Labrador retriever hondenvoeding: gids voor het kiezen van je hondenvoeding

De Labrador Retriever (zwart, wit, chocolade of sable) is zonder twijfel een van de vraatzuchtigste honden. Hij staat bekend als uiterst loyaal en intelligent.  De keuze van zijn hondenvoeding is dus van essentieel belang voor zijn goede gezondheid en ontwikkeling. Om het risico op zwaarlijvigheid te vermijden, is het belangrijk zijn voedingsbehoeften te kennen en andere factoren waarmee rekening moet worden gehouden bij de keuze van DE hondenbrokken die hem in vorm zullen houden. Hij is een van de favoriete honden van de Belgen.

Als uitstekend beoordeeld op Google
Reviewscore van 4.8/5 | +1000 reviews

De specifieke voedingsbehoeften
van de Labrador Retriever

De Labrador Retriever is een grote, robuust uitziende hond die als volwassen hond tussen 28 en soms meer dan 40 kilo weegt. Hij is zeer gulzig en wordt vaak in verband gebracht met zwaarlijvigheid problemen, maar kan ook andere aandoeningen ontwikkelen die kenmerkend zijn voor zijn ras.

Hier zijn een paar factoren om te overwegen bij het kiezen van Labrador hondenbrokken:

 1. Ze zijn zeer gulzig
  Gulzig is een van hun voornaamste kenmerken. Maar hun neiging tot overgewicht is niet alleen te wijten aan dit kleine gebrek. Het lijkt er inderdaad op dat deze honden door hun genen meer geneigd zijn tot overgewicht dan andere rassen. Het gen in kwestie zou inwerken op het gevoel van honger en verzadiging.
 2. Gevoelige gewrichten
  Deze gezelschapshonden hebben ook de neiging om gewrichtsproblemen te krijgen, voornamelijk als gevolg van hun enigszins grote lichaamstype. Gewrichtsproblemen, zoals heupdysplasie, komen vaak voor bij dit hondenras.
 3. Vol energie
  Ze staan bekend om hun energie en vitaliteit. Hun energie-uitgaven zijn dus vrij hoog. Wegens hun neiging tot overgewicht worden hun energiebehoeften echter gewogen met 0,8, per ras factor. Ter vergelijking: rassen die geneigd zijn mager te worden, hebben een energiebehoefte rond 1,1.

Wij zorgen voor de beste hondenvoeding!

De Labrador is, net als de Golden Retriever, vatbaar voor allergische dermatitis, ook wel “honden eczeem” genoemd. Het wordt gekenmerkt door jeuk op het hoofd, de oren en de poten. Als het niet wordt behandeld, kan het leiden tot laesies, infecties, en zich ontwikkelen tot chronische dermatitis. De dermatitis wordt verklaard door hun gevoeligheid voor bepaalde allergenen zoals stof, mijten of pollen. Een dieet rijk aan antioxidanten kan hem alleen maar goed doen.

Deze bijzonderheden zijn bepalend voor de keuze van de hondenvoeding voor de Labrador. Deze moeten zo worden samengesteld dat zij op doeltreffende wijze voorzien in de voedingsbehoeften van de hond.

Welke hondenvoeding moet ik kiezen
voor mijn Labrador Retriever?

Naast de inherente behoeften van elke hond, zoals de inname van eiwitten, mineralen en vitaminen, heeft hij hondenvoeding nodig die aan zijn fysieke kenmerken zijn aangepast.

Voor zijn hondenvoeding, zullen we kiezen voor :

 1. 1
  Hondenvoeding waarvan de energieopname is aangepast aan zijn metabolisme en morfologie:
  Voedzame plantaardige vezels zijn zeer nuttig voor honden die de neiging hebben gemakkelijk aan te komen. L-Carnitine helpt de vetreserves te activeren.
 2. 2
  Hondenvoeding die zijn gewrichten en kraakbeen beschermen:
  Glucosamine en chondroïtinesulfaat zijn zeer doeltreffend voor het behoud van de gewrichten en het kraakbeen van honden. Bovendien bevordert vitamine C de aanmaak van collageen, dat helpt het kraakbeen gezond te houden.
 3. 3
  Hondenbrokken die zijn vacht en huid onderhouden:
  De aanwezigheid van omega 3 & 6 vetzuren uit bernagie-olie, kwaliteitsvisolie of bronnen van vitamine E zoals tarwekiemolie, gecombineerd met een vitamine B-complex, bevordert een gezonde huid en vacht.

Het motto van Just Russel

Elke hond is uniek en heeft specifieke voedingsbehoeften, daarom moet de hondenvoeding aangepast worden aan de noden van de hond!Er zijn verschillende factoren zoals gewicht, activiteitsniveau en leeftijd die mee bepalen wat de beste voeding is voor jouwLabrador Retriever.

Door simpel 10 soortgelijke eenvoudige vragen in te vullen kunnen wij bepalen welke hondenvoeding het beste zal passen bij jouw Labrador Retriever.