Hondenvoeding Duitse herder: gids voor het kiezen van je hondenvoeding

Hondenvoeding is de basis van een gezond leven. Daarom is het heel belangrijk te weten hoe je de hondenvoeding voor jouw  hond moet kiezen. De Duitse Herder is een grote hond en meestal zeer atletisch. Blindengeleidehond, reddingshond, politiehond… Hij heeft vele functies, en daarom moeten zijn hondenbrokken met zorg worden gekozen om correct en volledig aan zijn voedingsbehoeften te kunnen voldoen. Als je net een Duitse Herder hebt geadopteerd, leer dan zijn specifieke behoeften te begrijpen en het soort brokjes te kiezen die bij hem passen.

Als uitstekend beoordeeld op Google
Reviewscore van 4.8/5 | +1000 reviews

De specifieke voedingsbehoeften
van de Duitse herder

De Duitse Herder is een grote hond, die over het algemeen gewaardeerd wordt om zijn sportieve kwaliteiten. Zijn voeding moet dus worden aangepast aan zijn lichamelijke activiteit. Hier zijn enkele specifieke kenmerken van de Duitse Herder waarmee rekening moet worden gehouden bij de keuze van zijn hondenbrokken:

 1. Krachtige spieren
  Het is een hond met zeer krachtige spieren en een goed ontwikkelde borstkas, twee troeven van formaat die hem in staat stellen een groot atleet te zijn. Het is een bepalende factor in de keuze van zijn hondenvoeding.
 2. Moeilijke spijsvertering
  Het spijsverteringsstelsel van de Duitse Herder is vaak delicaat. De brokjes die u hem aanbiedt moeten dus zeer goed verteerbaar zijn.
beste gezonde hondenvoeding van 2022

Een gezonde hap?
Daar zorgen wij voor

Met deze specifieke kenmerken van het ras Australische herder moet rekening gehouden worden bij de keuze van de juiste hondenvoeding voor je hond. Ontoereikende hondenvoeding kan leiden tot tal van problemen, zoals deficiëntieverschijnselen. Met Just Russel hondenvoeding op maat bekijken wij samen welke hondenvoeding jouw Australische herder specifiek nodig heeft!

Welke hondenvoeding moet ik kiezen
voor mijn Duitse Herder?

In de eerste plaats moet u ervoor zorgen dat aan de standaardvoedingsbehoeften van jouw hond wordt voldaan, wat betreft eiwitten, mineralen, enz. Kies vervolgens brokjes die zijn aangepast aan jouw hond en die doeltreffend beantwoorden aan de behoeften van zijn ras.

Bij de keuze van zijn brokjes moet u dus kiezen voor :

 1. 1
  Hondenbrokken die de gewrichten van jouw hond versterken
  Door zijn hoge activiteitenniveau worden de gewrichten van de Duitse Herder zwaar belast. Zijn hondenvoeding moet daarom idealiter worden aangevuld met chondroprotectoren en chondroïtinesulfaat en glucosamine bevatten om de gewrichten te versterken, het ontstaan van artritis te vertragen en het risico van ontstekingen te verminderen. En vooral omega 3 door de toevoeging van goed geconserveerde vis olie van goede kwaliteit.
 2. 2
  Onderhouden gewrichtsfunctie
  Hondenvoeding die de gewrichtsfunctie helpen behouden: dankzij de glucosamine en chondroïtine die in de hondenvoeding zitten, blijven de gewrichten van uw hond behouden. Dit is essentieel voor deze grote hond, wiens goed ontwikkelde spieren druk kunnen uitoefenen op zijn gewrichten.
 3. 3
  Verteerbare brokjes
  Rijst is de meest licht verteerbare zetmeelbron.
 4. 4
  Antioxidantencomplex
  dat de goede gezondheid van jouw Duitse Herder bevordert.

Het motto van Just Russel

Elke hond is uniek en heeft specifieke voedingsbehoeften, daarom moet de hondenvoeding aangepast worden aan de noden van de hond!Er zijn verschillende factoren zoals gewicht, activiteitsniveau en leeftijd die mee bepalen wat de beste voeding is voor jouw Australische herder.

Door simpel 10 soortgelijke eenvoudige vragen in te vullen kunnen wij bepalen welke hondenvoeding het beste zal passen bij jouw Australische herder.

Wanneer en hoe moet je
je Duitse herder voeren?

Als je eenmaal het juiste voer voor je Duitse Herder hebt gekozen, moet je ook leren wanneer en hoe je hem moet voeren. Het is over het algemeen aan te bevelen jouw hond elke dag op vaste tijden zijn dagelijkse hondenvoeding te geven, om mogelijke spijsverteringsproblemen te voorkomen. De hoeveelheid hondenbrokken moet worden aangepast aan het gewicht en de dagelijkse activiteit van de hond.

Hier zijn enkele aanbevelingen om rekening mee te houden om jouw Duitse Herder zo goed mogelijk te voeden:

 1. 1
  Rustige plaats
  Voer jouw hond op een rustige plaats, weg van mogelijke bronnen van afleiding. Dit is zeer belangrijk om een aangename sfeer tijdens de maaltijd te scheppen, en zal daardoor de assimilatie van voedsel en de vertering ervan vergemakkelijken.
 2. 2
  Hydratatie
  Je moet er ook voor zorgen dat je Duitse Herder constant toegang heeft tot een waterbron. Hydratatie is een integraal onderdeel van zijn dieet en is essentieel voor zijn gezondheid. Ververs zijn bak elke dag, zodat het water altijd vers is.
 3. 3
  Aantal maaltijden
  U kunt het dagelijkse rantsoen van jouw Duitse Herder verdelen over 2 of 3 maaltijden. Zo beperkt u enerzijds het hongergevoel en spijsverteringsproblemen.
 4. 4
  Verboden voedsel
  Er zijn bepaalde soorten voedsel die giftig zijn voor honden. Suiker, vleeswaren en chocolade zijn gevaarlijk voor honden, en kippen- of konijnenbotten e.d. worden niet aanbevolen als onderdeel van een evenwichtige voeding.
 5. 5
  De leefijtd
  De hoeveelheid hondenvoeding moet worden aangepast aan de leeftijd, het gewicht. Met het gepersonaliseerd voedingsplan bij Just Russel berekenen we dit voor jou!
 6. 6
  Traktaties
  Als het op traktaties aankomt, is er een breed gamma aan natuurlijke traktaties om uit te kiezen! Stukjes fruit of gekookte groenten doen het heel goed. Wees echter voorzichtig als jouw hond overgewicht heeft.
hondenbrokken en de gepersonaliseerde maatbeker van just russel

Tot slot

Duitse Herders zijn van nature vrij robuust. Het ras is vatbaar voor heup- en elleboogdysplasie, hypothyreoïdie en de ziekte van von Willebrand. Daarom is het raadzaam regelmatig klinische tests uit te voeren om een eventuele ziekte correct vast te stellen.

Het is ook belangrijk om de inentingen en ontworming van jouw hond up-to-date te houden, en regelmatig een bezoekje brengen aan de dierenarts. Als je een Duitse herder hebt of er een wilt adopteren, denk er dan aan om met al deze kenmerken rekening te houden bij de keuze van zijn voeding. Vergeet niet dat hondenvoeding de basis is van een goede gezondheid!