Border Collie hondenvoeding: gids voor het kiezen van je hondenvoeding

Op zoek naar de beste hondenvoeding voor jouw Border Collie? Regel nummer 1: om jouw Border Collie goed te voeden, moet je hem eerst kennen! Door jouw hond de juiste kwaliteitsvoeding te geven, beloof je hem een leven lang een goede gezondheid. Border Collies zijn middelgrote honden met een sterke gezondheid. Zijn ras is echter vatbaar voor bepaalde ziekten, zoals het dilatatie-torsie syndroom van de maag en heupdysplasie. Om de beste hondenbrokken voor jouw Border Collie te kiezen en goed aan zijn voedingsbehoeften te voldoen, zijn er verschillende factoren waarmee je rekening moet houden.

Als uitstekend beoordeeld op Google
Reviewscore van 4.8/5 | +1000 reviews

De specifieke voedingsbehoeften
van de Border Collie

De Border Collie heeft, net als alle hondenrassen, zijn eigen voedingsbehoeften. Niet alle honden hebben dezelfde voeding nodig, en als die niet is aangepast, kan de hond tekorten krijgen of verschillende gezondheidsproblemen zoals spijsverteringsproblemen of gebreken. Hier zijn de kenmerken die je moet weten over de Border Collie:

 1. Moeilijke spijsvertering
  Zoals veel middelgrote honden kan ook de Border Collie spijsverteringsproblemen krijgen. In het bijzonder is het ras vatbaar voor het maag-draai syndroom en maagklachten. De hondenvoeding van jouw hond moet op deze problemen zijn afgestemd.
 2. Zeer atletisch
  De Border Spaniel verbruikt veel energie en heeft een goed ontwikkeld spierstelsel. Hun hondenvoeding moet dus voldoen aan hun energiebehoeften.
 3. Gevoelig voor heupdysplasie
  Zoals veel honden van deze grootte kunnen ook Border Collies last hebben van heupdysplasie. Zoals veel honden van deze grootte, kunnen Border Collies lijden aan heupdysplasie, dus je moet ervoor zorgen dat je ze een dieet geeft dat helpt hun gewrichten te versterken.
 4. Lange, volle vacht
  Border Collie heeft vrij lang haar over hun hele lichaam. Daarom moet zijn hondenvoeding ook bijdragen tot een goede gezondheid van zijn huid en vacht.
border collie profielfoto

Goede hondenbrokken? Daar zorgen wij voor!

Dierenartsen en voedingsdeskundigen bevelen over het algemeen hondenbrokken aan om een aantal redenen: hondenbrokken zijn economisch en voldoen meestal aan alle voedingsbehoeften van jouw hond in één maaltijd. Het is echter van cruciaal belang om de kwaliteit van de hondenbrokken die je koopt te waarborgen. Ontdek de samenstelling van de Just Russel hondenvoeding!

Welke hondenvoeding moet ik kiezen
voor mijn Border Collie?

Zodra je deze eigenschappen van de Border Collie heeft overwogen, kan je op zoek gaan naar de perfecte hondenvoeding voor jouw hond. Zorg er eerst voor dat aan de basis voedingsbehoeften van jouw hond, zoals mineralen en vitaminen, wordt voldaan. Voor deze hond, raden wij aan:

 1. 1
  Hondenvoeding voor goede spijsvertering
  Dankzij rijst als enige zetmeelbron en de prebiotica zorgt u voor een goed onderhoud van de darmflora van jouw hond, en dus voor een goede spijsvertering. De L.I.P. eiwitten (licht verteerbaar) bevorderen ook een goede transit.
 2. 2
  Energiebehoeften
  Een voldoende hoeveelheid eiwitten is essentieel om jouw Border Collie alle energie te geven die hij overdag nodig heeft.
 3. 3
  Gezonde gewrichten
  Glucosamine en chondroïtine versterken de gewrichten van jouw hond en helpen mogelijke heup- en elleboogdysplasie te voorkomen.
 4. 4
  Schoonheid van huid en vacht
  De juiste hoeveelheid omega-3- en omega-6-vetzuren houden de huid en vacht van uw hond gezond.

Het motto van Just Russel

Elke hond is uniek en heeft specifieke voedingsbehoeften, daarom moet de hondenvoeding aangepast worden aan de noden van de hond!Er zijn verschillende factoren zoals gewicht, activiteitsniveau en leeftijd die mee bepalen wat de beste voeding is voor jouw Border Collie.

Door simpel 10 soortgelijke eenvoudige vragen in te vullen kunnen wij bepalen welke hondenvoeding het beste zal passen bij jouw Border collie.

Wanneer en hoe moet je
je Border Collie voeren?

Je hebt besloten tot een merk van voeding aangepast aan uw Border Collie? Dat is prima, maar je zult ook moeten leren wanneer en hoe je je Border Collie het beste kunt voeren. Wees u ervan bewust dat te veel of te snel voeren spijsverteringsproblemen kan veroorzaken, zoals winderigheid bij je hond.

Je kan deze tips volgen om uw hond goed te voeden:

 1. 1
  Verdeel het hondeneten van jouw Border Collie
  Verdeel het hondeneten van jouw Border Collie over meerdere maaltijden (2 tot 3 idealiter) en geef hem zijn brokjes op een rustige plaats en op een vast tijdstip. Dit beperkt het risico op een slechte spijsvertering, verbetert het evenwicht in de hondenvoeding en vermindert ook het hongergevoel omdat het dagrantsoen over de hele dag wordt gespreid.
 2. 2
  Hoeveelheid hondenvoeding
  Het is niet gemakkelijk om de juiste hoeveelheid hondenhondenvoeding voor uw hond te bepalen. Het hangt af van verschillende factoren, zoals leeftijd, gewicht, fysieke activiteit van het dier (gering of aanhoudend) en zijn gezondheid. Adorine van Just Russel kan je helpen de juiste hoeveelheid voor uw Border Collie te bepalen.
 3. 3
  Giftige voedingsmiddelen voor honden
  Sommige voedingsmiddelen, zoals suiker, chocolade of vleeswaren, zijn giftig voor honden en moeten uit hun dieet worden geweerd. Zorg ervoor dat uw hond ze niet binnenkrijgt.
 4. 4
  Traktaties
  Het is mogelijk om uw hond van tijd tot tijd een plezier te doen door hem kleine traktaties aan te bieden. Gezonde tussendoortjes, zoals fruit of gekookte groenten, zijn ideaal.
gepersonaliseerd hondenvoer border collie van just russel

Tot slot

Hydratatie is essentieel voor de gezondheid van je huisdier. Vergeet niet om je hond altijd een of meer bakjes vers water te geven en het water elke dag te verversen. Als je hond niet veel drinkt, kan je kleine ijsblokjes in zijn voerbak leggen.

De hond zal worden aangetrokken door hun beweging op het wateroppervlak en zal in de verleiding komen ervan te drinken. Je kunt het voer van je Border Collie ook hydrateren door er warm water aan toe te voegen. Dit houdt hem meer gehydrateerd, en zal ook zijn hondenvoeding smakelijker maken.