Wat is de prijs van een pomeriaan?

kleine bruine pomeriaan hond ligt op houten wandelbrug
Cyriel Van Steen
06 oktober 2022
4 min. leestijd

Beige, bruin, zwart of wit, pomeriaantjes bestaan in allerlei kleuren en hebben ook allemaal een ander prijskaartje. Voordat je je eerste keeshond in huis haalt, is het dan ook belangrijk om te checken wat je dat precies zal kosten. Lees dus verder en ontdek wat de prijs van een pomeriaan is en hoe die prijs wordt bepaald.

Welke prijs betaal je voor een pomeriaan?

Een pomeriaan of dwergkeeshond kost gemiddeld €3000 met stamboom en als je die bij een erkende fokker koopt. Hoe kleiner de keeshond, hoe duurder hij ook is. Zo heb je ook nog de kleine en middenslag keeshondjes, waar fokkers ongeveer €2000 voor vragen. Daarnaast bestaan er ook grote keeshonden, waarvoor je zo’n €1500 moet neertellen. Er is dus voor ieder wat wils in de wereld van de keeshonden.

Wat bepaalt de prijs van een pomeriaan?

Factoren zoals het geslacht, de vacht, stamboom en de verkoper beïnvloeden de prijs van een pomeriaan. Wil je écht goed voorbereid zijn op de komst van je nieuwe huisdier? Check dan zeker onze blog met een overzicht van alle kosten van een hond!

Enkele van de belangrijkste factoren die de prijs van een pomeriaan beïnvloeden zijn:

  • Leeftijd: de prijs van een puppy ligt meestal hoger dan die van een volwassen of oudere hond.
  • Kwaliteit: kenmerken die de “kwaliteit” van een pup bepalen, zoals intelligentie, vacht en lichaamsbouw, zijn vaak subjectief. Maar toch zullen deze de prijs van je keeshond beïnvloeden.
  • Kleur van de vacht: pomeriaantjes met een effen vachtkleur kosten over het algemeen meer dan hun meerkleurige broertjes of zusjes.
  • Verkoper (fokker vs. asiel): bij een fokker zal je heel wat meer geld moeten neertellen voor een hondje dan bij een asiel. Het prijsverschil kan oplopen tot wel €1.000!

Waar kan ik een pomeriaan kopen voor een goede prijs?

Om een pomeriaan te kopen kan je het best even langsgaan bij een professionele, erkende fokker. Bij hen staat de gezondheid van de pup centraal. Je mag er dus zeker van zijn dat je nieuw huisdier in de juiste omstandigheden is gefokt. Daarnaast kan je ervoor kiezen om een pomeriaan uit het dierenasiel te adopteren.  Zo kan je voor een lagere prijs een achtergelaten keeshond toch een tweede thuis geven.

Koop nooit een keeshond bij een broodfokker!

Broodfokkers kweken keeshondjes enkel en alleen om er geld mee te verdienen. Dat klinkt misschien niet zo erg, maar in de praktijk zijn hun puppy’s meestal veel minder sociaal, onverzorgd,  niet gezond en zelfs verwaarloosd. We raden je dus zeker aan om goed uit te kijken voor broodfokkers. Die herken je als volgt:

  • Een broodfokker heeft veel puppy’s ‘op voorraad’, meer dan 1 nest
  • Een broodfokker verkoopt verschillende hondenrassen
  • Bij een broodfokker kan je vaak terecht zonder afspraak
  • Bij een broodfokker krijg je de leefomgeving van de puppy’s niet te zien
  • Bij een broodfokker groeien puppy’s niet op in een huiselijke omgeving
  • Bij een broodfokker krijg je de moederhond niet te zien
  • Pups bij een broodfokker zien er soms niet verzorgd uit
  • Een broodfokker geeft soms te jonge pups mee (jonger dan 7 weken)
  • Een broodfokker is soms niet in orde met papierwerk, zoals paspoort, chip en vaccinaties
  • Een broodfokker stelt soms geen vragen over je woon- en thuissituatie
  • Een broodfokker ‘levert‘ soms honden aan huis

Kijk ook zeker eens op adopteereendier.be, een initiatief van de Vlaamse overheid, want daar vind je asielhondjes (waaronder ook pomeriaantjes) uit alle asielen in Vlaanderen.

Heb je nog een vraag?

Vraag gratis raad aan onze
honden- en kattenexpert van Just Russel.

Stel je vraag
Hondennieuws
witbruine jackrussel hond slaapt in witte zachte hondemand met teddy stof|beige luxe ribfluweel hondenmand just russel|zwarte hond ligt in de beste beige ribfluweel hondenmand van just russel

Zo kies je de beste hondenmand!

30 september 2022
Heb je een hond? Dan heb je ook een hondenmand nodig natuurlijk! Lees hier waarmee je rekening moet houden zodat je geen miskoop doet.
Cyriel Van Steen
Hondennieuws
Een kat die bij het raam zit

Waarom blaast mijn kat?

29 december 2022
Blaast of gromt jouw kat soms ook? Dat kan verschillende redenen hebben. Lees deze blog en ontdek waarom jouw kat soms blaast en wat je ertegen kan doen.
Odile Geirnaert
Hondennieuws
Een hond die een bal terugbrengt naar zen baasje|

Hoe laat je je hond apporteren?

22 december 2022
Ook benieuwd hoe je hond laat apporteren? Apporteren is een geweldig leuk spelletje om met je hond te doen, maar hoe begin je er nu aan om dit aan je hond te leren? In deze blog lees je hoe je je hond leert apporteren in drie stappen. Lees snel verder!
Odile Geirnaert
Hondennieuws
baasje wandelt met hond langs zonnebloemen

Wandelingen met je hond

28 oktober 2021
Wandelen met je hond is voor vele hondenbaasjes de ultieme ontspanning. Naast het feit dat je hond blij en (hopelijk) wat kalmer is, is het voor jou ook voordelig. Je komt buiten en je beweegt, maar je moet er natuurlijk wel tijd voor vrijmaken.
Cyriel Van Steen
Hondennieuws

Waarom loopt mijn hond met zijn staart naar beneden?

24 januari 2023
Vraag je je af waarom jouw hond zijn staart naar beneden houdt? Terecht want soms kan dit ernstige oorzaken hebben, je leest alle mogelijkheden hier.
Cyriel Van Steen
Hondennieuws
A dog drinking from a metal bowl

Hoeveel water moet mijn hond drinken?

23 december 2022
Water is net zo belangrijk voor jezelf als je hond! Het is essentieel voor je hond om te normaal te functioneren en overleven. Hoe veel je hond moet drinken, is afhankelijk van verschillende factoren. Vers en schoon water moet altijd beschikbaar zijn.
Cyriel Van Steen