Golden Retriever hondenvoeding: gids voor het kiezen van je hondenvoeding

Ben je op zoek naar de beste hondenvoer voor jouw Golden Retriever? Regel nummer 1: om jouw Golden Retriever goed te voeden, moet je hem eerst kennen! Dit hondenras wordt vaak genoemd vanwege zijn aanleg voor gewichtstoename en zelfs zwaarlijvigheid, net als zijn neef de Labrador Retriever. Golden Retrievers zijn ook vatbaar voor andere ziekten waarmee rekening moet worden gehouden bij de keuze van hun hondenvoer. Ons advies zal je helpen om meer te weten te komen over dit hondenras en zijn bijzonderheden. Samen vinden we het beste hondenvoer voor jouw hond.

Als uitstekend beoordeeld op Google
Reviewscore van 4.8/5 | +1000 reviews

De specifieke voedingsbehoeften
van de Golden Retriever

De Golden Retriever is een grote hond die tot 40 kilo kan wegen. Net als Labradors zijn ze licht geneigd tot gewichtstoename. Het is dus belangrijk dat het hondenvoer zich aanpast aan de noden van de Golden Retriever.

Dit zijn de twee belangrijke factoren bij de keuze van het juiste hondenvoer voor je Golden Retriever:

 1. Huidproblemen
  De Golden Retriever staat bekend om zijn huidproblemen. Hoewel hun dons waterdicht is, is hun huid zeer kwetsbaar, evenals hun oren, die ook gevoelig zijn voor allergieën. Hij loopt een bijzonder risico op allergische dermatitis, ook bekend als "honden eczeem". Dermatitis is een jeukende huidaandoening op het hoofd, de oren en de poten. Het is belangrijk dit te behandelen, want het kan leiden tot laesies, infecties en zelfs chronische dermatitis. De Golden Retriever is inderdaad gevoelig voor allergieën zoals stof, mijten en pollen.
 2. Gewichtstoename
  Deze hond is gevoelig voor gewichtstoename. Zijn hondenvoeding moeten dus aan zijn metabolisme worden aangepast. Bovendien is de Golden Retriever vaak zeer atletisch, omdat hij graag en veel beweegt. Bij de keuze van de ideale hondenvoeding moet je dus ook rekening houden met zijn lichaamsbeweging.
 3. Broze gewrichten
  Je moet ook weten dat deze hond bekend staat om zijn broze gewrichten. Hij is bijzonder vatbaar voor heupdysplasie en osteochondrose van de elleboog.

Een gezonde hap? Daar zorgen wij voor

Met deze specifieke kenmerken van het ras Golden Retriever moet rekening gehouden worden bij de keuze van de juiste hondenvoeding voor je hond. Ontoereikende hondenvoeding kan leiden tot tal van problemen, zoals deficiëntieverschijnselen. Met Just Russel hondenvoeding op maat bekijken wij samen welke hondenvoeding jouw Golden Retriever specifiek nodig heeft!

Welke hondenvoeding moet ik kiezen
voor mijn Golden Retriever?

Het is belangrijk dat het hondenvoer van jouw Golden Retriever alle voedingsstoffen bevat die hij nodig heeft om in balans te zijn. Voor dit hondenras bevelen wij daarom aan:

 1. 1
  Gezondheid vacht en huid bevorderen
  Omega 3 & 6 vetzuren uit kwaliteitsvisolie, en bronnen van vitamine E zoals tarwekiemolie, gecombineerd met een vitamine B-complex, helpen de gezondheid van de huid van de Golden Retriever te verbeteren.
 2. 2
  Morfologie en stofwisseling
  Hondenvoeding die de morfologie en de stofwisseling van de Golden Retriever respecteren door de juiste hoeveelheid energie te leveren: voedende plantaardige vezels worden aanbevolen voor honden die de neiging hebben aan te komen. L-Carnitine helpt de vetreserves te activeren.
 3. 3
  Gewrichten en kraakbeen versterken
  Brokjes die zijn gewrichten en kraakbeen versterken: Glucosamine en chondroïtinesulfaat zijn goed voor de gewrichten en het kraakbeen van honden. Vitamine C bevordert de aanmaak van collageen, waardoor het kraakbeen van honden gezond blijft.

Het motto van Just Russel

Elke hond is uniek en heeft specifieke voedingsbehoeften, daarom moet de hondenvoeding aangepast worden aan de noden van de hond!Er zijn verschillende factoren zoals gewicht, activiteitsniveau en leeftijd die mee bepalen wat de beste voeding is voor jouw Australische herder.

Door simpel 10 soortgelijke eenvoudige vragen in te vullen kunnen wij bepalen welke hondenvoeding het beste zal passen bij jouw Australische herder.

Wanneer en hoe moet je
je Golden Retriever voeren?

Als je eenmaal het juiste voer voor jouw Golden Retriever hebt gekozen, moet je er ook voor zorgen dat je hem op de juiste manier voert. Weten wanneer en hoe je jouw hond moet voeren is niet per se gemakkelijk, aangezien er bepaalde regels zijn die je moet volgen. Het verkeerde hondenvoer kan ongemak of zelfs spijsverteringsproblemen veroorzaken bij jouw Golden Retriever.

Hier volgen enkele aanbevelingen die je in acht moet nemen om jouw hond goed te voeden:

 1. 1
  Vaste tijd en rustige plaats
  Geef hem zijn eten elke dag op een vaste tijd en een rustige plaats. Dit zal zijn spijsvertering vergemakkelijken en zijn voedingsevenwicht verbeteren.
 2. 2
  Giftig voedsel
  Pas op voor giftig voedsel: sommige voedingsmiddelen die giftig zijn voor honden moeten uit zijn dieet worden geweerd. Chocolade, vleeswaren, suiker... sommige voedingsmiddelen moeten vermeden worden. Konijnen- of kippenbotten zijn ook niet aan te bevelen.
 3. 3
  Hoeveelheid hondenvoeding
  Hoeveel hondenvoeding: dit hangt af van de leeftijd en het gewicht van jouw hond, maar ook van het feit of hij lichamelijk actief is of niet.
 4. 4
  Traktaties
  Traktaties: naast hondenvoeding kan je jouw Golden Retriever van tijd tot tijd traktaties geven om hem een plezier te doen. Het is het beste om gezonde, evenwichtige tussendoortjes te kiezen, zoals stukjes fruit of gekookte groenten. Let er echter wel op de inname te controleren als jouw hond overgewicht heeft!

Tot slot

Zorg er ervoor dat jouw Golden Retriever goed gehydrateerd is door te zorgen dat hij voldoende water drinkt, vooral als hij voornamelijk brokjes eet. Vul zijn bak elke dag met vers water. Gemiddeld drinken honden 40 tot 60 ml water per kg lichaamsgewicht per dag. Boven 100 ml water per kg lichaamsgewicht kunt u het beste een dierenarts raadplegen, omdat dit een teken kan zijn dat jouw Golden Retriever lijdt aan suikerziekte of nierfalen.

Een kleine tip: doe ijsblokjes in de waterbak van je hond. Hij zal aangetrokken worden door hun beweging en dit zal hem aanmoedigen om water te drinken.