Australische herder hondenvoeding: gids voor het kiezen van je hondenvoeding

De Australische herder, of “Aussie”, is een hond vol energie en vitaliteit met een zeer nieuwsgierig karakter. Zijn hondenvoeding moet dus aangepast zijn aan zijn metabolisme en zijn activiteitsgraad, die bij dit ras vaak hoog is.  Hondenvoeding is essentieel voor de gezondheid van jouw hond, dus het kiezen van de juiste hondenvoeding voor uw Australische herder is de beste manier om een gezond leven te garanderen. Als je overweegt om een hond te adopteren, zal je het ras en zijn specifieke kenmerken moeten leren kennen om je zo goed mogelijk aan zijn voedingsbehoeften aan te passen.

Als uitstekend beoordeeld op Google
Reviewscore van 4.8/5 | +1000 reviews

De specifieke voedingsbehoeften
van de Australische herder

De Australische herder is een grote hond die over het algemeen veel energie verbruikt gedurende de dag. Hij is zeer actief, speels en nieuwsgierig en moet zowel lichamelijk als intellectueel voldoende energie verbruiken om goed in balans te zijn. Bij de keuze van zijn hondenvoeding moet rekening worden gehouden met een aantal bijzonderheden die verband houden met zijn ras, zoals:

 1. Hoog energieverbruik
  Als de Australische herder niet slaapt, is deze hond bijna voortdurend in actie. Zijn brokjes moeten dus aan deze behoefte voldoen, zodat hij de hele dag door voldoende energie heeft.
 2. Gevoelig voor gewrichtsproblemen
  Heup- en elleboogdysplasie komen vaak voor bij de Australische herder. Zijn brokjes zouden dus dankzij hun samenstelling zijn beenderen moeten ondersteunen.
 3. Gevoelig voor huidziekten
  Hoewel hij door zijn mooie, volle vacht goed bestand is tegen slecht weer, is de huid van de Australische herder toch wat kwetsbaar. De voeding zal ook hier moeten bijdragen tot een gezondere vacht.

Een gezonde hap? Daar zorgen wij voor

Met deze specifieke kenmerken van het ras Australische herder moet rekening gehouden worden bij de keuze van de juiste hondenvoeding voor je hond. Ontoereikende hondenvoeding kan leiden tot tal van problemen, zoals deficiëntieverschijnselen. Met Just Russel hondenvoeding op maat bekijken wij samen welke hondenvoeding jouw Australische herder specifiek nodig heeft!

Welke hondenvoeding moet ik kiezen
voor mijn Australische herder?

Elke hond, ongeacht zijn ras, heeft basisbehoeften zoals mineralen en vitaminen. Maar elk ras is uniek en voegt daar andere behoeften aan toe die specifiek zijn voor het ras. Voor de Australische herder bevelen wij daarom aan:

 1. 1
  Energiebehoefte en bespiering
  Hondenvoeding aangepast aan de energiebehoefte en de bespiering van de hond: een aangepast eiwit- en vetgehalte helpt de spiermassa op peil te houden en levert voldoende energie. Zo kan jouw hond het beste van zijn dag maken en op zijn gemak bewegen.
 2. 2
  Gezonde huid en vacht
  Hondenvoeding die een goede gezondheid van huid en vacht bevorderen: om mogelijke risico's op bijvoorbeeld dermatitis te voorkomen, moeten de brokjes Omega 3 en 6 bevatten. Dit zal er ook voor zorgen dat de vacht van uw hond glanzend en gezond blijft.
 3. 3
  Onderhouden gewrichtsfunctie
  Hondenvoeding die de gewrichtsfunctie helpen behouden: dankzij de glucosamine en chondroïtine die in de hondenvoeding zitten, blijven de gewrichten van uw hond behouden. Dit is essentieel voor deze grote hond, wiens goed ontwikkelde spieren druk kunnen uitoefenen op zijn gewrichten.
 4. 4
  Spijsvertering bevorderen
  Hondenvoeding die de spijsvertering bevorderen: door zijn energie kan de Australische herder de neiging hebben om zeer snel te eten en om onmiddellijk na het eten te willen sporten. Prebiotica doen wonderen om het risico op spijsverteringsproblemen te vermijden!

Het motto van Just Russel

Elke hond is uniek en heeft specifieke voedingsbehoeften, daarom moet de hondenvoeding aangepast worden aan de noden van de hond!Er zijn verschillende factoren zoals gewicht, activiteitsniveau en leeftijd die mee bepalen wat de beste voeding is voor jouw Australische herder.

Door simpel 10 soortgelijke eenvoudige vragen in te vullen kunnen wij bepalen welke hondenvoeding het beste zal passen bij jouw Australische herder.

Wanneer en hoe moet je
je Australische herder voeren?

Je hebt besloten tot een merk van voeding aangepast aan uw Australische herder? Dat is prima, maar je zult ook moeten leren wanneer en hoe je je Australische herder het beste kunt voeren. Wees u ervan bewust dat te veel of te snel voeren spijsverteringsproblemen kan veroorzaken, zoals winderigheid bij je hond.

Je kan deze tips volgen om uw hond goed te voeden:

 1. 1
  Verdeel het hondeneten van jouw Australische herder
  Verdeel het hondeneten van jouw Australische herder over meerdere maaltijden (2 tot 3 idealiter) en geef hem zijn brokjes op een rustige plaats en op een vast tijdstip. Dit beperkt het risico op een slechte spijsvertering, verbetert het evenwicht in de hondenvoeding en vermindert ook het hongergevoel omdat het dagrantsoen over de hele dag wordt gespreid.
 2. 2
  Hoeveelheid hondenvoeding
  Het is niet gemakkelijk om de juiste hoeveelheid hondenhondenvoeding voor uw hond te bepalen. Het hangt af van verschillende factoren, zoals leeftijd, gewicht, fysieke activiteit van het dier (gering of aanhoudend) en zijn gezondheid. Adorine van Just Russel kan je helpen de juiste hoeveelheid voor uw Australische herder te bepalen.
 3. 3
  Giftige voedingsmiddelen voor honden
  Sommige voedingsmiddelen, zoals suiker, chocolade of vleeswaren, zijn giftig voor honden en moeten uit hun dieet worden geweerd. Zorg ervoor dat uw hond ze niet binnenkrijgt.
 4. 4
  Traktaties
  Het is mogelijk om uw hond van tijd tot tijd een plezier te doen door hem kleine traktaties aan te bieden. Gezonde tussendoortjes, zoals fruit of gekookte groenten, zijn ideaal.

Tot slot

Hydratatie essentieel voor de gezondheid van je huisdier. Vergeet niet om je hond altijd een of meer bakjes vers water te geven en het water elke dag te verversen. Als je hond niet veel drinkt, kan je kleine ijsblokjes in zijn voerbak leggen.

De hond zal worden aangetrokken door hun beweging op het wateroppervlak en zal in de verleiding komen ervan te drinken. Je kunt het voer van je Australische herder ook hydrateren door er warm water aan toe te voegen. Dit houdt hem meer gehydrateerd, en zal ook zijn hondenvoeding nog smakelijker maken.