Zijn dit de beste puppyspeeltjes?

twee puppy's spelen met een speeltje
08 april 2021
3 min. leestijd

Op zoek naar leuke speeltjes voor je puppy maar weet je niet welke nemen met al die opties in de dierenwinkel? Geen probleem in deze blog geven we je leuke puppy speeltjes. We hebben verschillende soorten speeltjes en elk speeltje voor een ander gebruik. 

Waarom zijn puppy speeltjes belangrijk?

  • Om ze een bezigheid te geven
  • Om een band op te bouwen
  • Mentaal te stimuleren
  • Om actief te blijven
  • Natuurlijk gedrag te uiten
  • Gezond gebit

Speeltjes voor puppy

Kauwspeeltje

Als puppy maar ook als jouw hond ouders wordt is een kauwbot zeker een must, het is het belangrijkste puppy speeltje.  Een pup zet overal zijn tandjes in en kauwt op bijna alles wat hij/zij kan vinden, ook dus jouw handen en dit kan pijn doen. Ruil je handen of kleren in voor een kauwbot. Waarom doet je puppy dit? Tussen de 13 en 21 weken wisselen de tandjes, eerst de snijtandjes en dan de hoektanden en kiezen. Op 7 maanden zullen de meeste tanden zijn gewisseld. Het wisselen kan voor sommige puppy’s pijn doen, hierdoor gaan ze zoveel bijten.

Een kauwspeeltje is niet alleen noodzakelijk voor puppy’s maar ook volwassen honden hebben een natuurlijke kauwbehoefte.

groen kauwspeeltje voor puppy's

Kong

Een kong is heel handig als je jouw pup alleen thuis laat, je steekt hier vulling in en ze kunnen zich er uren mee bezighouden. Het werkt goed tegen de verveling en het houd je pup tevreden. Het biedt ook nog mentale stimulatie aan. De kong is dus een van de beste puppy speeltjes.

honden kong speeltje voor puppy's

Trektouw

Deze zijn leuke speeltjes voor puppy’s om een band op te bouwen met jouw pup. Zie dat deze niet te kort is. Laat jouw pup hier niet alleen mee spelen, dit is een interactief speeltje om met jou te spelen. Het is slikken van touw kan problemen veroorzaken in de darmen.

Knuffel

Veel honden vinden knuffels leuk en zeker als er piepertjes in zitten. Hou je pup wel in het oog als hij er mee speelt zodat hij het niet kapot maakt of opeet. Maakt jouw hond het direct kapot dan kies je beter speeltjes die niet snel kapot gemaakt kunnen worden.

Bal

Hier geven we de voorkeur aan een harde bal en niet een tennisbal die ze kapot kunnen bijten. Het is leuk om ‘fetch’ mee te spelen als zo boordevol energie zitten. Doe dit laatste niet te veel want het kan belastend zijn en een verslaving worden.

Puzzels

Je hebt hier heel veel mogelijkheden in, van makkelijk naar moeilijk. Je hond moet zijn hersenen en neus gebruiken om de snoepjes te vinden, ook gebruiken ze hun poten soms. Het is super goed om ze mentaal te stimuleren. Begin met heel makkelijk, lukt het niet direct dan mag je ze wat helpen.

puzzel speeltje voor puppy's

Andere activiteiten om te doen met je hond

  • joggen
  • fietsen
  • verstoppertje
  • trucjes aanleren

Je hebt dus allerlei soorten speeltjes voor puppy’s dat je kan kopen voor je pup. Ik hoop dat dit je keuze in de dierenwinkel makkelijker maakt! Het allerbelangrijkste is dat je je pup veel opties geeft en zelf ook veel je met je pup speelt.

Dierenarts
Heb je nog een vraag? Vraag gratis raad aan onze
honden- en kattenexpert van Just Russel.
Stel je vraag