Chihuahua hondenvoeding: gids voor het kiezen van je hondenvoeding

De Chihuahua wordt vaak ten onrechte beschouwd als een fragiele hond, terwijl hij eigenlijk heel resistent en levendig is! Het heeft ook een zeer goede levensverwachting. De keuze van de juiste hondenvoeding voor zijn behoeften blijft echter vrij moeilijk, gezien de kenmerken van het ras. Zijn zeer smalle kaak is bijvoorbeeld niet aangepast aan eender welk soort hondenvoeding. Of het nu gaat om het soort hondenbrokken of de manier waarop hij wordt gevoed, de Chihuahua heeft bijzondere aandacht nodig voor zijn hondenvoeding, die evenwichtig moet zijn en moet zijn aangepast aan zijn fysiologische fase.

Als uitstekend beoordeeld op Google
Reviewscore van 4.8/5 | +1000 reviews

De specifieke voedingsbehoeften
van de Chihuahua

De Chihuahua is het kleinste hondenras ter wereld! De vrouwtjes worden tot 16 cm groot, tegen 20 cm voor de mannetjes. Maar het is ook een dier vol verrassingen, want het is in feite veel minder teer dan wij denken. Maar zoals voor veel hondenrassen geldt, moet het dieet van de Chihuahua worden afgestemd op zijn fysieke kenmerken. Hier zijn een paar dingen om te overwegen bij het kiezen van zijn hondenbrokken:

 1. Gebitsproblemen
  Chihuahua’s zijn zeer vatbaar voor gebitsproblemen, vooral vanwege hun smalle kaken. Daarom is het noodzakelijk een voeding te kiezen met een grootte die is aangepast aan de morfologie van de bek van de hond en een regelmatige verzorging (tandenpoetsen, kauwsnoepjes van goede kwaliteit).
 2. Grote energiebehoefte
  Omdat de Chihuahua zo klein is, heeft hij een grote energiebehoefte en daarom moet de voedingsinname van zijn hondenbrokken worden bestudeerd, zodat de hond niets tekort komt.
 3. Hoog risico hypoglykemie
  Chihuahuas hebben een hoog risico op hypoglykemie.
 4. Voldoende smakelijk
  Tenslotte staan Chihuahua’s erom bekend dat ze graag en vaak van voer wisselen, omdat hun smaakpapillen geprikkeld moeten worden, vaak meer dan bij andere honden. Hun hondenvoeding moet dus voldoende smakelijk zijn.

Wij zorgen voor de beste hondenvoeding!

Naast de voedingsbehoeften van de hond, zoals eiwitten, mineralen of vitaminen, heeft de Chihuahua hondenvoeding nodig die aangepast zijn aan zijn fysieke kenmerken, je moet dus kiezen voor :

Wanneer en hoe met je
je Chihuahua voeden?

Als je eenmaal de juiste hondenvoeding voor je Chihuahua hebt gekozen, moet je weten wanneer en hoe je hem moet voeren. In het algemeen wordt aanbevolen de dagelijkse portie van jouw hond elke dag op vaste tijdstippen te geven, om mogelijke spijsverteringsproblemen te voorkomen. De hoeveelheid hondenvoeding moet worden aangepast aan het gewicht en de dagelijkse activiteit van jouw hond.

Hier zijn enkele aanbevelingen om rekening mee te houden om jouw Chihuahua op de best mogelijke manier te voeden:

 1. 1
  Kalme en rustige plaats
  Geef hem zijn maaltijd op een kalme en rustige plaats, in een kamer ver van de drukte van het huis, en naar believen als hij zichzelf goed regelt of op vaste tijden.
 2. 2
  Hoeveelheid hondenvoedingd
  De hoeveelheid hondenvoeding hangt vooral af van het gewicht van het dier, zijn lichaamsbeweging, zijn leeftijd en eventuele ziekten.
 3. 3
  4-6 kleine maaltijden per dag
  Gedurende de eerste 6 maanden van zijn leven, is het aangeraden de Chihuahua minstens 4 tot 6 kleine maaltijden per dag te geven, of hem naar believen zijn brokjes te geven als hij weet hoe hij zichzelf moet reguleren. Na de eerste 6 maanden kan je jouw Chihuahua zichzelf laten reguleren, mits hij geen overgewicht heeft, of hem zijn rantsoen blijven geven in 4 tot 6 kleine maaltijden.
 4. 4
  Constante toegang waterbron
  Zorg ervoor dat je Chihuahua constant toegang heeft tot een waterbron. Hydratatie is een integraal onderdeel van zijn dieet en is essentieel voor zijn gezondheid. Ververs zijn bak dagelijks om het water vers te houden.
De maatbeker van just russel is op maat gemaakt voor je hond

De unieke voedingsbehoeften van een Chihuahua:

Elke Chihuahua heeft zijn eigen voedingsbehoeften. Deze aanbevelingen zijn niet de enige waarmee rekening moet worden gehouden bij de keuze van zijn hondenvoeding.

Zijn leeftijd, maar ook zijn gewicht, zijn mate van lichamelijke activiteit of zijn eventuele ziekten zijn van belang. Om de maaltijden van jouw Chihuahua zo goed mogelijk te bereiden, is niemand beter gekwalificeerd dan een specialist in dierenvoeding.