Hondenvoeding voor een gezonde stoelgang

Wij weten waarom jij hier bent, je hond heeft mogelijks een te dunne ontlasting, slijmerige stoelgang, last van obstipatie, langdurige diarree… Tal van redenen waardoor je ziet dat je hond zich niet 100% in zijn vel voelt.

 • Geen opstopping meer

 • Gezondere darmflora

 • 86% ziet een verbetering in de stoelgang

Als uitstekend beoordeeld op Google
Reviewscore van 4.8/5 | +1000 reviews

Hondenvoeding voor een betere gezondheid

Een gezonde en evenwichtige darmflora is essentieel voor de gezondheid van je hond. Door de juiste ingrediënten te verwerken in de hondenvoeding zorg je rechtstreeks voor een goede darmbalans die je hond gezonder en energieker maakt.

 1. 1
  Natuurlijke probiotica
  Door het gebruik van o.a. bietenpulp in onze hondenvoeding maken wij gebruik van gezonde bacteriën voor een goede en consistente ontlasting van je hond. In geen geval maken wij gebruik van kunstmatige toevoegsels want wij zijn er van overtuigd dat alleen gezonde hondenvoeding bijdraagt tot een gezonder leven van je hond.
 2. 2
  Het juiste vezelgehalte
  Onze hondenvoeding op maat bestaat uit tal van ingrediënten die het vezelgehalte sterk verhogen. Deze vezels dragen bij tot een gezonde en vlotte stoelgang voor je hond. Onze vezelrijke ingrediënten zijn: groene erwten, lijnzaad en rijst.
 3. 3
  Graanvrije en hypoallergene voeding
  Een uniek hypoallergeen en graanvrij recept waardoor de voeding geen ingrediënten bevat waar je hond verteringsproblemen kan door krijgen. Door onze hondenvoeding op maat kan jij nog extra voedingsstoffen aangeven waar jouw hond allergisch aan is. Op die manier kunnen we de beste, gezondste hondenvoeding samenstellen.
 4. 4
  Hondenvoeding op maat
  Elke hond is uniek en heeft andere noden. Wij maken hondenvoeding op maat van je hond en berekenen hoeveel calorieën een gezonde portie moet bevatten. Wij weten wat het beste is voor je hond en evalueren dit samen met jullie via het gepersonaliseerde voedingsplan. Alles met de nadruk op de noden van jouw hond, het enige wat telt!

Goede spijsvertering begint bij een
evenwichtige darmflora

 

 

senior-hond

Geen opstopping in darmen

Bij de vertering van onverteerde koolhydraten (zetmeel uit granen) ontstaan zeer nuttige stoffen, de zogenaamde vetzuren. Deze vetzuren worden door de cellen in de dikke darm gebruikt als brandstof. Door die stof te creëren wordt o.a. de peristaltiek (het samentrekken) van de darm gestimuleerd, waardoor de ontlasting makkelijk, zonder verstoppingen kan gebeuren.

twee honden met veel energie in het grasveld

Meer energie, betere gezondheid

Wanneer je hond een onevenwichtige darmflora heeft zullen we snel zien dat er diarree ontstaat of een te vaste ontlasting. Een gezonde en evenwichtige darmflora zal het leven van je hond dus veel makkelijker maken zowel voor de energie als de gezondheid.

Stel hondenvoeding voor
gezonde stoelgang samen

Op basis van een 10-tal eenvoudige vragen stelt ons algoritme de ideale voeding en portie voor. Wil je achteraf graag de brokgrootte, smaak en/of formulatie aanpssen? Dan kan je ons altijd contacteren.

1
hond en kat foto

Vertel meer overje hond

2
verschillende soorten hondenbrokken

Kies de groottevan je brokken

3
smaken van hondenbrokken

Kies de smaakvan de hondenvoeding

bruine labrador met een gezonde stoelgang

Oorzaken van diarree bij honden

Diarree bij honden komt regelmatig voor. Hierbij is het belangrijk om te weten waar de oorzaak ligt voor de diarree van jouw hond. Meestal komt dit door een onverwachte gebeurtenis. Wanneer je hond gestructureerd last heeft van diarree raden we je aan snel contact op te nemen met je dierenarts.

Je hond heeft iets verkeerd gegeten (van bedorven producten tot gewone producten die je hond niet gewoon is te eten)

Een infectie met een virus. (zoals Parvovirus, Rotavirus en het Coronavirus)

Een invaginatie. Doordat een stukje van de darm gaat verschuiven naar het volgend stukje darm ontstaat er een darmafsluiting waardoor het transport van de hondenvoeding sterk verhinderd is.

Een niet-eetbaar voorwerp. Meestal zijn dit kledingstukken, speelgoed … Wanneer je hond hiermee te maken heeft zal hij met een operatie of endoscopie behandeld moeten worden.

franse bulldog met gezonde stoelgang op gresveld

Afwijkende kleur uitwerpselen van je hond?

Het is niet het meest smakelijke of gezellige onderwerp om te lezen maar toch is de ontlasting van je hond enorm belangrijk. Het vertelt je meer over zowel de gezondheid als de spijsvertering van je hond. Het is dus heel belangrijk om de uitwerpselen van je hond dagelijks goed te controleren. Indien je hond vaak diarree heeft of last van constipatie, kunnen we dit meestal linken aan een verstoring van het spijsverteringstelsel of de darmflora.

Maar wanneer is er nu sprake van een gezonde stoelgang van je hond? Wel, je hond hoort twee keer per dag te ontlasten, die hoort vast te zijn, een mooie bruine kleur te hebben en er mag geen dringende geur van de uitwerpselen tot stand komen.

Zit je nog met vragen?

Contacteer ons. Je mag ons alles vragen. Liefst over honden en katten, daar kennen we namelijk alles van.

Al 486.002 maaltijden geleverd!