Yorkshire hondenvoeding: gids voor het kiezen van je hondenvoeding

De Yorkshire Terrier is een zeer energieke kleine hond met een sterke gezondheid. Het kiezen van de juiste hondenvoeding voor dit hondenras kan moeilijk zijn, vooral als je niet vertrouwd bent met zijn kenmerken. Bij de keuze van hondenvoeding voor jouw Yorkshire zijn er een aantal fysieke factoren waarmee u rekening moet houden. Zijn broze huid, smalle kaak en unieke spijsverteringsstelsel zijn allemaal factoren waarmee rekening moet worden gehouden bij de keuze van de juiste hondenvoeding voor hem. Als je je overweegt een Yorkshire te adopteren, kunt u deze tips volgen om meer te weten te komen over het ras en zijn voedingsbehoeften.

Als uitstekend beoordeeld op Google
Reviewscore van 4.8/5 | +1000 reviews

De specifieke voedingsbehoeften
van de Yorkshire

De Yorkshire is een kleine hond met veel energie. Het is een temperamentvol dier dat soms koppig kan zijn, maar ook zeer aanhankelijk. Er zijn bepaalde specifieke raskenmerken waarmee rekening moet worden gehouden bij de keuze van zijn hondenvoeding:

 1. Kleine hond
  De Yorkshire is een kleine hond met een zeer smalle kaak en een broos gebit. Dit hondenras is vatbaar voor afwijkingen in het gebit, wat soms kan leiden tot gingivitis of tandbederf.
 2. Spijsverteringsstelsel
  Het spijsverteringsstelsel van de Yorkshire hond is nogal temperamentvol. Hun magen zijn vrij groot en hun darmen zijn vrij kort. Daardoor blijft het voedsel dat hij eet langer in zijn spijsverteringsstelsel.
 3. Kwetsbare huid
  De huid van deze hond is ook zeer kwetsbaar. Dit is te wijten aan het gebrek aan dons op het lichaam van het dier. De huid van de Yorkshire is niet goed bestand tegen agressies van buitenaf, zoals kleine wondjes. Bovendien gebruikt de Yorkshire ongeveer 35% van zijn dagelijkse eiwitbehoefte voor de regeneratie van het haar.
 4. Broze ogen
  De Yorkshire staat ook bekend om zijn broze ogen door de jaren heen. Hun knieschijven zijn bijzonder belangrijk om in het oog te houden, vooral omdat deze honden zeer oud kunnen worden (soms meer dan 16 jaar oud). De botstructuur van de Yorkshire moet dus goed worden onderhouden.
hondenbrokken just russel met hondenknuffels en hondenkoekjes

Een gezonde hap? Daar zorgen wij voor

Met deze specifieke kenmerken van de Yorkshire moet rekening worden gehouden bij de keuze van zijn voeding. Een slechte voeding kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen. De gezondheid van jouw hond hangt in de eerste plaats af van het voer dat je hem geeft.

Welke hondenvoeding moet ik kiezen
voor mijn Yorkshire

Alle hondenrassen hebben basisbehoeften zoals vitaminen en mineralen. Daarnaast zijn er specifieke behoeften die verband houden met het ras. Het is dus van groot belang jouw huisdier goed te kennen om de beste hondenvoeding voor hem te kunnen kiezen. Voor de Yorkshire, raden wij aan:

 1. 1
  Hondenvoeding aangepast aan zijn kleine kaak:
  De Yorkshire heeft ergonomische brokjes nodig die aangepast zijn aan de grootte van zijn kaak en zijn soms broze gebit.
 2. 2
  Hondenvoeding die de gezondheid van de ogen in stand houden:
  dankzij een verhoogd en aangepast aanbod van anti-oxidanten, met name vitamine E.
 3. 3
  Hondenvoeding die de gewrichtsfunctie helpen te behouden:
  Dankzij de glucosamine en chondroïtine die in de hondenbrokken zitten, blijven de gewrichten van uw hond behouden. Dit is zeer belangrijk voor Yorkshire-honden, die een zeer lang leven kunnen hebben. Dit is zeer belangrijk voor Yorkshire honden, die een hoge leeftijd kunnen bereiken, zodat hun gewrichten goed moeten worden verzorgd.
 4. 4
  Hondenvoeding die goede spijsvertering bevorderen:
  Yorkies kunnen moeite hebben met het verteren van hun voedsel. Daarom proberen wij de voorkeur te geven aan hondenvoeding met een goed eiwitgehalte, en dus vleesgehalte. De afscheiding van zoutzuur (HCL), dat verantwoordelijk is voor de zuurgraad van de maag, wordt beïnvloed door verschillende factoren, waaronder het eiwitgehalte van het rantsoen. Een goede zuurtegraad zorgt ervoor dat voedsel sneller uit de maag wordt verwijderd.
 5. 5
  Hondenvoeding die een gezonde huid en vacht bevorderen:
  Dankzij Omega 3 en 6 zal de vacht van jouw hond gezonder zijn en zijn huid beter bestand tegen agressie van buitenaf en mogelijke dermatitis.

Het motto van Just Russel

Elke hond is uniek en heeft specifieke voedingsbehoeften, daarom moet de hondenvoeding aangepast worden aan de noden van de hond!Er zijn verschillende factoren zoals gewicht, activiteitsniveau en leeftijd die mee bepalen wat de beste voeding is voor jouw Yorkshire.

Door simpel 10 soortgelijke eenvoudige vragen in te vullen kunnen wij bepalen welke hondenvoeding het beste zal passen bij jouw Yorkshire.

Wanneer en hoe moet je
je Yorkshire voeren?

Als je eenmaal de hondenvoeding voor jouw Yorkshire hebt gekozen, moet je ook leren wanneer en hoe je hem het beste kunt voeren. Te veel of te snel voeren kan bijvoorbeeld leiden tot spijsverteringsproblemen, zoals winderigheid.

Je kunt deze tips volgen om jouw hond de best mogelijke hondenvoeding te geven:

 1. 1
  Giftig voedsel
  Sommige voedingsmiddelen, zoals suiker en chocolade, zijn zeer giftig voor honden. Zorg ervoor dat jouw hond ze niet binnenkrijgt.
 2. 2
  Verschillende maaltijden
  Geef jouw Yorkshire het eten in verschillende maaltijden (3 à 4 maaltijden idealiter), op een rustige plaats en op een vast tijdstip. Dit vermindert het risico op een slechte spijsvertering en verbetert het voedingsevenwicht van jouw hond. Dit vermindert ook het hongergevoel omdat het dagelijkse rantsoen over de hele dag wordt gespreid.
 3. 3
  Hoeveelheid brokjes
  Het is niet gemakkelijk om te weten hoeveel brokjes je jouw hond moet geven. De hoeveelheid hangt af van verschillende factoren, zoals leeftijd, gewicht, fysieke activiteit van het dier (gering of aanhoudend) en zijn gezondheid. Om de beste hoeveelheid voor jouw Yorkshire te bepalen, moet je overleggen met een dierenarts of een deskundige op het gebied van diervoeding.
 4. 4
  Traktaties
  Je kan jouw hond van tijd tot tijd trakteren op kleine traktaties. Kies in plaats daarvan voor gezonde snacks, zoals fruit of groenten die voor jouw hond zijn gekookt. Overdrijf het echter niet, om spijsverteringsproblemen te voorkomen.
puppy cane corso eet puppyvoeding

Tot slot

Hydratatie is erg belangrijk voor de gezondheid van jouw hond. Vergeet niet om jouw hond altijd een of meer bakjes vers water te geven en het water elke dag te verversen. Als jouw hond niet veel drinkt, kan je ijsblokjes in zijn voerbak doen. Dit zal hem naar de oppervlakte van het water lokken en hem aanmoedigen om te drinken. Je kan de hondenvoeding van jouw Yorkshire ook een beetje hydrateren door er warm water aan toe te voegen. Dit houdt hem meer gehydrateerd en maakt zijn eten smakelijker.