Jack Russell hondenvoeding: gids voor het kiezen van je hondenvoeding

Ben je op zoek naar de beste hondenvoeding voor jouw Jack Russell? Regel nummer 1: om jouw Jack Russell goed te voeden, moet je hem eerst kennen! Voeding speelt een centrale rol in de gezondheid van een hond en de Jack Russell heeft, net als alle andere hondenrassen, zeer specifieke kenmerken. Deze kleine hond onderscheidt zich vooral door zijn zeer levendig temperament. Zijn voedingsbehoeften zijn dus aangepast aan zijn morfologie, maar ook aan zijn levensstijl, zijn activiteiten, enz. Door de hondenvoeding van jouw Jack Russell met zorg te kiezen, kan je hem een gezond leven garanderen!

Als uitstekend beoordeeld op Google
Reviewscore van 4.9/5 | +900 reviews

Als uitstekend beoordeeld op Google
Reviewscore van 4.8/5 | +1000 reviews

De specifieke voedingsbehoeften
van de Jack Russel

De Australische herder is een grote hond die over het algemeen veel energie verbruikt gedurende de dag. Hij is zeer actief, speels en nieuwsgierig en moet zowel lichamelijk als intellectueel voldoende energie verbruiken om goed in balans te zijn. Bij de keuze van zijn hondenvoeding moet rekening worden gehouden met een aantal bijzonderheden die verband houden met zijn ras, zoals:

 1. Actieve hond
  De Jack Russell is een zeer actieve hond en is altijd zeer levendig. Hij verbruikt veel energie gedurende de dag, vooral als hij gewend is aan intense lichamelijke activiteit. Daarom is het van essentieel belang dat het energieniveau via de hondenvoeding op peil wordt gehouden.
 2. Grillige mondgezondheid
  De Jack Russell hond staat ook bekend om zijn grillige mondgezondheid. Zijn tanden zijn zeer gevoelig voor tandsteen en zijn ook zeer groot in verhouding tot de grootte van zijn kaak. Zijn hondenbrokken moeten dus met deze factor rekening houden.

Waarom hondenvoeding op maat?

Elke hond heeft zijn eigen voedingsbehoeften. Deze aanbevelingen zijn niet de enige waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van de juiste hondenvoeding voor jouw Jack Russell.

Zijn gewicht, leeftijd, activiteitsniveau en eventuele ziektes spelen ook een rol. Om de best mogelijke hondenvoeding voor jouw hond samen te stellen, kan je het best een specialist in dierenvoeding raadplegen.

 • Meer dan 500 pups eten dagelijks Just Russel

Welke hondenvoeding moet ik kiezen
voor mijn Jack Russel

Zorg er in de eerste plaats voor dat de hondenvoeding die je kiest voldoende eiwitten bevatten, niet te rijk zijn aan mineralen, een voldoende laag omega-gehalte hebben, enz. Met andere woorden moet de hondenvoeding aan de basisvoedingsbehoeften van jouw hond voldoen. Hierna kan je de criteria met betrekking tot zijn ras toevoegen:

 1. 1
  Samenstelling
  De hondenbrokken voor jouw Jack Russell moeten idealiter zo zijn samengesteld dat ze het best passen bij het actieve temperament van de hond, met een samenstelling die vrij vetrijk is. Om zijn grote dynamiek te ondersteunen, moeten ze voldoende eiwitten en Omega 3 bevatten.
 2. 2
  Natuurlijk en hoogwaardig
  Vanwege zijn aanleg voor tandsteen is het belangrijk om de brokjes van jouw Jack Russell te vergezellen van natuurlijke en hoogwaardige hondenbrokken zoals runderpens, geschikt hertengewei of knaag wortels. Jack Russells houden er ook van om hun kaken te gebruiken!

Het motto van Just Russel

Elke hond is uniek en heeft specifieke voedingsbehoeften, daarom moet de hondenvoeding aangepast worden aan de noden van de hond!Er zijn verschillende factoren zoals gewicht, activiteitsniveau en leeftijd die mee bepalen wat de beste voeding is voor jouw Jack Russel.

Door simpel 10 soortgelijke eenvoudige vragen in te vullen kunnen wij bepalen welke hondenvoeding het beste zal passen bij jouw Jack Russel.

Wanneer en hoe moet je
je Jack Russel voeren?

Na het kiezen van de juiste hondenvoeding voor jouw Jack Russell, zal je ook moeten leren wanneer en hoe je hem moet voeren. Het is over het algemeen aan te raden om jouw hond elke dag op hetzelfde tijdstip te voeren om spijsverteringsproblemen te voorkomen. Bovendien hangt de hoeveelheid hondenbrokjes af van het gewicht van jouw hond, zijn lichaamsbeweging en diverse fysiologische factoren.

Enkele aanbevelingen voor het voeden van jouw Jack Russell:

 1. 1
  Rustige plaats
  Maak er een gewoonte van om jouw hond zijn hondenvoeding te geven op een rustige plaats en uit de buurt van mogelijke afleidingen. Als hij tijdens de maaltijd onrustig of gestrest is, zal jouw hond het voedsel niet goed opnemen en kan hij zelfs voedselangst ontwikkelen. Het is daarom het beste om een rustige omgeving te kiezen.
 2. 2
  Hoeveelheid hondenbrokjes
  De hoeveelheid hondenbrokjes die je moet geven, hangt af van verschillende factoren: zijn gewicht, zijn leeftijd, zijn dagelijkse lichaamsbeweging, zijn eventuele ziektes, enz. Het beste is een dierenarts-voedingsdeskundige of landbouwkundige te raadplegen die u kan helpen bij het bereiden van de maaltijden van jouw hond en je kan adviseren over de hoeveelheid die je moet geven.
 3. 3
  Maaltijden in porties
  De Jack Russell is niet echt een grote eter. Hij zal waarschijnlijk zijn bak hondenbrokken niet in één keer leeg eten (afhankelijk van de hond). Het is altijd beter om zijn maaltijden in porties te verdelen, 3 tot 4 keer per dag. Het innemen van kleine hoeveelheden hondenvoeding zorgt voor een goede spijsvertering en voorkomt darmproblemen.
 4. 4
  Traktaties
  Naast hondenbrokjes zijn ook traktaties welkom! Honden zijn dol op fruit en groenten, die perfecte tussendoortjes zijn! Maar omdat hij aanleg heeft voor tandsteen, kan het ook nuttig zijn om jouw Jack Russell kauwsnoepjes van goede kwaliteit te geven in de vorm van groenten: waarom geen hele geschilde wortelen?
beste gezonde hondenvoeding van 2022

Tot slot

Hydratatie is van vitaal belang voor de gezondheid van jouw hond en vormt een essentieel onderdeel van zijn voeding, vooral voor honden die hoofdzakelijk hondenbrokken eten. Zorg ervoor dat jouw Jack Russell altijd toegang heeft tot vers water. Zorg voor verschillende kommen in huis en buiten, zodat hij zijn dorst kan lessen wanneer hij wil.

Wat niet mag: Sommige voedingsmiddelen die giftig zijn voor honden moeten uit hun dieet worden geweerd. Andere zijn problematisch omdat ze tot gewichtstoename kunnen leiden. Suiker, vleeswaren en chocolade, bijvoorbeeld, zijn voedingsmiddelen die niet aan jouw Jack Russell gegeven mogen worden.