makkelijke hondenrassen die perfect zijn voor beginners!
Odile Geirnaert
Hondennieuws
Beagle op hondenstrand met blauwe lucht loopt naar camera|Bruine corgi staat op hondenstrand met tong uit mond|Witte maltichon hond ligt op hondenstrand en kijkt naar zonsondergang.|Zwarte bordercollie ligt op wit bankje op de dijk in Knokke|Golden labrador speelt in de zee met blauwe bal in mond

Naar het strand met je hond: dit zijn de 10 leukste hondenstranden!

15 juli 2022
Twijfel je welke stranden ook hondenstranden zijn? Ontdek hier op welke stranden in België en Nederland je hond mag rennen in het zand!
Cyriel Van Steen
Hondennieuws

Hondenvoer online kopen: alles wat je moet weten

27 januari 2023
Twijfel je om hondenvoer online te kopen? In deze blog zullen we de voordelen van online hondenvoer bespreken en hoe je de beste keuze maakt voor je hond.
Cyriel Van Steen
Hondennieuws

Hier vind je alle honden om te adopteren in West-Vlaanderen!

19 november 2022
Verschillende asielen in België zitten vol met honden die wachten op hun gouden mandje. Deze blog geeft een zicht op de asielen in West-Vlaanderen
Odile Geirnaert
Hondennieuws
Golden Retriever die geaaid wordt

Leer hondentaal begrijpen en wordt nog betere maatjes met je hond!

02 december 2022
Kwispelt je hond of blaft hij op voorbijgangers? In deze blog leer je alles over hondentaal zodat jij en je maatje de beste band kunnen opbouwen.
Odile Geirnaert
Hondennieuws
Golden retriever puppy's spelen met elkaar in gras als socialisatie

Hoe socialiseer ik mijn puppy?

29 april 2021
Het socialiseren van je puppy is enorm belangrijk! Het zorgt voor een aangename, leuke gezinshond die kan omgaan met mensen, dieren en kinderen. Lees alles over de socialisatie van je puppy in deze blog!
Cyriel Van Steen