Just RusselTips voor een vakantie met je hond

Tips voor een vakantie met je hond

hond in auto met hoofd uit het raam
odile
26 maart 2021
3 min. leestijd

Als je op vakantie gaat, wil je dat doen met het hele gezin, ook de hond valt hier natuurlijk onder! Maar wat zijn de dingen waar je op moet letten voordat je met de hond op vakantie gaat.

Naar welk land ga je naartoe?

Eerst moet je natuurlijk een land kiezen waar je heen wilt. Bij het kiezen van een land zijn er een paar zaken waar je op moet letten:

Temperatuur
Houd ten eerste rekening met het klimaat van het land. Je doet je Husky er geen plezier mee als je haar meeneemt naar de warme Spaanse stranden. Voor een chihuahua kan een skivakantie juist weer te koud zijn.

Welk ras is je hond?
Het ras van je hond kan ook invloed hebben op je vakantie. Sommige rassen, zoals bijvoorbeeld Pitbull-achtigen, Rottweilers en Staffords mogen bepaalde landen niet eens in.

Hondvriendelijkheid
Het is ook handig om te weten hoe hondvriendelijk een land is. Het is natuurlijk handig als je een huisje wilt huren, dat je hond hier welkom is. Houd er ook rekening mee dat een hond niet zomaar elke winkel of elk restaurant binnen mag en dat er dus altijd iemand buiten moet blijven wachten met de hond. Dus wanneer je met de hond op vakantie gaat moet je rekening houden met bepaalde locaties die niet geschikt zijn voor honden.

Vaccinaties en paspoort

Binnen Europa moet elk dier een geldig EU-paspoort hebben wanneer het dier naar het buitenland gaat. Een paspoort dat je in Nederland van je dierenarts krijgt, is geldig in heel Europa. Hierbij is het belangrijk dat in het paspoort alle entingen van je hond staan. Alle honden, katten en fretten moeten een inenting tegen rabiës (hondsdolheid) hebben gehad, 21 dagen voordat ze op vakantie gaan. Dit moet duidelijk staan aangegeven in het paspoort.

Voor landen buiten Europa verschillen de regels per land. Zoek dan ook genoeg informatie op voordat je zomaar je hond mee wilt nemen, het ene land is strenger dan de ander.

Hier een handige link van Vlaanderen met wat meer uitleg over bepaalde verplichtingen.

Met de hond op vakantie, is dat oké?

Je hond meenemen is leuk, maar het is wel belangrijk dat hij of zij er ook een leuke vakantie aan overhoudt. Voor een oude hond kan het bijvoorbeeld veel stress opleveren als deze 20 uur in de auto moet reizen. Je hond moet mentaal en fysiek in staat zijn om ook plezier te beleven aan de vakantie. Je moet niet alleen jezelf er een plezier mee doen, maar ook je hond.

Heb je nog een vraag?

Vraag gratis raad aan onze
honden- en kattenexpert van Just Russel.

Stel je vraag
Hondennieuws
Twee Afghaanse windhonden zitten naast elkaar voor herfstlandschap als grootste honden ter wereld|Grootste hondenras ter wereld zwarte Duitse dog loopt op gras met zee op achtergrond|Grote grijze Ierse wolfshond zit op gras en hijgt|Een van de grootste hondenrassen creme kleur Afghaanse windhond staat op gras voor grote vijver|Grote bruine kangal hond staat op ponton aan een vijver en kijkt naar links|Broholmer grootste hondenras staat in bos in de herfst|Twee boerboel honden zitten in de zon en leunen tegen boom als grootste hondenrassen|Grote bruine Engelse mastiff hond staat op gras en hijgt

Dit zijn de top 7 grootste hondenrassen aller tijden!

21 juni 2022
Ben jij op zoek naar de grootste hondenrassen ter wereld? Klik dan snel verder, want in deze blog tonen we je welke honden maatje XL hebben!
odile
Hondennieuws
Hond krijgt training in de tuin

Waarom moet ik mijn hond opvoeden?

28 december 2021
Je hond opvoeden zal je leven gemakkelijker maken. Het leert je hond niet alleen goede etiquette en manieren, maar het helpt ook om een band tussen jullie beiden te creëren.
cyriel
Hondennieuws
Hond die in de auto zit en uit het raam kijkt|Hond in de auto die uit het raam kijkt

Hoe vervoer je een pup in de auto?

27 december 2022
Moet je dringend naar de winkel, maar heb je geen opvang voor je pup? Simpel! Neem je puppy mee in je auto. We geven je enkele tips om de reis zo aangenaam mogelijk te maken voor je puppy. 
cyriel
Hondennieuws
Een jonge vrouw die glimlacht naar de camera en omringt is door verschillende honden

Hoe zeg je in hondentaal “ik hou van je”?

20 november 2022
We hebben zoveel liefde te geven aan onze hondjes! Maar hoe kan je dit nu tonen aan je hond in hondentaal? Lees verder en ontdek het hier!
cyriel
Hondennieuws
Kleine griffon puppy zit naast gele portemonnee met eurobiljetten|Man traint kleine witte puppy op bed om te blijven|Kinderen maken zelf hondenspeeltjes

Hoeveel kost een puppy?

13 september 2022
Ben jij van plan om binnenkort een puppy te nemen? Lees hier alles over de aankoopprijs en maandelijkse kosten zodat je goed voorbereid bent.
cyriel
Hondennieuws

Het verbazingwekkende verhaal van Bobi, de oudste hond ter wereld

03 februari 2023
In recent nieuws is Bobi, een Portugese hond geboren in 1992, officieel bevestigd door Guinness World Records als de oudste ooit geregistreerde hond. Bobi, die 30 jaar en 243 dagen oud is, leeft met zijn eigenaar Leonel Costa, die de lange levensduur van Bobi toeschrijft aan verschillende factoren, waaronder het leven in de natuur, liefde krijgen en het belangrijkste, voeding met hoge kwaliteit en op maat gemaakt.
odile